DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÖZTÜRK: “PARA BABALARINA 1 KURUŞ HARAÇ ÖDEMEYECEKSİNİZ”

ÖZTÜRK: “PARA BABALARINA 1 KURUŞ HARAÇ ÖDEMEYECEKSİNİZ”

ABONE OL
5 Kasım 2021 13:29
ÖZTÜRK: “PARA BABALARINA 1 KURUŞ HARAÇ ÖDEMEYECEKSİNİZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Polatlı İlçe Başkanı Muzaffer Öztürk, 2022 yılı bütçesini değerlendirdi. 2022 bütçesinin insanı merkez alan bir bütçe olmadığını imtiyazlı holdingleri ve faiz ödemelerini merkeze alan bir bütçe olduğunu ifade eden Öztürk, “Bu iktidarın böyle bir bütçeyi insanı merkeze alan bir bütçedir olarak nitelendirmesi hayret verici bir durumdur.” dedi.

İMTİYAZLI HOLDİNGLERE AKTARILAN KAYNAK BÜTÇESİ 2021 YILINA GÖRE YÜZDE 40 ARTTI

2022 yılı bütçesinin insanı değil imtiyazlı holdinglerin ve faiz ödemelerini merkez aldığını belirten Öztürk, “2022 bütçesi insanı merkez alan değil imtiyazlı holdingleri ve faiz ödemelerini merkeze alan bir bütçe oldu. İmtiyazlılara aktarılan kaynak miktarı her yıl ki bütçede olduğu gibi 2022 bütçesinde de artmaya devam etti. Faiz, vergi, bütçe açığı ve imtiyazlılara ayrılan bütçe; 2022 bütçesinde bütçe açığı 2021 yılı bütçesine göre yüzde 15 oranında arttırılıyor ve imtiyazlı holdinglere aktarılan kaynak bütçesi 2021 yılına göre yüzde 40 arttırılıyor. İmtiyazlı holdinglere 42,5 milyar lira ayrılırken 25 milyon gencimiz için Gençlik ve Spor Bakanlığına 28 milyar lira ayrılıyor. Tüm sağlık hizmetlerine 123 milyar lira ayrılırken imtiyazlı holdinglere 42,5 milyar ayrılıyor. Vergi tahsilatını yüzde 19,5, faize aktarılacak meblağı yüzde 33 arttıran bütçe bu verilere göre nasıl insan merkezli bütçe oluyor anlaşılır gibi değildir.” dedi.

BORÇ FAİZ EKONOMİSİNİ TERK EDECEĞİZ

Yeniden Refah Partisi olarak borç ve faiz ekonomisinin terk edileceğini vurgulayan Muzaffer Öztürk, “Bu bütçe insanımızı merkez alan değil imtiyazlı holdingleri ve faiz ödemelerini merkeze alan bir bütçedir. Bu iktidarın böyle bir bütçeyi insanı merkeze alan bir bütçedir olarak nitelendirmesi hayret verici bir durumdur. Yeniden Refah Partisi olarak biz diyoruz ki; Evvela borç faiz ekonomisini terk edeceğiz. Para babalarına 1 kuruş haraç ödemeyeceksiniz. İsrafı ve yolsuzluğu bitirip denk bütçe yapacaksınız. Devlet olarak terleyecek ve üretime yöneleceksiniz. Yeniden Refah Partisi’nin hazırladığı ve kitap haline getirdiği yıllık 150 milyar lira gelir getirecek Milli Kaynak Paketlerimizi uygulayarak devreye sokacaksınız. Yapamıyorsanız, adilce bir yaşam için, Yeniden Refahı getirip yüzleri güldüreceksiniz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.