DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KAPINI KİLİTLE HIRSIZI ENGELLE

KAPINI KİLİTLE HIRSIZI ENGELLE

ABONE OL
2 Ağustos 2021 12:19
KAPINI KİLİTLE HIRSIZI ENGELLE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplum destekli polisler evden hırsızlık olaylarına karşı Polatlı’da bulunan Hanımlar konağı ziyaret edilmiş Hanımlar konağı çalışanlarına ve müşterilerine hırsızlık konuları hakkında ve Kades uygulanası ile ilgili bilgilendirmeye yapılmıştır.

Evden Hırsızlıkta dikkat edilecek hususlar;

✓ Öneclikle kısa süreliğine evden çıksak bile kapıyı kilitlememiz lazım.

✓ Bina girişlerine kamera ve sensörlü ışık sistemleri yerleştirilerek güvenlik standartlarımızı yükseltmeliyiz.

✓ Zil kutularına ismimizin ilk harflerini ve son harflerimizi yazmalıyız.

✓ Giriş veya zemin katta oturuyorsak pencere lerimize demir parmaklık yaptırmalıyız ve imkanlarımız var ise alarım sistemi taktırmalıyız.

✓ Tanımadığınız ve güvenmediğiniz kişileri (satıcı, falcı ve dilenci) evimize apartmanımıza yada iş yerimize almamalıyız şüpheli durumlarda 155 veya 112’yi aramalıyız

✓ Binamızdaki ve çevremizdeki hareketliliklere duyarlı olup, şüpheli durumlarda vakit geçirmeden 155 veya 112 aramalıyız.

✓ Binalarımızın içinde ve çevresinde gördüğümüz ama tanımadığımız kimselere kim olduklarını sormalıyız.

✓ Giriş veya zemin katta oturuyorsak pencerelerinize demir parmaklık yaptırmalıyız ve imkanımız var ise alırım sistemi taktırmalıyız.

✓ Binalarımızın eklenti olarak yapılan kısımları, doğalgaz ve su tahliye boruları ile pencere ve balkon demirlerinin tırmanmayı kolaylaştıracak tarzda olmamasına dikkat etmeliyiz.

✓ Bir hırsızlık olayının mağduru olduğumuzda delilleri yok etmemek için hiçbir şeye dokunmadan en kısa sürede 115 veya 112 aramalıyız.

✓ Zilimizi çalanın kim olduğunu sorgulamadan iç ve dış kapılarımızı açmamalıyız.

KADES uygulaması

Akıllı telefon kullanıcısı kadınların, IOS ve Android marketlerinden T.C. kimlik numarasını girerek indirebileceği ve sonrasında gelen onay koduyla aktif hale getirebileceği bir uygulama olan KADES, şiddet mağduru kadınların cihaz konum bilgileri açık haldeyken uygulama butonuna tek bir dokunuşla en hızlı şekilde 112/155/156 Acil Çağrı Merkezine ulaşmaları sağlanıyor. Sonrasında olay yerine en yakın ekip sevk edilerek olaya müdahale edilirken, şüphelinin yakalanması ile mağdura yönelik gerekli güvenlik tedbirleri sağlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.