DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
MUHALEFETTEN “FATİH ŞAHİN” ELEŞTİRİSİ

MUHALEFETTEN “FATİH ŞAHİN” ELEŞTİRİSİ

ABONE OL
5 Temmuz 2021 00:27
MUHALEFETTEN “FATİH ŞAHİN” ELEŞTİRİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin’in geçtiğimiz gün Polatlı’da düzenlenen Tarım Üniversitesi toplantısına yerel basın mensuplarının çağrılmamasını eleştirdi.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, geçtiğimiz gün Polatlı Tarım Üniversitesi için düzenlenen toplantı ve kampüs alanında incelemelerde bulunmak üzere Polatlı’ya geldi. Düzenlenen programa sadece Anadolu Ajansından basın mensuplarının çağırılarak yerel basının Polatlı için böyle önemli bir konuda toplantıya dahil edilmemesi ise eleştirilere konu oldu. Cumartesi günü Polatlı’ya ayrı ayrı ziyaret düzenleyen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, yerel basın mensuplarının sorusu üzerine konuya ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

“HENÜZ BİR BÜROKRATA BİR BÖLGE MÜDÜRÜNE BİLE GÜCÜ YETMİYOR”

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Anadolu Ajansı için Türkiye’de sadece tek bir siyasi parti var. Maalesef seçim gecesi yaptıklarını sahada da yapıyorlar. Fatih Şahin önce Gökpınar Barajının yerini öğrensin, ayrıca henüz bir bürokrata bir bölge müdürüne bile gücü yetmiyor. Polatlı’nın 200 bin tarım arazisi şu an sulanamadığı için kurudu. Bir bürokrat, ben burada olduğum sürece Polatlı’ya su vermem, diyor. Fatih Şahin Bey önce bunun hesabını versin.”

“BASINDAN KAÇARAK, ÇİFTÇİDEN KAÇARAK, ESNAFTAN KAÇARAK SİYASET YAPILMAZ”

“Tarım Bakanı da Polatlı’ya geldi, turistik gezi yapıp basını davet etmedi. Yanındaki siyasilere de; ‘basın mensuplarını çağırmayın, bize olmadık sorular sorarlar, sadece Polatlı’ya geldiğimizi siz ifade edin’ gibi tutarsız bir açıklamayla maalesef ilçemizi terk etmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisinin anlayışı şu anda her şeyi örtmek, tüm sorunları ve pisliği halının altına kapatarak sorunları ötekileştirmektir. Basından kaçarak, çiftçiden kaçarak, esnaftan kaçarak siyaset yapılmaz. Hodri meydan, gelsinler burada 10 tane esnafla yüzleşsinler.”

“BEŞ MUHTAR BURADAN ZORLA KENDİSİNE TEŞEKKÜRE GÖTÜRÜLMÜŞTÜR”

“Tüm bu zorluklara rağmen ben buradan Adalet ve Kalkınma Partisinin zorla yaptırdığı bazı şeyleri de kınıyorum, tüm Polatlılılara da şikâyet ediyorum. Zorla 5 tane muhtarı yanlarına alıp ‘bana teşekküre geleceksiniz’ diye bir siyaset anlayışı yok. Beş muhtar buradan zorla kendisine teşekküre götürülmüştür. Böyle bir siyaset anlayışı yok. Biz bu anlayışı yıkmak için geliyoruz. Allah nasip ederse ilk sandıkta herkes layık olduğu yerde olacak.”

GÖK: “SON DERECE KORKAK BİR TAVIR İÇERİSİNDE OLDUĞUNU SÖYLEMEMİZ MÜMKÜNDÜR”

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise bu durumu “korkak bir tavır” olarak değerlendirdi. Gök; “Bir siyasetçi basından çekinmez. Yerel olsun ulusal olsun, basın mensupları halkın haber alma hakkı bakımından önemli görevler yapıyorlar. En önemli haberler bazen yerel basından çıkıyor. Bu durumu şöyle değerlendirmek mümkün; bir parti devlet partisi olursa, devlet de parti devleti olursa doğal olarak devletin resmi ajansıyla çalışmaları, devletle bütün kurumların ne kadar iç içe geçtiğinin göstergesidir. Anadolu ajansı da iktidarın yönlendirdiği bir ajans olduğu için sorulabilecek başkaca soruların kendilerine gelmesini engellemek, önlemek ve toplum önünde düşebilecekleri acizliklerden kurtulmak içindir. Siyasetçi her zaman bütün medyaya açık olacaktır, olmalıdır. Kurgulanmış bir basınla kendi resmi ideolojilerini resmi kanaldan vermeyi uygun gören bu anlayışın esasında son derece korkak bir tavır içerisinde olduğunu söylememiz mümkündür.”diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.