DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI’DA VAKA SAYISI DÜŞÜYOR

POLATLI’DA VAKA SAYISI DÜŞÜYOR

ABONE OL
15 Ekim 2021 11:00
POLATLI’DA VAKA SAYISI DÜŞÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı gündemine dair açıklamalarda bulunan Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, vaka sayıları ve aşılama hakkında bilgi verdi. Kaymakam Bulacak ayrıca Mehmet Akif Mahallesinde yıkımı gerçekleştirilen metruk binalar hakkında konuştu.

Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Polatlı gündemine dair açıklamalarda bulundu. Polatlı’nın pandemi süreciyle ilgili bilgi veren Bulacak, vaka sayılarında yüzde 50 civarı düşüş olduğunu söyledi. Mehmet Akif Mahallesinde yıkım işlemleri yapılan metruk binalar ile ilgili de bilgi veren Kaymakam Bulacak, yıkımların devam edeceğini belirtti.

“ÜÇÜNCÜ DOZ AŞILARDA BİRAZ EKSİĞİMİZ VAR”

Polatlı’daki vaka sayıları ve aşılama çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, “Polatlı’da vaka sayılarında düşüş var. Yüzde 50’ye yakın bir düşüş var diyebiliriz. Vatandaşlarımız aşı oluyorlar, aşı olmaya gayret gösteriyorlar. Önceki rakamlara göre iyi durumdayız. Aşılama çalışmaları devam ediyor. İkinci doz aşılardan sonra üçüncü doz aşılarda biraz eksiğimiz var. Onları da biraz arttırabilirsek özellikle yaşlı nüfusumuzun. Belli yaşta risk grubunda olanlarda Bir iki defa aşı oldum bitti diyenler oluyor. Onları da arttırabilirsek çok daha iyi olur diye düşünüyoruz. Ama şu an için Allah’a şükür birazda olsa rakamlarda düşüş var. Bu bizi mutlu ediyor.” dedi.

KARANTİNADAKİ SINIF SAYISI 30’A DÜŞTÜ

Pandemi koşullarında eğitimi sürdüren Polatlı’daki okullar hakkında bilgi veren Kaymakam Bulacak, karantinadaki sınıf sayısının azaldığını ifade etti. Bulacak, “Okullarımız açıldığında bir ara neredeyse kapanan sınıf sayımız neredeyse 60’ı bulmuştu ama şu anda 30-35 civarında. Bu da çok iyi bir şey. Bunda da çok ciddi bir sıkıntımız yok. İnşallah böyle devam edersek biraz daha hastalığın derdi alazmış olur diye düşünüyoruz.” dedi.

METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Mehmet Akif Mahallesinde yıkımı gerçekleştirilen metruk binalar hakkında bilgi veren Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, yıkımların devam edeceğini söyledi. Bulacak, “Jandarma emniyet kendi bölgelerine göre tespitler yapılıyor. Muhtarlarımızdan tespit istiyoruz yıkılmak üzere olan metruk olan, hiç istemediğimiz şekilde gençlerimizin içinde yanlışlık yapabileceği uyuşturucu, mahalleyi rahatsız edecek şekilde insanların içine sığındığı tüm binaları yıkıyoruz. Özellikle okul çevrelerinden başlayarak veya vatandaşımızın yoğun olarak yaşadığı alanlardaki binaları yıkıyoruz yıkmaya devam edeceğiz. Bazen prosedür zaman alıyor ama emniyetimiz, jandarma, zabıta ve belediyemiz ciddi çalışmalarına devam ediyor. Yıkım talepleri pandemiden ve prosedürden dolayı biraz ağır gitti ama hızlandırdık. Yeni yıkımlarda gündeme geliyor. Vatandaşlarımız yıkımları görünce vatandaşımızda kullanmadığı metruk olabileceğini düşündüğü kendi binası için yıkım talep ediyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.