DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
CUMHURİYETİMİZİN 98.YILI POLATLI’DA TÖRENLERLE KUTLANDI

CUMHURİYETİMİZİN 98.YILI POLATLI’DA TÖRENLERLE KUTLANDI

ABONE OL
29 Ekim 2021 15:40
CUMHURİYETİMİZİN 98.YILI POLATLI’DA TÖRENLERLE KUTLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

98. Yıldönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Polatlı’da törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat programı ile başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanında yapılan tören ile son buldu. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen tören; Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kaymakam Murat Bulacak’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ve şiirlerin okunmasının ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende ayrıca Polatlı Belediyesi Halk Oyunları Seğmen ekibi performans sergiledi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine; Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Türker, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çataloğlu, Gaziler ve İstiklal Madalyalılar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 98’İNCİ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN COŞKU VE HEYECANI İÇİNDEYİZ”

Cumhuriyet meydanında gerçekleşen Törende günün anlam ve önemini ilişkin konuşma yapan Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, şunları söyledi:

“Bugün Büyük Atatürk’ün eseri bir büyük devrim ve milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yıl dönümünü kutlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz.

Değerli Polatlılılar; Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefiyle kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti sayesinde vatandaşlarımız onurlu, özgür ve eşit haklara sahip bireyler haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Sanayiden eğitime, sağlıktan enerji, iletişim ve ulaşıma kadar her alanda yaptığı yatırımlarla çağın teknolojisini ülkemize kazandıran devletimiz, vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltecek ve ülkemizi daha güzel günlere taşıyacak çalışmalara da kararlılıkla devam etmektedir.

Sevgili Öğrenciler; Atatürk, ‘Cumhuriyet biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz’ diyerek bu Cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz. Unutmayınız ki geleceğimize yön verecek sizlersiniz.

Saygıdeğer Polatlılı hemşerilerim; Milletimizin Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma azmi ve sarsılmaz iradesi tüm zorlukları aşmamızda bizlere rehber olacaktır. Bu ülkenin ortak geçmişi ve geleceğini paylaşan, üzüntü ve sevinçte bir olan fertleri olarak Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyerek medeniyet yarışında daima en ön saflarda yer almak, Cumhuriyeti ve bu cennet vatanı bizlere miras bırakan atalarımıza ve gelecek nesillere karşı en büyük borcumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, en kalbi duygularımla Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.