DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI

ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI

ABONE OL
24 Ağustos 2021 10:40
ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

    Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, “Samsun’da yanan özgürlük meşalesinin Anadolu’yu aydınlattığı yerdir Sakarya Meydan Savaşı… Sakarya Zaferi’ni 100. yılına yakışır şekilde kutlayacağız” dedi.

    Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, tüm dünyaya bağımsızlık mücadelesi örneği olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin yıldönümünü, 100. yılına yakışır şekilde kutlamak için hazırlık yaptıklarını açıkladı.

    ‘Ankara’nın Ortak Aklı’ vurgusu ile çalışmalarına yön veren AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında başlatılan ve bütün dünyaya bağımsızlık mücadelesi adına örnek olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

     Mesajında ‘Son Kale Ankara’ vurgusu yapan AKK Başkanı Yılmaz, “100 yıl önce orduları dağıtılmış, işgale uğramış, esaret altına alınmaya çalışılan ve küllerinden yeniden doğmak için Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde istiklal mücadelesi veren kahraman Türk Milleti, ‘Son Kale Ankara’ diyerek, Viyana’dan başlayan 238 yıllık geri çekilmeyi durdurup; Büyük Taarruza uzanacak destansı bir zaferin ilk ateşini yakmıştı. 100 yıl önce Mustafa Kemal’in Ankara’sı, Viyana’da başlayan geri çekilmeyi Haymana ve Polatlı’da durdurdu” dedi.

“SAKARYA ZAFERİNİ, 100. YILINA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLAYACAĞIZ”

    AKK Başkanı Yılmaz, “19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin Anadolu’yu aydınlattığı yerdir Sakarya Meydan Savaşı” dediği mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Anadolu’nun her yanından, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif’in, ‘korkma’ nidasına kulak vererek, Mustafa Kemal’in ordusuna katılan Anadolu’nun kahraman insanlarının, bedenlerini siper ederek, emperyalizme geçit vermediği Mangal Dağı ve Duatepe’de yakılan bağımsızlık ateşini söndürmemekte kararlıyız! Ankara Kent Konseyi olarak, Türk Ulusunun ‘Melhame-i Kübra’sı olan Sakarya Zaferi’nin 100. yılını, 6 milyon Ankaralı 85 milyon Türk halkının aynı anda çarpan yürekleri ile kutlamak adına hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sakarya Zaferini, 100. yılına yakışır şekilde kutlayacağız.”

MUSTAFA KEMAL’İN ANKARA’SI

     Ankara’nın sonsuza dek Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olarak kalacağını da vurgulayan Yılmaz mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Tarihte eşi benzerine rastlanmamış, cesaret ve görülmemiş bir özgürlük sevdası ile zafere ulaşan Ulusal Kurtuluş Savaşı’na karargâh olan Ankara’nın; ebediyete kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’sı olarak kalacağını ve Ankara’nın, Türk Milletinin ‘Son Kalesi’ olduğu gibi, ‘Son Başkenti’ olacağını da vurgulamak istiyorum. Hiç kimse unutmasın ve endişe etmesin ki, ‘Son Kale Ankara’ sonsuza kadar bağımsızlığın, katılımcılığın, huzurun ve bereketin Başkenti olarak kalacak. Son kale Ankara, ‘HattıAnkara SathıVatan’ anlayışıyla sonsuza kadar bağımsızlığın, katılımcılığın, huzurun ve bereketin başkenti olacak. Bu duygu ve düşüncelerle; Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları vatan olarak bizlere emanet eden silah arkadaşları ve aziz ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıldönümünü gurur ve onurla kutluyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.