DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
YAVAŞ: “MAZOT YARDIMI DA YAPACAĞIZ”

YAVAŞ: “MAZOT YARDIMI DA YAPACAĞIZ”

ABONE OL
24 Eylül 2021 11:44
YAVAŞ: “MAZOT YARDIMI DA YAPACAĞIZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı’da muhtarlar ile buluşmasında Ankara’daki hizmetlerine dair genel bir değerlendirmede bulundu.

Yavaş, Polatlı’da yeni yapılacak bazı projelerden de bahsetti. En büyük projesinin Ankara halkını zengin etmek olduğunu vurgulayan ve Polatlı’ya yeniden geleceklerini ifade eden Yavaş, “Biz buraya hesap vermeye geliyoruz. Ne yapılmış ne yapılmamış daire başkanlarımız burada olacak” dedi.

6 MİLYON ANKARALI ADINA BU ÖDÜLÜ ALACAĞIM

Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülünü kazanmasıyla ilgili konuşan Yavaş, “Aldığımız ödül 6 Milyon Ankaralının hakkıdır. Bu ödülün verilmesinde asla çok asfalt döktü, çok kaldırım yaptı gibi şeyler yok. Çünkü Dünya’da artık bunlar bir belediyenin başarısı açısından değerlendirilmiyor. Yol, su gibi problemler zaten devlet tarafından yapılabilen işler. Ancak ödülü verilirken şunlar söylendi. Birinci olarak insan sağlığını ve insan hayatını önceleyen çalışmalar yapıyor, şeffaf davranıyor bütün ihalelerini açıklıyor, yolsuzlukların üstüne gidiyor, çevre iklim krizi ile uğraşıyor, araçlarını elektrikliye çevirmek için çalışıyor gibi gelişmiş ülkelerde ne arıyorlarsa o kriterlerle değerlendiriyorlar. Bu ödülü çalışmalarımıza vesile olan sizler, destek olan sizler sayesinde almış bulunuyorum. 6 Milyon Ankaralı adına sizler adına bu ödülü alacağım.” dedi.

KENDİ KÖYLÜLERİMİZE KAZANDIRACAĞIZ

En büyük projesinin Ankara halkını zengin etmek olduğunu belirten Yavaş, “Polatlı’da da, Ankara’nın her yerinde de söyledim. Ankara halkından aldığımız parayı gidip yabancılara vermektense kendi hemşehrilerimize vericez, kendi köylülerimize kazandıracağız. Dediler projesi yok ben şunu söyledim. Benim en büyük projem Ankara halkını zengin etmek. Biz seçildiğimizde ekonomik kriz vardı, üstüne bir de pandemi oldu, iş yerlerinin çoğu kapatıldı. 300 bin öz geçmiş belediyeden iş bekliyor. Böyle kritik bir zamana geldik. Ankara’da yapılabilecek en güzel şey Ankara’nın çok büyük bir arazisi var. Yüzde 97’si boş, yüzde 50’den fazlası da tarıma uygun. İnsanların en iyi bildiği işe destek olarak onların para kazanmasını üretime katılmasını sağlarsınız. O zaman çoluğu çocuğu da para kazanırsa aynı yoldan gelir ve dolayısıyla ülkemizin en stratejik işi olan tarım ayakta kalır. İnsanlarda başkasına ihtiyacı olmadan kendi ürettiğini kazanarak hem ülke ekonomisine hem de aile ekonomisine katkı sağlar. Bu nedenle seçilir seçilmez tarımı destekleme çalışmalarına başladık.” dedi.

HERKESE BİR ŞEKİLDE ULAŞTIK

Pandemi döneminde bir şekilde herkese ulaştıklarını söyleyen Mansur Yavaş, “Belediyecilik darda kalan herkese elini uzatmaktır. Bir pandemi ortamı yaşadık. Herkes evlere kapandı. Belediyecilik o evlerin ihtiyaçlarını gidermektir. Kamyoncular çalışamadı ihtiyaçları dağıtırken onlara iş verdik, terziler çalışamadı maskeleri onlara diktirdik. Herkes evinden çıkamazken bile hepsine bir şekilde ulaştık.” dedi.

POLATLI SUYU PROJESİNİN 21 KİLOMETRESİ BİTTİ

Polatlı suyu hakkında bilgi veren Yavaş, “Biz eski döneme ait 3.2 katrilyon eski döneme ait borcu ödedik. Halen de bir kuruş bankalardan kredi almadık, kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Polatlı için su getirirken ne kadar uğraştığımızı gördünüz. Meclis toplantılarımız açık bir şekilde yayınlanmaya başlayınca sizlerin baskısına dayanamayıp evet demek zorunda kaldılar. Kredilerini kullanmadan kendi imkanlarımızla sonuna kadar yapmaya çalışacağız. Şuan da 21 kilometresi bitti. Geri kalanı da taahhüt ettiğimiz tarihte inşallah bitireceğiz.” dedi.

MAZOT YARDIMI DA YAPACAĞIZ

Hiçbir ayrım yapmadan hizmet verdiklerini vurgulayan Yavaş, “Ankara’da bir muhtar verdiği oy nedeniyle ya da başka bir sebeple köyleri, mahallelerini ayırıyorsunuz diyemez, dedirtmeyeceğiz. Buralara gelirken nerden çok oy aldık diye gelmiyoruz buralara. Hangi köyün daha çok suya ihtiyacı var nasıl çözeriz, hangi köyü daha çok nasıl destekleriz. Biz bunun peşindeyiz. Mazot yardımı da yapacağız. Siz yeter ki üretin. Elinizde kalırsa da satın alırız. Sizden sadece üretmenizi istiyoruz. Amacımız Ankara halkını hemşehrilerimizi zengin etmek.” dedi.

AÇIKTAN AKAN KANALİZASYON KALMAYACAK

Dönemi boyunca açıktan akan kanalizasyon kalmayacağını ifade eden Yavaş,“Mesai arkadaşlarıma şunu söyledim. Benim dönemim bitmeden açıktan akan kanalizasyon kalmayacak. Sözümüz söz. Bütün ihaleleri yapacaklar. Depo ihtiyacı olup deposu olmayan köy ya da deposu büyütülmeyen köy kalmayacak. Üçüncü, dördüncü kez seçilen muhtarlarımız daire başkanıyla bile görüşemediklerini iletirken ben ilk seçildiğim andan itibaren muhtarlarımız ne talep ederse bu emirdir ve Ankaralı hemşehrilerine seçildiğini fark ettireceksiniz dedim. Biz sonra oluruz olmayız bilemem ama biz bu yolun önünü açmak istedik.” dedi.

BİZ POLATLI’YA YİNE GELECEĞİZ

Hesap vermek için geldiklerini söyleyen Yavaş, “Köy odalarında eksikler tamir olunacakların hepsinin ihalesine çıkıyoruz. Topladık hepsi bütün Ankara’daki bu tür talepler 42 milyon lira tutuyor. Hepsinin birden ihalesini yapacağız. Biz Polatlı’ya yine geleceğiz. Biz buraya hesap vermeye geliyoruz. Ne yapılmış ne yapılmamış daire başkanlarımız burada olacak.” dedi.

YAĞIŞLAR BOL OLURSA SONDAJLARLA SU BULMA KONUSUNDA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Yağışlar çok olursa sondajla su bulmak için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Yavaş, “Şunu söylemek istiyorum su yok. Olmayan suyu getiremiyoruz. Göller kurudu. Benim aldığım bilgiye göre 100 yılların içerisinde böyle zaman zaman kuraklık afeti yaşanıyor. Bu sene yaşadığımız kuraklığın iki veya üç yıl devam etmesi bekleniyor. İnşallah olmaz. Yağışlar bol olursa sondajlarla su bulma konusunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. İlave tanker alacağız. Yeni yapılan depoları daha büyük yapacağız.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.