DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
MUHTARLAR TÜM TALEPLERİNİ BAŞKAN YAVAŞ’A İLETTİ

MUHTARLAR TÜM TALEPLERİNİ BAŞKAN YAVAŞ’A İLETTİ

ABONE OL
24 Eylül 2021 11:08
MUHTARLAR TÜM TALEPLERİNİ BAŞKAN YAVAŞ’A İLETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı Muhtarlar Derneği Adem Köse ve Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu’nun daveti üzerine Polatlı’ya gelerek ilçedeki muhtarlar ile bir araya geldi. Muhtarlar ve çiftçiler Başkan Yavaş’a taleplerini iletti.

Başkan Yavaş’a muhtarların ve çiftçilerin Büyükşehir Belediyesi’nden talepleri ve sorunlarının yer aldığı dosyalar teslim edildi. Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Yavaş, sorunların çözümü ve talep edilen hizmetlerin sağlanması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli birimlerine talimat verdi. Toplantıya CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, Büyükşehir Daire amirleri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Adem Köse, “Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanım, Anadolu Bozkırının Parlayan Yıldızı Polatlımızda mahallelerimizin problemlerini yerinde dinlemek ve çözüme kavuşturmak amacıyla Muhtarlar Derneğimiz tarafından düzenlemiş olduğumuz toplantımıza katılımlarınızdan dolayı sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden bu yana hakkaniyet içerisinde yürüttüğü çalışmalar ve Polatlımıza yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla Sayın Başkanımız Mansur Yavaş Beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. Bu toplantının ilçemizin, mahallelerimizin problemlerinin ivedilikle çözüme kavuşturulması, ortak bir akılla masaya yatırılması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kıymetli muhtarlarımızın fikirleri ve görüşleri ışığında; Sayın Başkanımızın yerinde yapacağı çalışmalarla mahallelerimizde birçok önemli sorunun çözüleceğine gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aramızda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a, değerli çalışma arkadaşlarına tüm muhtarlarımız adına huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

MUHTARLARIN ASKİ’DEN TALEPLERİ

Adem Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan muhtarların ASKİ için taleplerini şu şekilde sıraladı; “Yapım sürecine başlanan su depolarının ve sondaj çalışmalarının ivedilikle tamamlanması; ihale yapılmayan noktalarda ihalelerin acilen gerçekleştirilerek bitirilmesi, eski su şebekelerinin acilen yenilenmesi, kanalizasyon şebekesi bulunmayan mahallelerimize, kanalizasyon şebekesi döşenmesi, su bedeli hususunda abonelik işlemlerinde birikmiş borçların taksitlendirilmesi, ödemelerin kredi kartı ile yapılabilmesinin sağlanması, kırsal mahallelerde meydana gelen arızalarda ekip ve ekipman yetersizliğinden dolayı müdahaleler gecikmektedir, kırsal Mahallelerde kaçak su kullanımlarının ekipler aracılığı ile düzenli olarak takip edilmesi; tespit edilen kaçak su kullanımlarında caydırıcı ağır cezalar uygulanması, kaçak su kullanımlarının önüne geçmek amacıyla su saatlerinin bahçe dışarısında bulunan ana arterler üzerine taşınması, su aboneliklerinin eskiden olduğu gibi Muhtarlık beyanı aracılığı ile gerçekleştirilmesi, Gülveren Mahallemizde ıslah çalışmaları tamamlanan Gülveren deresinde meydana gelen kötü kokuların kaynağının tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulması gerekmektedir.”

MUHTARLARIN FEN İŞLERİNDEN TALEPLERİ

Kırsal ve merkez mahallelerdeki sorunları dile getiren Köse, Büyükşehir Fen İşleri ile ilgili muhtarların taleplerini şu şekilde sıraladı; “Tüm Kırsal Mahallelerimiz içerisinde grup ve geçiş yollarının sıcak asfalt ile asfaltlanması; bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yapılması, köy Konağı bulunmayan mahallelerimize Yeni Köy Konakları yapılması, asfaltlama çalışması tamamlanan Kırsal Mahallelerimizde trafiğin yavaşlaması amacıyla kasis çalışması gerçekleştirilmesi, kırsal Mahallelerimizde bulunan mera işgallerinin Büyükşehir Belediyesince veya ilgili devlet kurumları aracılığı ile tespit edilmesi, caydırıcı cezalar uygulanması, men kararı çıkartılması, müracaatı bulunan köylerimizin Kırsal Mahalle statüsünde kavuşturulması, internet bağlantısı bulunmayan Kırsal Mahallelerimize İnternet bağlantısı sağlanması, Polatlımızda tehlike arz eden metruk binaların yıkılması, vatandaşların daha hızlı ve daha iyi hizmet alması amacıyla ekipman ve personel sayısının arttırılması, Polatlımıza ikinci bir asfalt plant tesisinin kurulması, abonelik, tahsilat, numarataj, arıza ve fen işleri ekiplerinin bir arada bulunacağı Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir bina yapılması”

Toplantı sonunda Polatlı Muhtarlar Derneği Adem Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a plaket takdim etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.