DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DURUKAN: “POLATLI’MIZ BU BELEDİYE YÖNETİMLERİ TARAFINDAN MAĞDUR EDİLMİŞTİR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • DURUKAN: “POLATLI’MIZ BU BELEDİYE YÖNETİMLERİ TARAFINDAN MAĞDUR EDİLMİŞTİR”

DURUKAN: “POLATLI’MIZ BU BELEDİYE YÖNETİMLERİ TARAFINDAN MAĞDUR EDİLMİŞTİR”

ABONE OL
4 Ekim 2021 10:28
DURUKAN: “POLATLI’MIZ BU BELEDİYE YÖNETİMLERİ TARAFINDAN MAĞDUR EDİLMİŞTİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Polatlı İlçe Başkanı Muharrem Durukan, şehirdeki imar dağılımı hakkında konuştu hem Mürsel Yıldızkaya hem de Yakup Çelik dönemlerinde yapılan imar uygulamalarına ilişkin eleştirilerini sıraladı. Şehitlik Üçpınar imar planının şehre ihanet olduğunu vurgulayan Durukan, yollar ve alt yapı noktasında o bölgenin bu yoğunluğu kaldırmayacağını dile getirdi.

İYİ Parti Polatlı İlçe Başkanı Muharrem Durukan, şehrin farklı bölgelerinde adaletsiz ve dengesiz bir imar dağılımı olduğuna dikkat çekti. Şehitlik Üçpınar bölgesinde emsal oranının 1.8’e çıkması sonrasında mevcut yollar, geçitler ve alt yapının kaldıramadığı bir yığılma yaşandığına dikkat çeken Durukan, hem Mürsel Yıldızkaya hem de Yakup Çelik dönemlerinde verilen imar kararlarını eleştirdi. Durukan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ŞEHRE İHANET OLAN BU ŞAİBELİ İMAR PLANINA MÜRSEL YILDIZKAYA İTİRAZ ETMİYOR”

“Şehitlik ve Üçpınar mahallelerinde bir kısım mülkiyet sahiplerinin imar planı tadilatı için verdiği dilekçe Melih Gökçek in Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde imar daire başkanlığından, imar komisyonundan ve Büyükşehir meclisinden şaibeli bir şekilde geçerek onaylanıyor. Şehitlik Üçpınar 5000’lik imar planı 0,8’den 1,8 emsale dediğim gibi şaibeli bir şekilde çıkıyor bu şekilde. Ancak askı sürecinde şehre ihanet olan bu şaibeli imar planına itiraz etmesi gereken Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya plana itiraz etmiyor. Oysa bu imar planı şehre ihanettir ve muhakkak itiraz edilmeli idi. İmar yapılan bölge şehrin tren yolunun üstünde kalıyor şehir merkezi tren yolunun altında; alt ve üst geçitler yetersiz. Yeni geçitler yapmak çok zor. Yollar ve altyapı bu yoğunluğu taşımıyor. 44.000 nüfus öngörülüyor bu bölge için. 3000.000 m2 bir alan imara açılıyor 1.500.000 m2 konut alanı. 700 parsel var. Yapılaşma bitince bu bölge felç olacak, yaşanmaz hale gelecek. Bu imar planında hala sıkıntılar var; bu bölgeye hala inşaat ruhsatı verilmiyor. Bu bölgedeki inşaatlardan daire alanlar tedirgin oldu.”

“ŞEHİTLİK VE ÜÇPINAR’IN İMAR PLANININ GEÇMESİ İÇİN UĞRAŞTIĞI KADAR BU MAHALLE İÇİN UĞRAŞMADI”

“İstiklal mahallesi imarı ise hala bitmedi. Askı sürecinde itirazlar oldu. Davalar hala sürüyor. Mimarlar odası ve şehir plancıları odası dahi itiraz etti. Niye itiraz ederler ne beklerler, aklımda soru işaretleri var. Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Şehitlik ve Üçpınar’ın imar planının geçmesi için uğraştığı kadar bu mahalle için uğraşmadı.”

“YAKUP ÇELİK’İN POLATLI’YA BIRAKTIĞI PERPA GİBİ SORUNLARDAN SIKINTILARDAN BİRİ”

“Yenimahalle’de imar planı şu an askı sürecinde. Belediye Başkanı Yakup Çelik döneminde Yağmurbaba, Hacıtuğrul ve Gedikli köylerinde 15.000.000.m2 alan özel imar yapılmış. Bu bölge de Polatlı’nın imarında göründüğü için yeni imar alanları açılmasında Polatlı’nın önünde engel. Çünkü Polatlı’nın beş milyon nüfusa yetecek imarı görünüyor bu bölgede. Şehre çok uzak bu köyler imar yapılmış. Bu da Yakup Çelik’in Polatlı’ya bıraktığı Perpa gibi sorunlardan sıkıntılardan biri.”

“POLATLI’MIZ MAĞDUR EDİLMİŞTİR”

“Maalesef Polatlı’mız şehircilik ve modern kentleşme anlayışından uzak belediye yönetimleri tarafından mağdur edilmiştir. Biz göreve geldiğimizde şehircilik ve modern kentleşme anlayışına uygun davranarak imarın rantını zengin baronlara yedirmek yerine şehrin kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısıyla eşit şekilde halka dağıtacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.