DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
TİCARET BORSASINDAN YANGIN MAĞDURLARINA YARDIM ELİ

TİCARET BORSASINDAN YANGIN MAĞDURLARINA YARDIM ELİ

ABONE OL
9 Ağustos 2021 16:24
TİCARET BORSASINDAN YANGIN MAĞDURLARINA YARDIM ELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu, Ege ve Akdeniz’de yaşanan orman yangınları nedeniyle vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi konusuna dikkat çekerek borsa üyelerinden yardıma katkı sağlamalarını istedi.

Vatandaşların yangınlar nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını belirten Toplu; “Bir haftadan beri ülkemizde bir orman yangını başladı. Deprem ve yangın gibi afetlerden Cenab-ı Allah milletimizi korusun. Büyük bir olay beki deprem olsaydı daha çok ilginizi çekerdi.  Bu yangınlar depremden daha az hasar veren bir olay değildir. Ciğerlerimiz yandı Akdeniz’deki ormanlarımız içindeki hayvanlar yandı üreticimiz köylümüz mağdur oldu, hayvanlar telef oldu. Ülke genelinde yangın bölgelerine yardım kampanyası başlatıldı. Polatlı Ticaret borsası olarak biz büyük bir aileyiz. Bizi öncelikle ilgilendiren o bölgede yaşayan üreticilerin köylülerin mağduriyetidir. Bu yangında mağduriyetin büyüğü kırsalda oldu. Şehirlerde büyük mağduriyet yok.” dedi.

Üyelerden Polatlı Ticaret Borsasının düşündüğü yardıma katkı sağlamaları çağrısında bulunan Yahya Toplu; “Toroslarda Yörük kardeşlerimiz yaz günü genelde hayvanları ile yaylaya çıkıyorlar. Bütün otlaklar yandı hayvanlar aç. Bölgede iki büyük mağduriyetin yaşandığı Antalya Manavgat ve Marmaris’le görüştüm. Borsa olarak yem ve saman göndermeyi düşünüyoruz. TOBB ayrıca kampanya başlattı. Odalar birliğine bilgi vermek kaydı ile ili bölgeye yem ve saman gönderecek, un fabrikaları da kırık yem verecek. Kuşlara bile atılsa büyük bir hayırdır. Siz üyelerimizden de katkı yapmasını bekliyorum. İnşallah her birine bir kamyon yem bir kamyon saman gönderip yaralara merhem olabilirsek ne mutlu bizlere.” dedi.

Vatandaşlara yardım edilmesi gerektiğini ifade eden Toplu, her üye adına ağaç dikileceğini söyledi. Toplu; “Allah korusun deprem olur yıkılan bina 6 ayda dikilir. Ancak yanan ormanları 50 senede yerine getiremeyiz. Türkiye için çok büyük kayıp. Bu bölgelere gittiğinizde yanan ormanların yerine kül ve kaya kalıntılarını gördüğünüzde ağlarsınız. Bizim elimizden gelen o vatandaşlarımıza yardım etmektir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başlatmış olduğu her üye için bir ağaç kampanyasına sizin adına katkı vereceğim. Her üyemiz adına ağaç dikeceğiz.” dedi.

Polatlı Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı Yahya Toplu, geçtiğimiz aylarda üyelerine koronavirüs aşılarını olmaları yönünde çağrı yapmış, aşısını olmayan üyelerin borsa satış salonuna alınmayacağını duyurmuştu. Çağrı üzerine tüccarlar ve üreticiler aşılarını oldu. Toplu, yaptığı açıklamada tüccarlara yanlarında çalışanlara aşı yaptırmaları çağrısında bulundu. Toplu; “İkinci bir kapanmayı bu ülkenin ekonomisi kaldırmaz. Yanınızda kim çalışıyorsa aşı yaptırmalarını istiyorum. Bunu kontrol edeceğiz. Önceden aşı yoktu, şimdi temin edildi vatandaşlarımız aşı olmuyor. Aşı olunmuyor diye bir daha mı kapanalım. Aşı olmayan bölgelerde hasta oranı daha yüksek. Polatlı’da aşı olmayan bir kişi kalmasın istiyorum. Ben çalışanlarımın hepsine aşı yaptırdım. Herkes bunu yaparsa aşı olmayan kalmaz.” dedi. Satış salonundaki üyelerde aşı çalışmalarına katkı sağlayacaklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.