DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
GÖK: “İKTİDAR, UYGULADIĞI TARIM POLİTİKASIYLA ÇİFTÇİYİ BİTİRDİ”

GÖK: “İKTİDAR, UYGULADIĞI TARIM POLİTİKASIYLA ÇİFTÇİYİ BİTİRDİ”

ABONE OL
5 Temmuz 2021 00:15
GÖK: “İKTİDAR, UYGULADIĞI TARIM POLİTİKASIYLA ÇİFTÇİYİ BİTİRDİ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, önceki gün Polatlı’ya gelerek bir dizi ziyarette bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, öncelikle İlçe Binasını ziyaret ederek CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık ve Partililer ile bir araya geldi. Burada bir basın açıklaması yapan Gök, çiftçinin girdi fiyatları karşısında yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

“BU İKTİDAR İTHALAT YAPMAK SURETİYLE ÇİFTÇİMİZİ BİTİREN BİR İKTİDARDIR”

Milletvekili Gök; “Polatlı Ankara’mızın ilçeleri arasında il olmayı çoktan hak etmiş bir ilçedir. Tabi tüm Türkiye’de olduğu gibi Polatlı ilçemizde de vatandaşlarımız pek çok sorun yaşıyorlar. Bu sorunlardan bir tanesi de bu sene yaşanan büyük kuraklık. Polatlı’yı da etkileyen bu kuraklıkta maalesef çiftçi kardeşlerimiz bu sene maliyeti kurtaramadıkları gibi hepsi son derece büyük zararlar içerisinde. Çiftçilerimizin girdi maliyetleri ile baş etmeleri mümkün değil. Gübrenin fiyatına neredeyse 4-5 kat zam geldi. Girdi fiyatları artarken maalesef çiftçilerin üründen hak ettikleri parayı almaları sağlanamıyor. Bu iktidar ithalat yapmak suretiyle çiftçimizi bitiren bir iktidardır. 2020 yılında Türkiye’deki tüm çiftçilerimize 22 milyar destek verildi. Fakat 2020 yılında tam 7 kalem mal ithal ettik. Kendi çiftçisine 22 milyar lira destek veren bu iktidar, yaptığı ithalatla tam 45 milyar lirayı yurt dışındaki çiftçilere verdi. Böyle bir tablo kabul edilebilir ve sürdürülebilir değildir. İktidar, uyguladığı tarım politikasıyla çiftçiyi bitirdi. Samana dahi muhtaç hale gelerek ithal eder olduk. Türkiye bu kısır döngüyü aşmalıdır. Hayvancılık da aynı şekilde, eskiden 1 kilo süte karşılık 2 kilo yem alınabiliyordu, şimdi sadece 800 gram yem alınabiliyor. Bunu hep birlikte aşacağız.”diye konuştu.

“İKTİDAR YAPTIĞI ZAMLARLA HAYATI ÇEKİLMEZ HALE GETİRİYOR”

Sonrasında yapılan zamlara ilişkin konuşan Gök; “Bu iktidar yaptığı zamlarla hayatı çekilmez hale getiriyor. Önceki gün doğalgaza ve elektriğe yapılan zam hayatın her alanında bize katlanarak geri dönecektir. Zaten ocak ayının başından beri doğalgaza her ay %1 zam yaptı. Şu anda yapılan %12’lik zam ile birlikte doğalgazın yılbaşından bu yana gördüğü zam %20’dir. Bu zamların önümüzdeki günlerde diğer kalemlere yansıması ile birlikte maaş zamlarının daha yapılmadan heba olduğu ortadadır.”dedi.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLARAK BİR AN ÖNCE ERKEN SEÇİM DİYORUZ”

Konuşmasının sonunda erken seçim çağrısı yapan Gök; “Önceki gün çıkan tasarruf genelgesinde gördünüz ki sizler tasarruf edeceksiniz ama cumhurbaşkanı tasarruf etmeyecek. Cumhurbaşkanının zaten her gün astronomik rakamlarla halkın kaynaklarını tükettiğini düşündüğümüzde kendisine nasıl bir ayrıcalık getirdiğini görüyoruz. Tasarruf, dar gelirliye, yoksul vatandaşa var ama şatafatlı saraya tasarruf yok. Bu vicdanların kabul edeceği bir uygulama değildir. Geçtiğimiz gün yine tasarruf tedbirleri çerçevesinde Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Sayın Emine Erdoğan ‘porsiyonlarınızı küçültün’ tavsiyesinde bulundu. Bu, ülkemizin içinde bulunduğu durumu sergileyen, gerçekten çok düşündürücü bir tablodur. Bir iktidarın görevi halkın porsiyonlarını büyütmekken, ‘porsiyonlarınızı küçültün’ diyen iktidar temsilcilerini dinlemek artık bu ülkeye ıstırap veriyor. Bunları hep birlikte aşacağız. Yer altı dünyasının ortaya döktüğü tüm karanlık ilişkiler ve yolsuzluklar karşısında hep beraber gerçek demokrasiyi inşa edeceğimiz günler yakındır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir an önce erken seçim diyoruz. Bu zorlu mücadeleyi başaracağız ve halkın iktidarını hep beraber kuracağız.”cümlelerine yer verdi.

Basın toplantısının ardından çarşı esnaflarını gezen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, daha sonra Meclis Üyesi Murat Deniz’in babası, Şehitlik Mahalle Muhtarı Feza Akman’ın annesi ve geçtiğimiz gün trafik kazasında hayatını kaybeden Musa Özkan’ın evine taziye ziyaretlerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.