DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: “DAR GELİRLİ YURTTAŞ, BU BAYRAM DA KURBAN YERİNE, İKTİDARDAN UMUDU KESİYOR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • AVCI: “DAR GELİRLİ YURTTAŞ, BU BAYRAM DA KURBAN YERİNE, İKTİDARDAN UMUDU KESİYOR”

AVCI: “DAR GELİRLİ YURTTAŞ, BU BAYRAM DA KURBAN YERİNE, İKTİDARDAN UMUDU KESİYOR”

ABONE OL
17 Temmuz 2021 00:16
AVCI: “DAR GELİRLİ YURTTAŞ, BU BAYRAM DA KURBAN YERİNE, İKTİDARDAN UMUDU KESİYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, dar gelirlilerin bu Kurban Bayramını da Bayram sevinçlerinden uzak geçireceğini ifade ederek, ‘’ Yurttaşımız, evdeki işsiz evladının gelecek kaygısıyla, doğalgaz zammının bayılttığı, elektrik zammının çarptığı emekli sıfırlanan maaş zammının derdiyle, kahveci, okul servisi esnafı başta olmak üzere küçük ve orta ölçekli esnaf, kira, enerji ve personel maliyetlerinden kalanla nasıl geçineceği sorusuyla, girdi maliyetlerinin gün be gün arttığı çiftçi harman sonrası dağıttığı borçlardan kalanla tarlasını nasıl ekeceğinin derdiyle, ‘’ Bayram Gelmiş Neyime? ‘’ diyor. ‘’ dedi.

Avcı, ‘’ Yıllardır iktidarın yanlış ekonomik politikalarla toplumun geneline yaydığı yoksullaşmaya dikkat çekiyoruz. Seslerini duymadıkları kesimlerin sesi oluyoruz. Marketlerde standlarda olan meyvenin sebzenin dışında bir de yerlerde kasalarda pörsümüş, eciş bücüş olmuş ve standtaki fiyatın üçte biri olan meyve sebzeleri alma zorundalığına itilmiş insanlarımızın durumlarından elbette haberdarlar. O yüzden, sahaya çıkıp işsizin, asgari ücretlinin, esnafın, emeklinin yüzlerine bakamıyorlar. Esnaf ziyaretlerinde, esnafın haklı yakınmalarını duyduklarında yapabildikleri yerel basının görüntü almasını engellemek, kamuoyunun bilgi sahibi olmasını perdelemek…

AVCI, ‘’SAHAYA ÇIKIP YÜZLERİNE BAKAMADIKLARI İŞSİZE, ASGARİ ÜCRETLİYE, ESNAFA, EMEKLİYE  BAYRAMI ZEHİR ETTİLER‘’

Çünkü açlık sınırı asgari ücretin üstünde… Gittikçe artan yoksullaşmayı engelleyecek politikaları yok… Zam üstüne zam… Ben iktidar temsilcilerinin işsiz, asgari ücretli, emekli, esnaf ailelerin bayram alışverişlerinde yanlarında olmalarını istiyorum. Yarım kilo fıstık, yarım kilo çikolata alırken bile düşünen dar gelirlinin alışverişlerinde yanlarında olsunlar. Belki yıllardır ifade ettiğimiz ve artık toplumun geneline yayılan yoksullaşmayı yakından görebilirler. ‘’ dedi.

AVCI, ‘’ÜFE, TEFE, TÜFE İLE EMEKLİNİN, EMEKÇİNİN, ESNAFIN GELDİĞİ SON NOKTA; TUFA‘’

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamına göre maaşları yüzde 8.45 oranında artırılan çalışan ve emeklilerin yine yoksullukla ve açlıkla baş başa bırakıldığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işçi, memur ve emeklilerin beklediği Haziran ayı enflasyon rakamlarını her zaman olduğu gibi piyasa gerçeklerinin çok altında açıkladı. Enflasyon Haziran ayında aylık yüzde 1.94 arttı, yıllık artış ise 17.53 oldu. Çarşı Pazar fiyatları, etiketler, faturalar ortadayken bu oranlar inandırıcı mıdır? 2020 yılında elektrik ve doğalgaz zammında Avrupa birincisiyiz. 2021 yılının ilk altı ayında elektrik ve doğalgaz zammında Avrupa birinciliğimiz açık farkla devam ediyor.İktidarın politika geliştiremeyip, ‘’ Porsiyonları küçültün’’ ya da ‘’ Markete çocuklarınızı götürmeyin ‘’ ya da ‘’ Asgari ücretle nasıl geçinemiyorsunuz? ‘’ söylemleri nin haliyle vatandaş nezninde karşılığı olmuyor. ” İfadelerinde bulundu.

AVCI, ‘’ BU BAYRAM NE KESİYORSUNUZ SORUSUNA VATANDAŞIN CEVABI; ‘’ İKTİDARDAN UMUDUMUZU KESİYORUZ ‘’ OLUYOR  ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Resmi rakamlara göre 2019’ da 34 milyon olan kredi borcu olan yurttaş sayısına 2021 yılının ilk üç ayında 500 bin kişi daha eklenerek 34 milyon 500 bin kişi oldu. Vatandaş borcu borçla kapatarak ciddi bir borç sarmalına sokuldu. 2020’de 116,1 milyar TL olan kredi kart borçları, 154,4 milyar TL’ye ulaştı. Sadece 2020 yılında 105 bin 600 hane elektrik borcu  ve 60 bin 237 hane doğalgaz borcu dolayısıyla yasal takibe girdi. 2020 yılında 2 milyon 951 bin 380 abonenin borcundan dolayı elektrik kesintilerine uğradığı, 729 bin 176 doğalgaz abonesi de aynı şekilde borcundan ötürü kesintiye uğradığı resmi rakamlarla ortadadır. Sadece bu rakamlar bile iktidarın salgın sürecinde yurttaşlarımıza destek noktasında ne kadar yetersiz kaldığını ortaya koymaktadır. Asgari ücretlinin, maliyetleri katlanırken cirosu yarıdan fazla düşen esnafın, işsizin, emeklinin Kurban kesebilme ihtimali ancak o ihtimali TÜİK hesaplarsa mümkün olacaktır. Bu anlamda yanlış ekonomik politikalarla yoksullaşmanın genele yayıldığı ülkede elektriği, doğalgazı kesilen dar gelirli  bu bayram da kesse kesse iktidardan umudunu keser. ‘’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.