Son yıllarda ismi iyice duyulmuş doğal ve alternatif bir tedavi yöntemi olan sülük tedavisi nasıl yapılır nelere iyi gelir? Dr. Alper Cem Ünal, Polatlı Meydan Haber Gazetesi okurları için yazdı…
Öncelikle sülük tedavisinin mutlaka bir uzman bilgisi ve önerisi dahilinde, yine uzman birinin katılımı ve uygulamasıyla gerçekleştirilmelidir. Kulaktan dolma bilgilerden yola çıkarak sülük tedavisi uygulamak beklenmedik problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilir.
Tedavi edici özellik, sadece sülüğün kanı emmesinde değil ayrıca vücuda verdiği salgıdadır. Bu salgı 100’den fazla bioaktif madde içerir. Bu salgının maddeleri kanın pıhtılaşmasını engelleyici (antiagregan), oluşmuş pıhtıyı eritici (fibrinolitik), ağrı kesici (analjezik-antiromatizmal), mikrop öldürücü (antibakteriyel), tansiyon dengeleyici (antihipertansif), kas gevşetici (miyorelaksan), bağışıklık sistemini düzenleyici (immun modülatör), stres giderici (anksiyolitik) gibi etkilere sahiptir. Bu maddeler aynı zamanda sinir hücreleri ve liflerinin tamir edilmesini hızlandıran enzimlerdir.
Sülük, şifa sebebi bir hayvandır. Sülük tedavisi, birçok hastalıkta yararı görülmüş bir tedavi yöntemidir. Sülüklerin besinleri pis kan ve ölü deridir. Doyduklarını bilmezler ve eğer siz bir yerinize sülük tuttuysanız orada çatlayana kadar kan emerler. Bu yüzden bilen biri tarafında yeterli miktarda tutulduktan sonra oradan alınmalıdır. Sülük tedavisi yöntemi gerçekten bu işten anlayanlar tarafından yapılmalıdır. Sülük tedavisi, birçok hastalık ve vücudun birçok yerinde uygulanabilmektedir.
SÜLÜK TEDAVİSİ NASIL YAPILIR VE BAŞLAMADAN ÖNCE NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
İlk dikkat edilmesi gereken her şeyde olduğu gibi bu işi de işin ehline bırakmalı ve bilmeyenlerle bu tedavi yöntemine girilmemelidir. Sülükler bıraktırıldıktan sonraki 24 saat kanama devam edebileceğinden buralara steril bezler koyularak bandaj yapılmalıdır.
SÜLÜK TEDAVİSİ FAYDALARI NELERDİR?
-Bazı göz hastalıkları,(Behçet,üveit,glokom,makulopatiler,sarı nokta,diyabetik retinopatiler,hipartansif retinopatiler,retinis pigmentosa ve optik sinire ait problemler ile optik atrofiler gibi gözün damar,sinir,makula ve retina hastalıkları)
-Varis ve venöz damar sorunları,
-Romatoid artrit ve ankilozan spondilit,
-Kalp ve damar hastalıkları,
-Astım ve koah,
-Artroz ve eklem kireçlenmeleri,
-Migren ve gerilim baş ağrıları,
-Baş dönmesi,kulak çınlamaları ve meniere sendromu,
-Her türlü kas ağrıları,fibromiyaljiler,huzursuz bacak sendromu,
-Boyun fıtığı,bel fıtığı,tendinit-tenosivonit-bursit iltihap ve ağrıları,
-Dejeneratif sinir sistemi hastalıları ve felçler (MS, ALS, PARKİNSON gibi…)
-Egzama, ürtiker, kronik deri hastalıkları, sedef hastalığı ve akneler,
-Kronik hepatit ve karaciğer hastalıkları,
-Depresyon ve fobiler,
-Tüm bağışıklık sistemi hastalıkları ve kronik yorgunluk sendromu.
POLATLI
14 Aralık 2024GÜNDEM
14 Aralık 2024GÜNDEM
14 Aralık 2024POLATLI
14 Aralık 2024GÜNDEM
14 Aralık 2024GÜNDEM
14 Aralık 2024GÜNDEM
14 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.