DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ÖĞRENCİLER TOP SAHASINA KAVUŞACAK MI?

ÖĞRENCİLER TOP SAHASINA KAVUŞACAK MI?

ABONE OL
8 Kasım 2021 17:25
ÖĞRENCİLER TOP SAHASINA KAVUŞACAK MI?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Işık, Polatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim hayatına devam eden yaklaşık bin 200 öğrencinin beton zemin yerine hayallerini kurdukları sahada spor yapmak istediği belirtti. Bu konuda Polatlı Belediyesi’nin çalışmalarıyla İlçe Stadındaki sentetik sahadan çıkan kullanılmış malzemenin serim için getirildiğini söyleyen Işık, yağışlar ve güneşin olumsuz etkileriyle çürümek üzere olan bu malzemenin serimi için ilgililere ve Polatlı’daki iş adamlarına çağrıda bulundu.

POLATLI’DA BİRÇOK OKULDA OLAN SPOR SALONLARI VE SPOR TESİSLERİ BU OKULDA YOK

Polatlı’da birçok okulda bulunan spor salonu ve tesisi imkanlarının Polatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunmadığını ifade eden Işık, “Onlar yıllardır okulun bahçesinde çöp kutularıyla yaptıkları kalelerde beton zeminde futbol oynayarak üzerlerindeki enerjiyi spor ile atmaya çalışıyor. Sözünü ettiğimiz okul şimdiki adı Polatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ama halk deyimi ile Sanat Okulu. Bin 200 civarı öğrencisi ile Polatlı’da en köklü liselerden biri. Bu lise sadece bir lise değil. Gençlere meslek sağlayan, yükseköğretime geçişi olan ve Polatlı’nın dünya çapındaki marka değeri olan Ortadoğu Rulman Fabrikasına da istihdam sağlayan yegane okuldur. Polatlı’da birçok dengi okulda hatta ortaokullarda bile olabilen spor salonları ve spor tesisleri bu okulda yok. 15-18 yaş arası gençler, gençliğin verdiği performansı, yeteneklerini ve spor sevgilerini bahçelerindeki beton zemini kullanarak gideriyor.” dedi.

POLATLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI CİDDİ ADIMLAR ATTI

Sorunun çözümü için Polatlı Belediye Başkanlığı’nın ciddi adımlar attığını ifade eden Mehmet Işık, “Bu yıl içinde Polatlı Belediye Başkanlığı bu ciddi sorunu çözmek için bir çalışma başlatmış. Okul bahçesindeki uygun bir sahada futbol sahası yapımı toprak olan bu alan uzun çalışmalar sonucu tesviye edilmiş, mucur dökülmüş ve en son daha ince bir mucur malzeme gelişiyle sahanın zemini projeye hazır hale gelecek. Asıl proje bu zemine daha önce İlçe Stadındaki sentetik sahadan çıkan kullanılmış malzemenin serilmesi ancak bu malzeme şu anda yağışlar ve güneşin olumsuz etkileriyle çürümek üzere.” dedi.

GENÇLERİN YILLARDIR KURDUKLARI HAYAL GERÇEK OLACAK

Projenin tamamlanmasıyla öğrencilerin yıllardır hayallerini kurduğu sahaya kavuşacaklarını aktaran Işık, “Bu proje gerçekleşirse bin 200 öğrencili okul beton zeminde, çöp kutulu kaleli sahada değil isteğe uygun bir zeminde futbol sahası kazanacak. Kısacası gençlerin yıllardır kurdukları hayal gerçek olacak. Kısacası iş ince malzeme mucur serip kullanılmış sentetik çimleri çürümeden buraya sermeye kalmış. Ayrıca bu sahanın yanında da bir voleybol sahası ile basketbol sahası var. Orası da küçük bir restorasyon ile kullanılabilir hale gelecek.” dedi.

YILDIZKAYA’NIN SPORA VE SPORCUYA DESTEĞİ TARTIŞILAMAZ

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın desteklerinin tartışılamayacağını belirten Işık, “Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın spora ve sporcuya desteği tartışılamaz. Neleri sayalım ki. Üçpınar yürüyüş yolu, her mahallede spor alanları ve malzemeleri, gençlik merkezi, yaz spor okulları, Belediye Amatör Spor Kulübü bünyesindeki futbol, voleybol, hentbol, tekvando, satranç, bilardo takımları ile sürdürülen binlerce gence lisanslı spor faaliyetleri. Zaman zaman da tüm mahalle ve okulların talebi üzerine verebildiği destekler. Ben şahsen dört okula bilardo masasını öğrenciler kullansın diye Başkanımızın cebinden para vererek aldığını biliyorum. Çünkü masaları ben kurdurttum. Hala okullarda bu masalar. O sanat okuluna da gerekeni yapmış.” dedi.

IŞIK’TAN POLATLI’YA MESAJ

Son olarak Polatlı’ya bir mesaj veren Mehmet Işık, “Hani kötü alışkanlıklarla mücadele edelim, gençlerimiz, öğrencilerimiz yararlı uğraşılar ile zamanlarını değerlendirsinler diye konuşuyoruz ya işte fırsat. Sayın ilgili dernek başkanları, iş adamları, büyük inşaat firmaları, beton firmaları, taş ocağı sahipleri. Bakalım bu işte yani gençlerimizin geleceği için yapabileceklerimiz sözde mi yoksa özde mi? Görelim. Bu mücadele Polatlı’nın geleceği için.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.