DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Ovacık, ‘’ 30 Ağustos Varoluş Destanımız Kutlu Olsun ‘’

Ovacık, ‘’ 30 Ağustos Varoluş Destanımız Kutlu Olsun ‘’

ABONE OL
30 Ağustos 2021 15:29
Ovacık, ‘’ 30 Ağustos Varoluş Destanımız Kutlu Olsun ‘’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve CHP Polatlı Belediye Meclis Üyesi  Selami Ovacık, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ovacık, ‘’ 30 Ağustos Varoluş Destanı’mızdır ve Milli Mücadele’nin Son Kalesi Polatlı’mız, Kurtuluş Savaşımızda önemli bir merhaledir. Sakarya Zaferi’mizin 100.’ncü yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99.’ncu yıl dönümünün onuru ve coşkusunu tüm Polatlı’lı hemşerimle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Ovacık,‘’ Tam Bağımsız Türkiye, Cumhuriyet, Hukuk ve Demokrasi Mücadelemiz Devam Etmektedir ‘’

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, ‘’ Son dönemlerde dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu durum ve yaşananlar, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük adına verdiği mücadeleyi daha da anlamlı kılmaktadır.  30 Ağustos Zafer Bayramının üzerinden 99 yıl geçmesine rağmen şunu ifade etmeliyim ki; bağımsızlık, demokrasi ve Cumhuriyet adına vermemiz gereken mücadele devam etmektedir. Milletimize, tarih boyunca yol gösteren ve bugün çağdaş dünyanın evrensel değerlerini benimseyen, bir ülke durumuna gelmemizde belirleyici rol oynayan en önemli ilkelerden biri olan bağımsızlık mücadelesi, ekonomik bağımsızlık, yargıda bağımsızlık, sosyal hayatta eşitlik kavramlarının Atatürk değerlerinde yaşanması ile gerçek anlamına ulaşacaktır. Ülkemizin ihtiyacı, eskiden olduğu gibi ehliyet ve liyakat sisteminin devletin her kurumunda işlemesidir.’’ İfadelerine yer verirken,30 Ağustos destanının, içinden geçilen zor günlerde yeniden okunması, yeniden bu büyük tarihten feyz alınması gerektiğini vurguladı.

Ovacık, ‘’ Mustafa Kemal Atatük, Zamanın Ruhunun Çok Ötesine Geçmiş, Fikirleri, Devrimleri ve İlkeleriyle Büyük ve Ölümsüz Bir Liderdir‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve CHP Polatlı Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık, ‘’ Böylesi muazzam bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden okunması, yeniden bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir. Bundan 99 yıl önceki emperyalist güçlerin, bugün silahların ötesine geçerek zihinlere yayılmak ve toplumları bugünün farklı araçları ile kontrol altında tutmak istediği bilinen bir gerçektir. İşte bu nedenle, zamanın ruhunun çok çok ötesine geçmiş büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözlerini bugünün koşulları içerisinde yeniden okumalı ve bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle emperyalist zihniyete olduğu gibi baskıcı ve tek adamlığa karşı mücadeleye devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Bulunduğumuz coğrafyada Suriye’de, Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da yaşananlar, Atatürk fikirlerinin ve ilkelerinin değerini bir kez daha tüm netliğiyle göstermektedir. ‘’ dedi. Ovacık, ‘’ Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu büyük zaferin 99.’ncu yıldönümünde Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni, demokrasiyi ve laikliği sonsuza kadar koruyacağız.Amacımız, “sınır namustur” anlayışı içerisinde sınırlarımıza sahip çıkmak, geleceğimizi ateşe atmak isteyenlere izin vermemektir.Amacımız, emperyalistlerin mülteciler üzerinde hayata geçirmeye çalıştıkları “Kirli pazarlıklara” da karşı çıkmak, milletin geleceğine, evlatlarımıza, huzurumuza sahip çıkmaktır.’’ İfadelerinde bulundu.

Ovacık, ‘’ 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, milletimize eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silâh arkadaşları olmak üzere, Milli Mücadele kahramanlarımız, tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı,şükran ve rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin  Duatepe’den bir güneş gibi doğduğu  Polatlı’da tüm hemşerilerimin  Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, kahraman Ordumuzun tüm mensuplarına, Polatlı’lı hemşerilerime ve tüm vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.