DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI, İKTİDARIN TARIM POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

AVCI, İKTİDARIN TARIM POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

ABONE OL
21 Eylül 2021 17:27
AVCI, İKTİDARIN TARIM POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, iktidarın tarım politikasını eleştirdi. Elektrik, mazot, gübre ve tohuma gelen zamlarla çiftçiliğin bitme noktasına geldiğini belirten Avcı, “Geleceğin tarımını Polatlı’da yapacaklarını söyleyenler tarımı Polatlı’da bitirenlerdir.” dedi.

ZAMLAR ÇİFTÇİLİĞİ BİTME NOKTASINA GETİRMİŞTİR

İktidarın tarımı ve çiftçiyi bitirmeye kararlı olduğu ifade eden Avcı, “Polatlı çiftçimiz can çekişiyor, vatandaşımız umutsuz. Çiftçiler girdi maliyetleri karşısında ürünlerinin değer bulamadığından yakınıyorlar. Elektrik, mazot, gübre ve tohuma gelen zamlar, çiftçiliği bırakma noktasına getirmiştir. Hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergilerini sıfırladı. Can çekişen, tarımımızı ve çiftçimizi bitirmeye kararlı bir siyasi iktidar var. Türk çiftçisini açlığa mahkum edip yabancı ülkelerdeki çiftçileri kalkındırıyorlar. Türkiye de soğanın yüzde 35’ini Polatlı çiftçisi karşılarken, soğan sezonunun başlamasıyla fiyatlar girdi maliyetlerinin altında kalmıştır. Üreticimiz zarar ediyor. Çiftçi dostu diye bildiğimiz Ziraat Bankası borç ertelemelerinde fahiş faiz oranlarıyla çiftçilerimizi bitirme noktasına getirmiştir.” dedi.

TARIM ÜNİVERSİTESİ DIŞINDA BAŞKA BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Polatlı’ya gelerek Tarım Üniversitesi dışında başka bir açıklama yapmadığını belirten Avcı, “Önceki yıllarda şeker fabrikalarını Polatlı’ya getireceklerini söyleyenler, fabrikaları sattılar ve çalışan işçileri mağdur ettiler. TİGEM’ de traktör reklamı yapanlar, şimdi ortada traktör yok. Sakarya Meydan Muharebesi nedeniyle AK Parti Genel Başkanı Polatlı’ya gelerek Tarım Üniversitesi dışında başka bir açıklama yapmamıştır. Oysa mazot, gübre girdi maliyetlerinden habersiz olanlar çiftçilerimize bu konuda hiç bir açıklama yapmamışlardır. Soğan fiyatları maliyetinin altında kalmıştır. Ama hükümetten ses seda yok.” dedi.

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ ÇİFTÇİYİ SÖMÜRÜYOR

Tüm dünya çiftçilere sahip çıkarken iktidarın çiftçiye sahip çıkmadığını söyleyen Avcı, “Tarım Kredi kooperatifleri’ de çiftçileri sömürmektedir. Bilindiği üzere bu yıl kuraklıktan dolayı mağdur olan çiftçilerimizle ilgili bakanlık çiftçi borçlarını faizsiz yapılandırmalı idi. Pandemi koşullarında tüm dünya çiftçilerine sahip çıkarken, destek verirken siyasi iktidar kendi çiftçimize sahip çıkamıyor. Esnafımızın da vatandaşımızın da alım gücü kalmamıştır. Temel gıda ürünlerine ve tüm gereksinimlerine neredeyse her hafta gelen zamlar karşısında temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak duruma düştüklerini belirten vatandaşlarımız umutlarının kalmadığını ifade ediyorlar.” dedi.

ORTAK BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLMESİ GEREKİYOR

Önlem alınmazsa tarımın tamamen bitme noktasına gelebileceğini belirten Avcı, “Bilim adamları İç Anadolu Bölgesinde kuraklık olacağını ifade ediyorlar ve eğer önlem alınmazsa zor durumda olan çiftçilerimiz ve Polatlı’mız önümüzdeki yıllarda tarım tamamen bitme noktasına gelebilir. Bu konuda Mülki Amirler, STK’lar, siyasi partiler bir araya gelip ortak bir çalışma yürütmeleri gerekir. Ayrıca bu konu ile ilgili bir rapor hazırlayıp Tarım Bakanlığına bu raporu iletmeleri önem arz etmektedir.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.