DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
HABERİMİZ SES GETİRDİ, BELEDİYELER HAREKETE GEÇTİ

HABERİMİZ SES GETİRDİ, BELEDİYELER HAREKETE GEÇTİ

ABONE OL
3 Eylül 2021 11:07
HABERİMİZ SES GETİRDİ, BELEDİYELER HAREKETE GEÇTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Meydan Haber Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde “BAĞ EVLERİ ÜVEY EVLAT MI? başlığı ile gündeme taşıdığımız haber üzerine hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem de Polatlı Belediyesi, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için harekete geçti.

Uzun yıllardır sorunlarla boğuşan Bağ Evlerinde, geçen zaman mağduriyetlere yenilerini ekliyor. Geçtiğimiz gün Bağ Evleri sakinleri ile hem bölgeyi inceledik hem de sorunları ilk ağızdan dinledik. Yaklaşık 100 hane bulunan Bağ Evlerinde asfalt olmaması ve çöp yığınları sorunlarda başı çekiyor. Bunun yanında internet yok, asfalt olmadığı için ulaşım sıkıntıları yaşanıyor, hanelerin büyük çoğunluğunda doğalgaz bağlantısı yok ayrıca bu bölgede su sayaçları da okunmadığından su borçlarının birikmesi problemleri var. Bölgede güvenlik de başlı başına bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bağ evleri sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. 

ÇÖP KONTEYNERLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Bağ evlerinde hemen hemen her köşe başında çöp ve moloz yığınları bulunuyor. Kuvvetli rüzgar estiğinde çöpler havalanarak bahçelere hatta evlere kadar dağılıyor. Burada daha önceleri birkaç adet de olsa çöp varilleri konulmuş fakat vatandaşların verdiği bilgilere göre variller etrafta bulunan başı boş sokak köpeklerince devriliyor, çöpler etrafa dağıtılıyor. Vatandaşların talebi kapaklı çöp konteynerları konulması yönündeydi. Çarşamba günü yapılan Polatlı Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında konu gündeme alındı. Bağ Evlerinde kapaklı çöp konteynerı konulması konusu Çevre Sağlık Komisyonuna sevk edildi. Komisyonun hazırlayacağı rapor ve meclisin alacağı karar doğrultusunda konuya ilişkin somut adımlar atılması bekleniyor.

ABB FEN İŞLERİ: “YIL BİTMEDEN ASFALT TAMAMLANACAK”

Yazın toz, kışın çamur sorunlarıyla boğuşan Bağ Evleri sakinleri yıllardır umutla asfalt yapılmasını beklediklerini dile getirmişti. Haberimiz üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı Fen İşleri Yetkilileri, Bağ Evleri bölgesinde yapılacak asfalt çalışmaları hakkında bilgi verdi. Buna göre; ABB Fen İşleri Bağ Evlerinde kendi sorumluluğunda bulunan caddeleri 2021 programı içerisinde aldı ve yıl bitmeden ilgili yolların asfaltlanması tamamlanacak. Bu alanda bulunan caddelere Sathi Kaplama Asfalt (soğuk asfalt) atılacak.

AMA YETMEZ…

Maalesef Bağ Evlerinde sorunlar bu kadarla bitmiyor. Hava karardıktan sonra hem başıboş sokak köpekleri hem de alkol tüketmek için gelen araçlar nedeniyle sokağa adım atamadıklarını belirten vatandaşlar, polis ve bekçilerin bu bölgede de devriye atmasını bekliyor. Bunların dışında bir de ASKİ nedeniyle yaşanan mağduriyet var. Bu bölgede su sayaçları okunmaya gelinmiyor. Bunun yerine vatandaşlar kendi su sayaçlarına okuma yapıp verileri Ankara’ya gönderiyor. Hal böyle olunca vatandaşlar birkaç aylık faturayı birden ödemek durumunda kalıyor. Bunun da ayrı bir maddi külfet yüklediğini belirten vatandaşlar ASKİ yetkililerinin başıboş köpeklerden korktukları için sayaç okumaya gelmediklerini iddia ediyorlar. Bağ evleri sakinleri; “Her vatandaş gibi biz de vergilerimizi ödüyoruz ve bunun karşılığında hizmet beklemek en doğal hakkımız. Bir an önce doğalgaz, internet, çöp konteyneri, asfalt ve diğer mağduriyetlerimizin giderilmesi, yetkililerin artık sesimizi duymasını bekliyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.