DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
TÜRKER: “AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

TÜRKER: “AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

ABONE OL
3 Eylül 2021 10:47
TÜRKER: “AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li Meclis Üyesi Canan Türker, Polatlı Belediye Meclisi Eylül ayı birinci oturum toplantısında gündem dışı söz alarak kürsüye çıktı.

Türker, 30 Ağustos ve Sakarya Meydan Muharebesi konulu konuşmasında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde meydana gelen orman yangınları ve sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu yıl 100. yılını kutladığımız Sakarya Meydan Muharebesi, milli mücadelenin en önemli dönüm noktalarından biridir. Dünya tarihinin en uzun meydan muharebesinde Türk ordusunun taarruzu sonucu Yunan ordusu, Sakarya Nehri’nin doğusunda Eskişehir-Afyon hattına kadar geri çekilmiştir. Aynı gün Türk ordusu stratejik bir nokta olan Çal Dağı’nı geri alarak zafere giden yolu açmış ve İstiklal Savaşı’nın kazanılmasına neden olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğindeki bir ulusun bağımsızlık azmiyle zafere ulaştığı ve yaşadığımız Polatlı topraklarını da içine alan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıldönümüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün askerlerine “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. ” Emrini verdiği ve 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi, 238 yıldır devam eden toprak kaybına son vererek Anadolu’yu yeniden Türk yurdu yapmıştır. Türk ordusu, Sakarya Zaferi’nin ardından 26 Ağustos 1922 tarihinde, Başkomutanlık Meydan Muharebesini kazanarak, Türk Kurtuluş Savaşı’nın son düşman askerinin de vatan topraklarını terk etmesi ile sonuçlanan ve tarihimize 30 Ağustos Zafer olarak geçen, askeri harekatın 99. yıldönümüdür. Kurtuluş mücadelesini başlatan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, rahmet, minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Sözlerime aziz Atatürk’ün şu sözleriyle son veriyorum. “Ya İstiklal, Ya Ölüm””

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.