DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU POLATLI’DA

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU POLATLI’DA

ABONE OL
12 Kasım 2021 11:17
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU POLATLI’DA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara- Polatlı Şehir Geçişi ve Kartaltepe Köprülü Kavşağı açılış töreni dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Karaismailoğlu, Ankara – Polatlı – Sivrihisar Yolu projesi ile Ankara’nın batıya, Ege Bölgesi’nin ise İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz’e bağlantısını sağlayan D-200 Doğu-Batı koridorunun kaliteli ve konforlu hizmet vermesi için iyileştirme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Transit trafiğin kesintisiz akışını sağladıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, yapılan iyileştirmeler ve yeni imalatlarla yıllık toplam 131 milyon TL tasarruf edileceğini kaydetti.

ŞAHİN: İNSANI MERKEZ ALAN BİR SİYASET ANLAYIŞINA SAHİBİZ

Açılışta konuşma gerçekleştiren AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, “Ankara’mız yalnızca bir diplomatik başkent değil aynı zamanda sanayinin, ticaretin, eğitimin ve tarımın da başkenti. Bu çok yönlü hüviyetini daha da güçlendirmek için Ankara’mıza Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her gün yeni eserler, hizmetler için var gücümüzle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ankara’mızın en güzide ilçelerinden biri de Polatlı. Polatlı Ankaramızın batıya açılan kapısı. Ankaramız büyüdükçe Polatlı’nın da yükü, trafik manasında arttı. Trafik yükünü hafifletmek ve Polatlımızın büyümesi, gelişmesi ve kalkınması için bugün ki eserleri hayata geçirmemiz bir elzem durum olmuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız Ankaramızın dört bir yanında çok güzel eserler kazandırdı. Bugünde bu hizmetlerimize Polatlı’da bir yenisini ekliyoruz. İnsanı merkez alan bir siyaset anlayışına sahibiz. Bizim anlayışımız insanımızın hayatını kolaylaştırmak, refahını arttırmak, yaşam kalitesini daha da yükseltmektir. Bu uğurda 19 yıldır ülkemize hizmet ediyoruz. Sizinde desteğinizle daha nice yıllar AK Parti ile Cumhur İttifakı ile birlikte şehrimize ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

BÖLGEDE TRAFİK AKIŞI RAHATLAYACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2023 yılında 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyet’imizin hangi zorluklarla kazanıldığını unutmamalı, unutturmamalıyız. Milli bağımsızlığımızın ve milli mücadelemizin en güçlü temellerinden biri burada atıldı. Bu vesile ile 10 Kasım’a bir gün varken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, kahraman askerlerimizi ve tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle yad ediyorum” dedi. Bölgedeki trafik akışını rahatlatacak Polatlı Şehir Geçişi ve Kartaltepe Köprülü Kavşağı’nın yapım çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Karaismailoğlu, Köprülü Kavşağı’nın, Polatlı’da yaşayan vatandaşların güvenle ve konforla ilçe merkezine giriş ve çıkışına katkı sunacağını söyledi.

DOĞU-BATI KORİDORUNUN KALİTELİ VE KONFORLU HİZMET VERMESİ İÇİN İYİLEŞTİRDİK

Polatlı Şehir Geçişi ve Kartaltepe Köprülü Kavşağı’nın da hayata geçen önemli projelerden biri olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Ankara’nın, İzmir ve Ege Bölgesi ile bağlantısı Polatlı geçişinin de yer aldığı D-200 Devlet Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Özellikle son yıllarda hızla büyüyen Başkent Organize Sanayi Bölgesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi, Ankara 2. ve 3.Organize Sanayi Bölgeleri’nin faaliyetleri de bölge trafiğinin yoğunluğunu günden güne artırmaktadır. Güzergahın en yoğun olduğu kesimlerin yıllık ortalama günlük trafik değeri 50 bine yaklaşmaktadır ve bu sayı gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle Ankara’nın batıya, Ege Bölgesi’nin ise İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz’e bağlantısını sağlayan D-200 Doğu-Batı koridorunun kaliteli ve konforlu hizmet vermesi için iyileştirme çalışmaları yaptık” dedi.

D-200 DOĞU-BATI KORİDORUNUN KALİTELİ VE KONFORLU HİZMET VERMESİNİ SAĞLADIK

Proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Ankara Çevre Otoyolu Eskişehir Yolu Kavşağı’ndan Polatlı girişine kadar uzanan 52 kilometrelik kesimi ile 6,5 kilometrelik Polatlı Şehir Geçişi’ni 3 gidiş 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olarak yenilediklerini kaydetti. Polatlı çıkışı-Sivrihisar Kavşağı arası 57,5 kilometrelik kesiminin ise 2 gidiş 2 geliş 4 şerit halinde toplam 116 kilometre olmak üzere bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak yenilediklerinin altını çizen Karaismailoğlu, “Çalışmalar kapsamında ayrıca; 52 kilometrelik ilk kesimde Alagöz Kavşağı’na ilave köprü yaptık.  6,5 kilometrelik Polatlı Şehir Geçişinde tek taraflı 5,3 kilometre kutu menfez şeklinde sel önleme drenaj kanalı ve 4 kilometre uzunluğunda 2×1 şeritli yan yol tesis ettik. 44 metre uzunluğunda Kartaltepe Köprülü Kavşağını tamamladık. Her biri 60 metre uzunluğundaki Sakarya, DDY-1 ve DDY-2 sağ köprülerini yıkıp yeniden yaptık. 57,5 kilometrelik ikinci kesimde de 24 kilometre tırmanma şeridi inşa ettik” dedi. Proje ile; D-200 Doğu-Batı koridorunun kaliteli ve konforlu hizmet vermesini sağladıklarını kaydeden Karaismailoğlu, yan yol düzenlenmeleriyle ana yola katılım noktalarını iyileştirdiklerini, transit trafiğin kesintisiz akışını sağladıklarını anlattı. Polatlı şehir içi geçişini rahatlattıklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Transit trafiğin bölgeden geçişinde yaşanan gecikmeleri ortadan kaldırdık. Kartaltepe Köprülü Kavşağı ile Kartaltepe Mehmetçik Anıtı’na ve Panoramik Müze’ye kolay ulaşım imkanını sağladık” dedi.

ŞEHRİN TURİZM, TİCARET VE ÜRETİM FAALİYETLERİ DAHA DA ÜST SEVİYELERE ÇIKACAK

Nasıl ki akarsular geçtikleri yere hayat katıyorsa, yapılan her yeni yol da akarsular gibi, geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür ve sanatına can kattığını kaydeden Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Tamamladıklarımızın yanı sıra yapımı devam eden tüm projelerimiz hayata geçtiğinde; Kurtuluş Savaşı’nın ve Sakarya Meydan Muharebesi’nin eşsiz hatıralarını ve kahramanlıklarını bağrında taşıyan Ankara Polatlı’nın gelişen ulaşım ağıyla ziyaretçi sayısı katbekat artacaktır. Şehrin turizm, ticaret ve üretim faaliyetleri daha da üst seviyelere çıkacaktır. Bizler Polatlı için, Ankara için, Türkiye için, millet için durmadan, yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde emin adımlarla yatırımlarımızı bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU POLATLI’DA ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açılış töreni sonrası AK Parti Polatlı İlçe Başkanlığını ziyaret ederek burada AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir ile birlikte partililerle bir araya geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Polatlı esnafını ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet son olarak Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı ziyaret etti ve Polatlı’dan ayrıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.