DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ERDOĞAN: “SAKARYA ZAFERİ TARİHİMİZİN ÖNEMLİ YAPRAKLARINDAN BİRİDİR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • ERDOĞAN: “SAKARYA ZAFERİ TARİHİMİZİN ÖNEMLİ YAPRAKLARINDAN BİRİDİR”

ERDOĞAN: “SAKARYA ZAFERİ TARİHİMİZİN ÖNEMLİ YAPRAKLARINDAN BİRİDİR”

ABONE OL
13 Eylül 2021 17:22
ERDOĞAN: “SAKARYA ZAFERİ TARİHİMİZİN ÖNEMLİ YAPRAKLARINDAN BİRİDİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Zaferinin 100.yıl kutlama programı kapsamında Duatepe’de düzenlenen törene katılmak üzere bugün Polatlı’ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Zaferi’nin 100. yılı kutlama programında yaptığı konuşmada, “Sakarya Zaferinin kazanıldığı 1921 yılı, herhangi bir savaşın değil, Anadolu’daki bin yıllık varlığımızın da dönüm noktalarından biridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polatlı Duatepe’de düzenlenen Sakarya Zaferi’nin 100’üncü yılı kutlama programına katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Sakarya Zaferi’nin kazanıldığı 1921 yılının, herhangi bir savaşın değil, Anadolu’daki bin yıllık Türk varlığının da dönüm noktalarından biri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Mücadele’nin en kritik safhasında kazanılan bu zaferle, başkenti tehdit eden düşman saldırısının önüne geçildiğini kaydetti.

“SAKARYA ZAFERİ TARİHİMİZİN ÖNEMLİ YAPRAKLARINDAN BİRİDİR”

“Sakarya Zaferi, tıpkı Malazgirt gibi, tıpkı Bursa’nın, Edirne’nin, İstanbul’un fethi gibi, tıpkı bir tarafta Viyana kapılarını, diğer tarafta Kızıldeniz’i kucaklayan şanlı tarihimizin önemli yapraklarından biridir” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bunun için, millî mücadelemizin adeta son kalesi olan Polatlı-Haymana hattında kazanılan bu zaferin hikâyesini nesilden nesile aktararak, İstiklal Harbimizi hangi şartlarda ve ne büyük fedakârlıklarla kazandığımızı unutturmamalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti. “Sakarya Savaşının yaşandığı Polatlı ve Haymana’da hâlihazırda yedi anıt şehitliğimiz bulunuyor. Ayrıca, bu zaferin kazanıldığı bölgeyi Tarihî Millî Park ilan ederek, kapsamlı bir ihya çalışması başlattık. Yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla, çarpışmaların yaşandığı bölgeleri, alt ve üst yapı tesisleri, ziyaretçi merkezleri, müzelerle donatarak tarih hafızamıza kazandırdık.”

“TÜRK MİLLETİ, DİŞİYLE, TIRNAĞIYLA VERDİĞİ MİLLÎ MÜCADELESİNİ, KURDUĞU CUMHURİYETLE YENİ BİR BAŞLANGIÇ HÂLİNE GETİRMİŞTİR”

Sakarya Meydan Muharebesi ve Türk Tarihi Tanıtım Merkezi ile Haymana Ziyaret Merkezi ve Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Şehitliği’nin açılışını da yapacaklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm bu eserlerin, gelecek nesillere verdiğimiz mücadelenin ve kazandığımız zaferlerin en doğru şekilde anlatılması bakımından önemli görevler ifa edeceğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sakarya Zaferi’nin akabinde, Ankara’da faaliyet gösteren Büyük Millet Meclisi ve Hükûmeti, uluslararası alanda milletin asıl temsilcisi olarak kabul edilmeye başlanmıştır.  Bu durum, sahada verilen mücadelenin diplomasi alanına da taşınmasını sağlamıştır.

İzmir’in kurtuluşunun ardından vatan topraklarının kalan kısımlarında da kontrolü sağlayan Ankara Hükûmeti, bilahare Osmanlı’yı siyasi ve ekonomik olarak boğan zihniyetle mücadeleye girişmiştir. Bir tarafında Sevr dayatması, diğer tarafında Misak-ı Millî iradesi olan bu çetin mücadele, Lozan Anlaşması’yla sonuçlanmıştır. Anadolu’dan tamamen sökülüp atılmak istenen Türk Milleti, dişiyle, tırnağıyla, tüm gövdesi ve ruhuyla verdiği millî mücadelesini, kurduğu Cumhuriyetle yeni bir başlangıç hâline getirmiştir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.