DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ŞÜHEDA TORUNLARI ATA’NIN HUZURUNDA

ŞÜHEDA TORUNLARI ATA’NIN HUZURUNDA

ABONE OL
6 Ağustos 2021 13:45
ŞÜHEDA TORUNLARI ATA’NIN HUZURUNDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Aşkın Zaferi, Türk’ün Mührü Sakarya’ parolasıyla Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yılında ecdadın emanetine yakışır, birbirinden görkemli kutlamalara hazırlanan Polatlı Belediyesi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık unvanı verilişinin 100. Yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. 

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, şüheda torunu Polatlılılarla birlikte Türk’ün Muzaffer Başkomutan’ı Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret ederek kutlamaların startını verdi. Atatürk’e Başkomutanlık unvanı verilişinin 100. Yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’de gerçekleştirilen törene Kurum ve Kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN YILDIZKAYA 100. YIL ÇALIŞMALARINI TÜM TÜRKİYE’YE İLAN ETTİ

Sabah saatlerinde Başkent Ankara’da gerçekleştirilen basın toplantısında ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Yıldızkaya; Polatlı Sakarya Zaferi 100. Yıl Kutlamalarına dair gerçekleştirilen çalışmaları tüm Türkiye’ye ilan etti. Basın toplantısının ardından beraberindeki heyetle Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkan Başkan Yıldızkaya; Türk’ün Muzaffer Başkomutan’ı Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık ünvanı verilişinin 100. Yıl dönümünü kutlayarak, şüheda torunu Polatlılılarla birlikte şeref defterini imzaladı. 13 Eylül tarihine kadar sürecek birbirinden farklı kutlama ve etkinliklerle Polatlı Belediyesi Büyük Zafer’in 100. Yıl dönümünde birçok ilke imza atacak.

YANGINLARIN BİR AN ÖNCE SÖNDÜRÜLMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Düzenlenen basın toplantısında orman yangınlarıyla ilgili konuşarak sözlerine başlayan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; “Akdeniz ve Ege kıyılarımızda ormanlarımız yanmaya devam ediyor. Ben bu vesile ile sözlerimin başında bütün milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bir an önce söndürülmesini ve kıyılarımızın tekrar eski haline dönmesini temenni ediyorum.” dedi.

SAKARYA ZAFERİ MİLLİ MÜCADELEMİZİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİR

Sakarya Zaferinin tarihinden kısaca bahseden Başkan Yıldızkaya; “Milletlerin tarihinde önemli olaylar, önemli kırılma noktaları ve dönüm noktaları vardır. Malazgirt Zaferi, İstanbul’un Fethi, Çanakkale Zaferi, Türk tarihindeki dönüm noktalarından sadece bir kaçıdır. Bu olaylar tarihin akışını değiştirmiş ve sonrasında şekillendirmişlerdir. Sakarya Zaferi de az önce ifade ettiğim destanlar zincirinin en önemli halklarından birisidir ve yeniden başlangıç olarak kabul edilmektedir. Bu sene bu büyük zaferin 100. yılını idrak ediyoruz. Sakarya Meydan Muharebesi 1683 yılındaki Viyana bozgunundan itibaren sürekli toprak kaybeden Türk milletinin Polatlı ve Haymana topraklarında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeniden ayağa kalktığı zaferin adıdır. Bundan tam 100 yıl önce ecdadımız 22 gün 22 gece süren bu muharebede göğüs göğüse çarpışarak destansı bir mücadele vermiştir. Sakarya Zaferi hem askeri hem siyasi sonuçları itibariyle Milli Mücadelemizin seyrini değiştirmiş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasında bir adım daha yaklaşılmıştır. Bu savaş esnasında ve sonrasında da Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik unvanları da verilmiştir.” dedi.

TOPRAKLARIMIZDA ECDADIMIZIN MÜBAREK NAAŞLARI MEVCUTTUR

Sakarya Zaferinin geçtiği alanların Bakanlar Kurulu kararı ile tarihi, milli park ilan edildiğini belirten Yıldızkaya; “Sakarya’nın önemini anlamak için, Sakarya Allah muhafaza kaybedilseydi Polatlı ve Haymana geçilseydi ne olur diye düşündüğümüz de bu büyük muharebenin anlamını, değerini, önemini daha iyi kavramış oluruz diye düşünüyorum. Bu büyük zaferin geçtiği alanlar 2015 yılı itibariyle Bakanlar Kurulu kararı ile tarihi milli park ilan edildi. Bu alanlarda yeni şehit mezarlıklarına ulaşılmaya başlandı. Şehit sayısının 3 bin civarında olduğunu düşünüyoruz. İstiklal Marşımızda geçen ‘Bastığın yeri toprak diye geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı’ mısralarını hatırlatmak istiyorum. Bu mısralar sanki Polatlı için söylenmiştir. Halen topraklarımızda ecdadımızın mübarek naaşları mevcuttur.” dedi.

HAK ETTİĞİ DEĞERİN VERİLMESİ İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ

Sakarya Zaferinin hak ettiği değerin verilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini aktaran Mürsel Yıldızkaya; “Biz Polatlı Belediyesi olarak bu büyük değerin, tarihi kıymetin daha iyi anlaşılması, gelecek kuşakları daha iyi anlatılması için kendimizi sorumlu hissediyoruz. 100. yıl önce atalarımızın taşıdığı milli ruh ve heyecanı ayakta tutmaya gayret gösteriyoruz. Bu büyük zafere hak ettiği değerin verilmesi için çaba sarf ediyoruz. ‘Aşkın Zaferi Türkün Mührü’ olarak adlandırdığımız Sakarya Zaferi’nin 100. yılında ecdada layık kutlamalar yapmak ve bu büyük olaya dikkat çekmek için buradayız. Her yıl yaptığımız kutlamaları bu yıl daha kapsamlı bir şekilde planlıyoruz. Ülke satında kutlanmasını ümit ediyoruz.” dedi.

ŞEHRİMİZ HAZIR

Polatlı’nın Sakarya Zaferi etkinlikleri için hazır olduğunu söyleyen Yıldızkaya; “Polatlı’da belediyelerimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, basınımız en önemlisi de hemşerilerimiz bu konuya hazırlar. Uzun zamandır çalışıyorlar. Ben bu programlara her birinizi buradan davet ediyorum. Hatta buradan bütün hemşerilerimizi, bütün vatandaşlarımızı Polatlı’ya davet ediyorum. Onları ağırlamak bizim için şereftir.” dedi.

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ POLATLI VE HAYMANA TOPRAKLARINDA GEÇMİŞTİR

Sakarya Meydan Muharebesinin Sakarya ilinde değil Polatlı ve Haymana’da geçtiğini vurgulayan Mürsel Yıldızkaya; “Toplumumuzun büyük bir kesiminde bu büyük muharebenin Sakarya ilimizde yaşandığına dair bir yanlış bilgi ve algı var. Sakarya Meydan Muharebesi Ankara’nın Polatlı ve Haymana ilçelerinin topraklarında cereyan etmiştir. Bizde böyle bir muharebenin ev sahibi olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün, 5 Ağustos Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Başkomutanlık unvanını, görevini, yetkisini verdiği gündür. Anıtkabir’e çelenk koyarak Atamızı manevi huzurunda ziyaret ederek kutlamalar programımıza başlatıyoruz. 13 Eylül tarihine kadar kapsamlı programlar icra edeceğiz.” dedi. Başkan Yıldızkaya, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.