DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SAKARYA ZAFERİ 100.YILI TÖRENLERLE KUTLANDI

SAKARYA ZAFERİ 100.YILI TÖRENLERLE KUTLANDI

ABONE OL
13 Eylül 2021 17:41
SAKARYA ZAFERİ 100.YILI TÖRENLERLE KUTLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

13 Eylül Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi’nin 100. yıldönümü törenlerle kutlandı.  13 Eylül Sakarya Zaferi törenlerinin ilk bölümü Sakarya Şehitliğinde Çelenk Koyma töreniyle başladı. Çelenk koyma töreninin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Okundu. Sakarya Şehitliğindeki Tören Şehitlik Defterinin İmzalanmasıyla sona erdi.

Sakarya Şehitliğine çelenk konulması ile başlayan tören, Cumhuriyet Meydanında çelenk konulması, konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunması ile devam etti. Cumhuriyet Meydanında sırasıyla Polatlı Kaymakamlığı Çelengi, Garnizon Komutanlığı Çelengi ve Polatlı Belediye Başkanlığı Çelengi konuldu. Çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Polatlı Belediyesi ve Dumlupınar Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

YILDIZKAYA: “BIKMADAN USANMADAN SAKARYA’YI ANLATACAĞIZ”

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Polatlı halkı olarak bu destanın ev sahibi olmaktan şühedanın torunları olmaktan büyük bir onur duyuyoruz ve zaferin 100. Yıl coşkusunu yaşıyoruz. Sakarya boylarında milletimizin istiklal aşkıyla kazanılan bu zaferi bu zafer kazanılırken yaşayan heyecanı diri tutmak en büyük amacımızdır. Sakarya zaferini gelecek nesillere anlatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana her karesi şehit kanlarıyla sulanmış  bu mübarek toprakları imar ve inşa etmeye devam ediyoruz. Vatanını en çok seven görevinin en iyi şekilde yapandır sözüyle hareketle vazifemizi layıkıyla yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Bu topraklar  ve şüheda torunları için çalışmayı minnet borcu kabul ediyoruz. Sakarya Meydan Muharebesinin 100. Yıl kutlamalarına geçen yıl başladık. Kültürel etkinlik , spor müsabakaları ,turnuvalar eğlenceler düzenledik. Sakarya Zaferinin tanıtımında yaptığımız çalışmalara büyük bir mesafe aldık. Ancak daha alacak çok mesafe olduğunun da farkındayız. Bunun için bıkmadan usanmadan Sakarya’yı anlatacağız. Bu kutsal emaneti birlik ve beraberlik ruhu içinde sonsuza kadar sahip çıkacağımıza tarihin ve ecdadın önünde söz veriyoruz. Bu dilek ve temennilerle 22 gün 22 gece destansı bir mücadele eden başta büyük Atatürk olmak üzere bütün milli mücadele kahramanlarımız rahmet ,minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad olsun. Zaferimiz kutlu olsun.”

AKAĞAÇ: “BU DAYANIŞMA HEPİMİZE HAYIRLI UĞURLU OSUN”

Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, kardeşlik protokolünün imzalanmasının ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhuriyete giden bu yolda tüm varlığıyla bu iş içinde yer almış Polatlı ve Dumlupınar olarak milli mücadelenin 100. Yılında göstermiş olduğumuz bu dayanışma hepimize hayırlı uğurlu osun. Bu iki gözde ilçenin kardeşliğin perçinlenmesi de büyük emeği geçen Belediye Başkanına ve Kadim Albayıma teşekkürlerimi bir borç bilirim. Tarihimiz en önemli savaşlarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi milletimiz vatanı ve bağımsızlığı korumaya mücadelesidir. Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılması  İstiklal mücadelesine milletimizin güç ve umudunu artmış uluslararası meclisimiz itibarını yükseltmiş Kurtuluş Savaşında nihai zafere giden yolu açılmıştır. Bu muharebede sergilenen birlik beraberlik  azim ve kahramanlık bugün de milletimize rehberlik etmektedir. Sakarya Zaferi aynı zamanda bugün hala nerde olursa olsun varlığımızı hazmedemeyip  boş hevesler peşinde koşanların akıbetlerinin yine  hüsran olacağını bir nişanesidir. Tarihi büyük zaferlerle dolu milletimiz milli mücadeledeki ruh ve kararlılıkla hiç bir dayatmaya kabul etmeyeceğini dün olduğu gibi bugünde  yarın da gösterecektir. Bizleri bu günleri yaşatan tüm şehit ve gazilerimize Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allahtan rahmet diliyorum. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.