DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI BELEDİYESİ TÜM MAHALLELERDE SİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • POLATLI BELEDİYESİ TÜM MAHALLELERDE SİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

POLATLI BELEDİYESİ TÜM MAHALLELERDE SİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

ABONE OL
14 Temmuz 2021 09:17
POLATLI BELEDİYESİ TÜM MAHALLELERDE SİNEK VE HAŞERE İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ekipleri hazırladığı haftalık programlarla tüm mahallelerde sivrisinek, karasinek ve haşere ile mücadelesini sürdürüyor. ‘Biyolojik ve Çevre Dostu Mücadele’ parolasıyla yürütülen çalışmalarla merkez ve kırsal mahallelerin tümünde düzenli olarak ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çalışmalarına hız veren Polatlı Belediyesi Ekipleri tarafından özel mücadele ekipleri oluşturularak, mahalle mahalle yapılacak çalışmalar planlandı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kurduğu gündüz ve gece ekipleriyle bayram öncesi ilaçlama çalışmalarına başladı.

KIRSAL MAHALLELER DAHİL OLMAK ÜZERE POLATLI ADIM ADIM İLAÇLANIYOR

14 Temmuz Çarşamba Günü itibariyle Şentepe, Esentepe, Gülveren, Yenimahalle ve İstiklal Mahallelerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirecek olan ekipler; gece boyunca Gazi, Deveci ve Mehmet Akif Mahallesi’nde haşere ile mücadelesini sürdürecek. Program dahilinde yapılacak kapsamlı çalışmalarla 18 Temmuz Pazar Günü’ne kadar tüm merkez mahalleler başta olmak üzere; Basri, Karapınar, Üçpınar, İğciler, Karahamzalı, Türkkarsak, Çanakçı Köyleri ilaçlanacak. Hummalı çalışmalar hafta boyunca Yeni Sanayi Bölgesi, Yeni Hastane, Hızlı Tren, Şehir Mezarlığı, Hayvan Pazarı, Hafriyat Alanları, 115 ve Besihaneler bölgesinde devam edecek. Çevre Kontrol Müdürlüğü tarafından haftalık olarak hazırlanacak olan düzenli programlarla ilaçlama çalışmaları yaz sonuna dek hız kesmeden sürecek.

BİYOLOJİK VE ÇEVRE DOSTU MÜCADELE

Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından ‘Biyolojik ve Çevre Dostu Mücadele’ parolasıyla yürütülen çalışmalarda karasinek ve sivrisinek larvalarının oluşumunu engellediği tespit edilen etkin mikroorganizmalar kullanılıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucu; bu yıl başlatılan mücadele çalışmalarında çevreye zararlı kimyasal ilaçlar yerine, sinek larvaları üzerinde yok edici etkisi gözlemlenen Japonya başta olmak üzere yüzlerce ülkede kullanılan biyolojik ve çevre dostu etkin mikroorganizmalara yer veriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.