DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DEMİR: “POLATLI HAYALİNE KAVUŞUYOR”

DEMİR: “POLATLI HAYALİNE KAVUŞUYOR”

ABONE OL
14 Eylül 2021 18:16
DEMİR: “POLATLI HAYALİNE KAVUŞUYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İlçe Başkanı Aysel Demir, dün Sakarya Zaferi 100.yıl kutlama etkinliklerine katılmak üzere Polatlı’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Polatlı’nın öncelikli konularına ilişkin görüştü.

AK Parti İlçe Başkanı Aysel Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından bugün İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile başta Polatlı Tarım Üniversitesi müjdesi olmak üzere ilçeye dair konularda açıklamada bulundu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNDE AÇILACAK OLAN İLK DEVLET ÜNİVERSİTESİ”

Başkan Demir, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, Sakarya zaferinin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 13 Eylül 2021 Pazartesi günü teşrifleri ile ilçemizi onurlandırmıştır. Sakarya zaferimizin 100. Yılında Polatlı’mızda, Duatepe’de yapılan kutlama etkinliklerine geniş katılımlı bir ziyaret gerçekleştiren Devlet ricalimize başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Etkinlikler kapsamında İlçemizde kurulu bulunan Şişe Cam fabrikasının ikinci etabının açılışını yapan Sayın Cumhurbaşkanımız, buradaki açıklamasında ilçemize Tarım ve Teknoloji Üniversitesi kurulması ile ilgili siyasi iradenin bulunduğunu ve hazırlıkların başladığı müjdesini vererek, Polatlı’mıza kurulacak üniversite, ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde açılacak olan ilk devlet üniversitesi olma özelliğini kazanacağını, ayrıca üniversitemiz için Şişe Cam, Tarım Bakanlığı ve STK’larımızın da katkıda bulunacağını belirtti.”

“POLATLI BORSASI BİR “İHTİSAS BORSASI” OLARAK SÜREKLİ GELİŞME GÖSTERMEKTEDİR”

“Toplam yüzölçümü 323500 hektar (ha) olan Polatlı, İç Anadolu bölgesi Yukarı Sakarya bölümünde yer almaktadır. Kuzeyden Ankara Çayı, batıdan Porsuk Çayı Sakarya Nehri ile birleşerek tabii ilçe sınırlarını oluşturmaktadır. M.Ö. 3000 yılına dayanan tarihi ile geçmişten günümüze insanoğluna ev sahipliği yapan Polatlı’nın nüfusu yaklaşık 127 bindir. Toplam yüzölçümünün %67’si (212000 ha) ile bitkisel üretim, %31’i (98000 ha) çayır ve mera arazisi olarak hayvancılık yapılan Polatlı ülkemizin en önemli tarım ilçelerinden biridir. Bununla birlikte Türkiye’nin önemli tahıl ambarlarından birini oluşturan Polatlı aynı zamanda en aktif tahıl borsalarından birine de ev sahipliği yapmaktadır. Bunun bir sonucu olarak Polatlı Borsası’nda ilçede üretilen tahılın iki katı kadar bir tahıl alım-satımı meydana gelmektedir. Polatlı Borsası bir “ihtisas borsası” olarak sürekli gelişme göstermektedir. Yıllık 2,5 Milyar TL’yi aşan tarıma dayalı ticaret hacmine ulaşan Polatlı sosyoekonomik kalkınmada her geçen gün hızla büyüyen bir tarım yerleşkesidir. Buna ek olarak yıllık 7 milyon dolarlık ihracat rakamı ile ülke ekonomisine katkısı oldukça yüksektir.”

“MİLLİ BÜTÇEMİZDEN EĞİTİME EN BÜYÜK PAYI AYIRDIK, AYIRIYORUZ”

“Tarımsal ticaret hacminin yanı sıra tarım sanayisi ve tarım teknolojisi alanlarında hem ülkemiz ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hem de sanayi ihracatıyla tarıma dayalı kalkınmaya önemli katkıları bulunmaktadır. Polatlı’da yerli ve milli tarımın kalkınması, ekonomik refah sevisinin daha da yükselmesi, tarımsal faaliyetler alanında deneyimli ve uzman elemanlarının yetiştirilmesi, ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunulması amacıyla Ankara Polatlı Gıda ve Tarım Üniversitesinin kurularak tarım sektörüne ve çiftçilerimize katkıda bulunmada ve ülkemizin kalkınmasında etkin rol oynamasını hedeflemekteyiz. AK Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002’den bu tarafa milli bütçemizden eğitime en büyük payı ayırdık, ayırıyoruz. Öğrencilerimizin kitaplarını ücretsiz hale getirdik, derslik sayısını çok ciddi şekilde artırarak sınıflardaki öğrenci sayısını otuzlara kadar düşürdük. AK Parti olarak, öncelikle eğitimin alt yapısıyla ilgili mazeretleri ve talepleri ortadan kaldırmaya yönelik bir hamle başlattık. Eğitime ayrılan payı, 10 milyar liradan 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Demek ki, 12 kat artırdık. Derslik sayısı 288 bin ilaveyle 575 bine; öğretmen sayısını 607 bin ilaveyle 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük ölçüde çözdük. Üniversite sayımızı 76’dan 130 ilaveyle 206’ya, akademik personel sayımızı 82 bin ilaveyle 158 bine çıkardık. Bununla hem eğitim öğretimin maliyetini düşürdük hem de Üniversite öğrencisi sayımızı 1 milyon 650 binden 7 milyon 600 bine ulaştırarak, neredeyse her bir evladımız için bu eğitim kapısının açık kalmasını sağladık.”

“İLÇEMİZE, HEMŞEHRİLERİMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”

“İlçemizin Üniversite çalışmalarında çok büyük emekleri olan AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Bölge Milletvekilimiz Sayın Fatih Şahin’e, vermiş olduğu üstün destek ve gayretlerinden ötürü sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörümüz Sayın Yusuf Tekin hocamıza, yapmış olduğu tüm akademik çalışmalar ve gayretlerinden ötürü sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlçemize, hemşehrilerimize ve ülkemize hayırlı olsun. Polatlı’mızın üniversite çalışmalarında başlangıçtan bugüne yer alan, Sayın Kaymakamlarımıza Belediye Başkanlarımıza, yerel basınımıza, emek sarf eden, zihin yoran, maddi ve manevi katkıda bulunan tüm STK, Oda Derneklerimize ve her kesime çaba ve katkıları için teşekkürlerimizi sunuyorum. Hayırlı Olsun.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.