DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KADIN DOSTU POLATLI HEDEFİNE ADIM ADIM

KADIN DOSTU POLATLI HEDEFİNE ADIM ADIM

ABONE OL
20 Ekim 2021 15:54
KADIN DOSTU POLATLI HEDEFİNE ADIM ADIM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Haziran 2021 tarihinde Polatlı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında; kurulmasına karar verilen Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Polatlılı hanımefendiler için hazırladığı projeler ile çalışmalarına başarıyla devam ediyor.

Polatlı Belediye Meclisi’nde bulunan tüm kadın Belediye Meclis Üyeleri’nin yer aldığı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun, Kamu Kurumları’nın ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ortaklaşa çalışmasıyla hazırlanan Polatlı Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde kadınlara yönelik bir çok önemli proje hayata geçirilecek.

GÜÇLÜ KADINLAR İLE KADIN DOSTU BELEDİYE UNVANI HEDEFLENİYOR

Tüm Polatlılı kadınların yerel karar alma mekanizmalarında eşit temsil edilmesi, eğitim ve sağlık hizmetlerine kolay erişiminin sağlandığı, çalışma yaşamında eşit yer aldığı ve şiddete maruz kalmadığı bir şehir için çalışmalarını sürdüren Polatlı Belediyesi; Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmalarıyla ‘Kadın Dostu Kent ve Avrupa Yerel Eşitlik Şartını Yerine Getiren Belediye’ unvanını almayı hedefliyor.

BELEDİYELER BİRLİĞİ TARAFINDAN EYLEM PLANININ ÖNEMİ ANLATILDI

Çalışmalar kapsamında ilk adım olarak Türkiye Belediyeler Birliği’ne bağlı yetkililer tarafından 13 Eylül Kültür Merkezi’nde Polatlı Belediye Meclis Üyeleri’ne, Belediye bürokrat ve personellerine Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın önemi, kapsamı ve yapılacak çalışmalar anlatıldı.

KADIN İSTİHDAM BİRİMİ KURULDU

Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında kolları sıvayan Polatlılı Kadın Belediye Meclis Üyeleri tarafından İstihdam Seferberliği parolasıyla her yıl yüzlerce vatandaşın iş sahibi olmasını sağlayan Polatlı Belediyesi İstihdam Merkezi bünyesinde Kadın İstihdam Birimi kuruldu. İstihdam Merkezi’ne başvuruda bulunan hanımefendilerin bilgilerini envanterinde toplayarak; işverenlerle buluşturacak ve iş görüşmelerine aktif katılmalarına destek olacak Kadın İstihdam Birimi ile Polatlılı kadınlar iş bulma konusunda artık bir adım önde olacaklar.

ENGELLİ KADINLARA YÖNELİK EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Tüm bu çalışmaların yanı sıra Engelli Kadınlar için de proje üretmeye devam eden Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından; Polatlı Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda Engelli kadınlara yönelik eğitim düzenlendi. Polatlı Kaymakamlığı, Polatlı İlçe Baro Temsilciliği, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Polatlı Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi ve Polatlı Kent Konseyi Engelli Meclisi ortaklığında kadın hakları ile ilgili eğitimlerin verildiği seminerde; Polatlı Belediye Meclis Üyeleri Serpil Öztürk, Fatma Erten, Canan Türker, Seda Aşıbol ve Ayla Kandemir Polatlılı hanımefendilerle buluştu. Polatlı Belediye Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu hazırladığı birbirinde farklı sosyal projeler ile Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında hanımefendilere yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.