DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ESNAF VE SANATKARLAR CAMİİ AÇILDI

ESNAF VE SANATKARLAR CAMİİ AÇILDI

ABONE OL
28 Ekim 2021 18:08
ESNAF VE SANATKARLAR CAMİİ AÇILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Yeni Sanayi Sitesinin ikinci camii olan Esnaf ve Sanatkarlar Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.

Cuma namazıyla birlikte açılan camiinin açılışına Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Salih Tekeli, Polatlı İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, esnaf ve vatandaşlar katıldı. Cuma namazını İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri kıldırdığı Esnaf ve Sanatkarlar Camiinin yaklaşık bin kişilik kapasitesi bulunuyor.

CİHANGERİ: CAMİİLER MÜMİNLERİN ORTAK MALIDIR

Camiinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Polatlı İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri, “Bütün camiiler müminlerin ortak malıdır. Bu mutlu günümüzü hep beraber yaşıyoruz. Bu camiinin yapımına katkı sunan başta sanayi esnafımız olmak üzere buraya yardım yaparken ismini gizli tutanlar vardır Allah hepsinden razı olsun. Sivil toplum kuruluşlarımız, kurum ve kuruluşlarımız hepsi bir şekilde buranın inşaatı için katkı sundular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu işin gerçek manada çilesine çeken Ramazan Başkanıma ayrı şekilde teşekkür ediyorum.” dedi.

AKDAĞ: CAMİİMİZ YAKLAŞIK BİN KİŞİLİKTİR

Camii hakkında bilgi veren Esnaf ve Sanatkarlar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Ramazan Akdağ, “Kısaca camimiz hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Camimizin arsası bin 600 metre karedir. Camimiz 600 metre kare üzerine kurulmuştur. Altında 8 adet dükkan. 1 adet dernek odası erkek ve bayan abdesthane ve tuvaletler bulunmaktadır. Camimizin iç oturumu üst katla beraber 700 metre karedir. Yaklaşık bin kişiliktir. Camimizin arsası Polatlı Belediyemiz tarafından cami derneğine tahsis edilmiştir. Camimizin temel hafriyatından başlayıp, yüklü miktarlarda demir ve çimento yardımlarında bulunarak, camimizin inşaatının başladığı o günden bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan Polatlı Belediye Başkanımız sayın Mürsel Yıldızkayaya teşekkür ediyorum. Camimizin iki adet minaresi sanayimiz esnaflarından Hamza Baloğlu tarafından yaptırılmıştır.” dedi.

CAMİMİZ SANAYİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Emeği geçenlere teşekkür eden Akdağ, “Camimizin altındaki alt giriş şadırvanı Sanayi Esnafımız Gani Akdoğan tarafından yaptırılmıştır. Dış Şadırvanımız Hacı Demir tarafından yaptırılmıştır. Camimizin iç avizeleri Sanayi Esnaflarımızdan Metin Sevinç tarafından yaptırılmıştır. Camimizin Halıları Ankara İyi Parti İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün destekleriyle Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. Halıların yapımından dolayı Büyükşehir Belediye başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum. Camimizin son aşamasında yüklü miktarda para yardımı yaparak camimizin açılışının hız kazanmasına sebep olan Tansel Köse arkadaşımıza , bugüne kadar camimize destek olan sanayi Esnaf ve Sanatkarımıza ve yönetin kurulumuza, ismini sayamadığım tüm yardım sever halkımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Camimiz Sanayimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

AYDOĞAN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Esnaf ve Sanatkarlar Camiinin Polatlı’ya hayırlı olmasını temenni eden Polatlı Ziraat Aletleri Tamirciler ve Demir İşleri Esnaf Sanatkarları Odası Başkanı Osman Aydoğan, “Yeni sanayi camiimizin inşaatı bizlerin, sanayi esnafımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla tamamlanarak vatandaşlarımızın, esnafımızın hizmetine açıldı. Son hazırlıklarda tamamlanarak hizmete açılan esnaf ve sanatkarlar camiimizin sanayi esnafımız ve Polatlılı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Polatlı Müftüsü Hayri Cihangeri Esnaf ve Sanatkarlar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Ramazan Akdağ’a emeklerinden dolayı plaket takdim etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.