DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLİS, VATANDAŞLARI EVDEN HIRSIZLIKLARA KARŞI UYARDI

POLİS, VATANDAŞLARI EVDEN HIRSIZLIKLARA KARŞI UYARDI

ABONE OL
29 Temmuz 2021 09:12
POLİS, VATANDAŞLARI EVDEN HIRSIZLIKLARA KARŞI UYARDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisler daha huzurlu parklar için Park ve bahçelerimizde vakit geçiren vatandaşlarımızla görüşmeler yapılmış evden hırsızlık broşürleri dağıtılmış evden hırsızlık ile bilgilendirme yapılmıştır. Bilgilendirmede 140 broşür dağıtılmışmış olup evden hırsızlık konularıyla alakalı alınabilecek tüm önlemler detaylı anlatılmıştır.

Evden Hırsızlıkta dikkat edilecek hususlar;

✓ Bina girişlerine kamera ve sensörlü ışık sistemleri yerleştirilerek güvenlik standartlarımızı yükseltmeliyiz.

✓ Zil kutularına ismimizin ilk harflerini ve son harflerimizi yazmalıyız.

✓ Giriş veya zemin katta oturuyorsak pencere lerimize demir parmaklık yaptırmalıyız ve imkanlarımız var ise alarım sistemi taktırmalıyız.

✓ Tanımadığınız ve güvenmediğiniz kişileri (satıcı, falcı ve dilenci) evimize apartmanımıza yada iş yerimize almamalıyız şüpheli durumlarda 155 veya 112’yi aramalıyız

✓ Binamızdaki ve çevremizdeki hareketliliklere duyarlı olup, şüpheli durumlarda vakit geçirmeden 155 veya 112 aramalıyız.

✓ Binalarımızın içinde ve çevresinde gördüğümüz ama tanımadığımız kimselere kim olduklarını sormalıyız.

✓ Giriş veya zemin katta oturuyorsak pencerelerinize demir parmaklık yaptırmalıyız ve imkanımız var ise alırım sistemi taktırmalıyız.

✓ Binalarımızın eklenti olarak yapılan kısımları, doğalgaz ve su tahliye boruları ile pencere ve balkon demirlerinin tırmanmayı kolaylaştıracak tarzda olmamasına dikkat etmeliyiz.

✓ Bir hırsızlık olayının mağduru olduğumuzda delilleri yok etmemek için hiçbir şeye dokunmadan en kısa sürede 115 veya 112 aramalıyız.

✓ Zilimizi çalanın kim olduğunu sorgulamadan iç ve dış kapılarımızı açmamalıyız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.