DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: “ENERJİ DAĞITIM ŞİRKETLERİNE İNDİRİM, VATANDAŞIN FATURASINA ZAM ÜSTÜNE ZAM”

AVCI: “ENERJİ DAĞITIM ŞİRKETLERİNE İNDİRİM, VATANDAŞIN FATURASINA ZAM ÜSTÜNE ZAM”

ABONE OL
5 Temmuz 2021 00:10
AVCI: “ENERJİ DAĞITIM ŞİRKETLERİNE İNDİRİM, VATANDAŞIN FATURASINA ZAM ÜSTÜNE ZAM”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı,  elektrik,doğalgaz, üniversite harçları zamlarını değerlendirdi. Nisan ayında EPDK’nun enerji dağıtım şirketlerine yüzde 17,5 oranında indirim yaptığını hatırlatan Avcı, ‘’ Enerji Dağıtım şirketlerine indirimler yapılırken faturayı zor durumdaki vatandaşa kesmeyin, işçinin, emekçinin, emeklinin maaş zammını bu zamlarla eritmeyin dedik. Ocak ayından bu yana elektriğe yüzde 22 zam yapıldı. Hangi emekçinin, emeklinin maaşına yüzde 22 zam verildi? İktidar,’’Temmuz’la beraber ekonomi şahlanacak’ ‘diyordu. Temmuz’da şahlanan vatandaşa fatura edilen zamlar oldu.’’ dedi.

Avcı, ‘’ Emekçinin, Emeklinin, Memurun Maaş Zammı Yapılmadan Eridi Gitti ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, elektrik,doğalgaz, üniversite harçları zamlarını değerlendirmesinde, ‘’Emeklilerimiz, memurlarımız bu ay zam alacaklardı. Alacakları zam daha ceplerine girmeden kat ve kat fazlası ceplerinden çıktı. Şimdiden eridi. Zamların zamanlanmasında her zaman olduğu gibi bu sefer de ince işçilik unutulmadı, yapılan zamlar ay sonuna getirildi. Böylece Temmuz’da verilecek ücret ve aylık zamları enflasyon farkı nedeniyle memurun, emeklinin, emekçinin cebine girmeden eridi gitti. ‘’ dedi.

Avcı, ‘’ Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yüzde 5,75 ve bu yıl Ocak ayında yüzde 6,2 oranın iki zam daha yapıldı. Yüzde 15’lik zam ile birlikte yıllık yüzde 29 oranında zam yapılmış oldu” dedi. 2019 yılı Ocak döneminden itibaren yapılan zam toplamının yüzde 70’i geçtiğini belirten Avcı, “Kilowatt saat olarak bakıldığında konut, ticarethane, tarımsal sulama ve sanayi tipi abonelerde son 2,5 yılda yapılan zam oranı yüzde 70’i geçti” diye konuştu.

Avcı, ‘’ Milyonlarca emekçiye, emekliye 6 ayda yüzde 3-4 zammı reva görenler, faturalara tek seferde yüzde 15 zam yapıyorsa ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı ilçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Milyonlarca memur, emekli ve çalışana; 6 ayda yüzde 3 zammı reva gören iktidar, elektrik fiyatlarına tek kalemde yüzde 15 zam yapıyorsa, doğalgaza her ay düzenli olarak zam yapılıyorsa, akaryakıta neredeyse her ay düzenli zam geliyorsa, iktidar yanlış politikalarının faturasını yine vatandaşa kesiyorsa, enerji dağıtım şirketlerine indirimler, vergi muafiyetleri verilirken vatandaşın faturasına yükleniliyorsa bu en basit ifadeyle yurttaşa zulümdür. Soruyoruz: Hangi memur, hangi emekli, hangi emekçiye son 6 ayda yüzde 20 oranında zam yapıldı? Artık yeter! Şirketlerin değil, vatandaşların refahı için kararlar alın. Vatandaşı artık müşteri olarak görmeyin.’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, değerlendirmesinin sonunda Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te, Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın ve sanatçı ile 2 otel görevlisini katliamın 28’inci yılında anarak ‘’ Madımak yangını yüreklerde, insanım diyenlerin bilincinde hâlâ sürüyor. Hayatını kaybeden değerlerimizi saygıyla rahmetle anıyorum ‘’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.