DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
YENİDEN REFAH, ÇİFTÇİNİN HALİNİ GÖSTERMEK İÇİN POLATLI’DA DENEY YAPTI

YENİDEN REFAH, ÇİFTÇİNİN HALİNİ GÖSTERMEK İÇİN POLATLI’DA DENEY YAPTI

ABONE OL
5 Temmuz 2021 00:18
YENİDEN REFAH, ÇİFTÇİNİN HALİNİ GÖSTERMEK İÇİN POLATLI’DA DENEY YAPTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de ilk defa bir siyasi parti, çiftçinin içinde bulunduğu durumu en iyi şekilde anlamak için buğday ekti ve biçti. Yeniden Refah Partisince gerçekleştirilen projede deneyin sonuçları çiftçinin içinde bulunduğu dar boğazı gözler önüne serdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bugün beraberinde Genel Başkan Yardımcıları, Genel Merkez ve Ankara Teşkilat Başkanları ve Ankara İl Yönetimi ile birlikte Polatlı’ya geldi. Erbakan ve beraberindekileri, Yeniden Refah Partisi Polatlı İlçe Başkanı Muzaffer Öztürk ve partililer karşıladı. Yeniden Refah Partisi Ekonomik İşler Başkanlığınca geliştirilen proje kapsamında Kasım ayında Kuşçu Mahallesinde partiye ait yaklaşık 30 dönüm arazide ekimi yapılan buğdayın biçim işlemi Genel Başkan Erbakan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Erbakan ve parti heyeti daha sonra Polatlı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya geldi.

Projeye ilişkin bilgi veren Yeniden Refah Partisi Ekonomik İşler Başkanı Fatih Öztek, bir siyasi iktidarın çiftçinin ürününü ekerken biçerken yaşadıklarını bilmeden fiyat vermesinin doğru olmadığını ve bu amaçla böyle bir proje gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

“BU ŞARTLAR ALTINDA ÜRETİM YAPAN ÇİFTÇİYE MADALYA TAKMAK GEREKİR”

Polatlı Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen mitingde konuşan Genel Başkan Fatih Erbakan, deney sonuçları hakkında bilgi verdi. Erbakan; “En iyi ihtimalle, 27 dönüm tarlada yapılan tarımın, ekimin, biçimin, hasadın sonunda, ekim-kasım ayından bu yana 9-10 aylık emek ve uğraşın sonunda elde edeceğimiz gelir aylık 600 lira gibi bir rakama tekabül ediyor. Elde edilen buğdayın yanında samanın da değerini katmanıza rağmen maliyeti düştüğünüz zaman yıllık 7200 lira gibi bir gelir elde ediliyor. Bu şartlar altında üretim yapan çiftçinin alnından öpmek ve bir de üstüne madalya takmak gerekir. Rakamlar ortada, gerçekler ortada. Dünyanın başka bir yerinde olsa bu çiftçiler başkente yürürler, hükümeti devirirler, ülkeyi birbirine katarlar. Ancak bizim aziz milletimiz, hangi zorlukla karşılaşırsa karşılaşsın, vatanına milletine karşı gelmeme ahlakına sahip olduğu için bugün hala sabrediyor, hala susuyor. Canını dişine takıp hayatta kalma mücadelesi veriyor.”diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.