DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SANAYİ ESNAFINA DERT ÜSTÜNE DERT

SANAYİ ESNAFINA DERT ÜSTÜNE DERT

ABONE OL
14 Temmuz 2021 13:06
SANAYİ ESNAFINA DERT ÜSTÜNE DERT
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sadece seçim zamanı değil her zaman hatırlanmak istediklerini belirten Polatlı yeni Sanayi Sitesi esnafları, bozuk yolların yanı sıra şimdi de elektrik kesintileri nedeniyle mağdur oldu. Esnaflar dün Marangozlar Odası Başkanı Hamza Kurt öncülüğünde bir araya gelerek sıkıntılarını dile getirdiler.

Polatlı Yeni Sanayi Sitesi esnafı, sıkıntılarını dile getirdi. ASKİ’nin çalışmaları nedeniyle yollarda oluşan çukurlardan dolayı sıkıntı yaşayan sanayi esnafı şimdi de yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mağduriyet yaşadığını ifade ediyor. Sanayi esnafı sadece seçim zamanı değil her zaman hatırlanmak istediklerini belirti.

Yeni Sanayi Sitesindeki esnaflar sürekli yaşanan elektrik kesintisinden dolayı büyük sıkıntılar çektiğini belirtiyor. 3 güne varan elektrik kesintileri nedeniyle çalışamadıklarını ve siparişleri yetiştiremediklerini ifade eden sanayi esnafı zaman zaman elektriğin tek fazdan gelmesi nedeniyle cihazlarının bozulduğunu söylüyor. Tam bayram öncesi işlerin normale döneceği sorada yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı şikayetçi olan Yeni Sanayi Sitesi esnafı yetkililerden çözüm bekliyor.

ASKİ tarafından su ve altyapı çalışmaları için kazılan yolların düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Yeni Sanayi Sitesi esnafı, çalışmaların tamamlandığı yerlerde de su bağlantısı için 2 bin 500 lira para istendiğini belirtiyor. Avrupa’dan gelen gurbetçilerin her tarafta bulunan çukurlar nedeniyle sanayiye gelmek istemediğini söyleyen esnaf çukurlar yüzünden araçların zarar gördüğünü belirtiyor. Oluşan tozdan da şikayetçi olan sanayi esnafı toz kalkmaması için yolların sulansa bile yaz sıcaklarından dolayı 5 dakika sonra yeniden toz olduğunu ifade ediyor.

Yeni Sanayi Sitesindeki dükkanlarına dolmuş ile ulaşım sağlayan esnaflar, dolmuşların güzergahı tamamlamadıklarını iddia ediyor. Dolmuşların sanayinin sonuna kadar gitmesi gerektiğini vurgulayan sanayi esnafı dolmuşların bozuk yollar nedeniyle araçlarının bozulmaması için sadece sanayinin girişine kadar geldiğini çoğu zaman sanayinin sonuna kadar gelmediğini söylüyor.

Pandemi nedeniyle zaten doğru düzgün iş yapamadıklarını aktaran Yeni Sanayi Sitesinde bulunan esnaflar, her gün artan malzeme fiyatlarından dert yanıyor. Küçük esnafın bitme noktasına geldiğini ifade eden sanayi esnafı asgari ücretle çalışan ve yeni yetişen genç nesilin kendi dükkanlarını açamayacak duruma geldiklerini ifade ediyor. Polatlı’da çeşitlilik olmadığını söyleyen esnaf mecburen Ankara’ya malzeme almaya gittiklerini belirtiyor.

Yeni Sanayi Sitesi esnafı sadece seçim zamanı değil her zaman hatırlanmak istediklerini ifade ediyor. Sadece seçim zamanlarında oy toplamak amacıyla hatıralandıklarını vurgulayan esnaf, daha sonra unutulduklarını söylüyor. Sanayi esnafı her zaman bölgenin ziyaret edilmesi gerektiğini ve unutulmak istemediklerini ifade ediyor.

Sanayi esnafı Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık’a kendileriyle yakından ilgilendikleri için teşekkür etti. Esnaf, Ovacık’ın sürekli sanayiye gelerek sorunlarla ilgilendiğini ve sorunların çözümü noktasında en kısa sürede çözüm bulmaya çalıştığını ifade etti. Ovacık’ın sorunları bizzat yerinde tespit ettiğini belirten sanayi esnafı Selami Ovacık’tan başka sorunlarla ilgilenen olmadığını söyledi.

Sıkıntılardan dolayı sanayi esnafının sabrı kalmadığını ifade eden Polatlı Mobilyacılar Keresteciler Marangozlar Odası Başkanı Hamza Kurt; “Sanayi esnafı olarak 1.5 yıldır mağduruz. Sanayide ASKi su çekiyor. Döşenmiş kablolar koparılıyor, bantla yapılıyor. Esnaf cumartesi gününe kadar ne yaparsa eve onu götürüyor. Su boruları döşendi, dükkanlara çekilecek 2 bin 500 lira para istiyorlar. Suyu artık bırakmışız, işleri teslim etmek için elektrik yok. Olanlarında seyrek, tek faz geliyor. Polatlı’dan başka yok. Esnaf fedakarlık yapa yapa artık sabrı kalmadı. Ben Polatlı’yı sanayimizi seviyorum. Bayram üstü kimse iş yapamıyor. Sularımız, elektiriğimiz kesik, yollarımız bozuk diye diye bıktık. Birlik beraberlik içinde büyüklerimiz inşallah bir çare bulur.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.