DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ŞİFA TIP MERKEZİNDE UZMAN NÖROLOG

ŞİFA TIP MERKEZİNDE UZMAN NÖROLOG

ABONE OL
12 Kasım 2021 11:46
ŞİFA TIP MERKEZİNDE UZMAN NÖROLOG
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel Şifa Tıp Merkezinde Nöroloji Polikliniği açıldı. Nöroloji Uzmanı Dr. Serap Kazak, hasta kabulüne başladı.

Nöroloji Uzmanı Dr. Serap Kazak, Polatlı Özel Şifa Tıp Merkezinde göreve başladı. Dr. Kazak ile Nörolojik hastalıklar üzerine söyleşi gerçekleştirdik. Kazak, hangi belirtiler görüldüğünde Nöroloji Uzmanına gidilmesi konusunda bilgilendirmede bulundu. Ayrıca Epilepsi, Alzheimer ve Migren gibi toplumda sıklıkla görülen nörolojik hastalıkların tedavisine ilişkin de konuşan Dr. Kazak, birçok hastalıkta erken tanı konmasının hastalığı tedavi etme ve kontrol altında tutmakta büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Özel Şifa Tıp Merkezi Nöroloji Uzmanı Dr. Serap Kazak, yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi:

“MİGREN HASTALARINDA DA OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ”

“Nöroloji çok geniş bir birim. Çoğunlukla tedavisinde daha çok olumlu sonuçlar aldığımız epileptik hastalarla yoğun olarak ilgileniyorum. Bunun dışında baş ağrısı şikayeti ile gelen hastalarımız da çoğunlukta. Toplumumuzda özellikle genç kadınlarda migren hastalığı çok sık görülüyor. Bu hastalık maalesef hayat kalitesini de oldukça fazla etkiliyor. Takip ve kontrolü sağlandığında migren hastalarında da olumlu geri dönüşler alıyoruz.”

“UNUTKANLIK SANKİ YAŞLILIĞIN BİR GETİRİSİ GİBİ ALGILANIYOR”

“Yaşlı hastalarda unutkanlık sanki yaşlılığın bir getirisi gibi algılanıyor. Fakat öyle değil. Bu yaşlılığın değil Alzheimer’ın yavaş yavaş başladığının göstergesi oluyor. Özellikle 65 yaş üstü hastalarda gözüküyor ve 85 yaşın üzerinde neredeyse 3 kişiden biri Alzheimer tanısı alabiliyor. Erken fark edip ilgilenildiğinde çoğunlukla kısmen de olsa kontrol altına alabiliyoruz. Felçli hastalarda bu durumun tekrarını engellemek için hasta takibi oldukça önemlidir. Felçli hastalarda damar tıkanıklığı takibi de nörolojinin uzmanlık alanı içerisinde.”

“BAZI ŞİKAYETLER BEYİN KAYNAKLI OLABİLİR”

“Baş dönmesi, dengesizlik. Bu şikayetler iç kulaktan, dahili problemlerden kaynaklanabildiği gibi beyin kaynaklı da olabiliyor. O yüzden nöroloji uzmanının değerlendirmesi önemli. Hatta migren çoğunlukla baş ağrısı ile kendini gösterirken bazı hastalarda baş dönmesi ile de ortaya çıkabiliyor. Bunların dışında ellerde titreme de nörolojinin ilgilendiği durumlar. MS Hastalığında (Multipl Skleroz) hastalığın tanısını koyuyoruz ancak idame tedavisi için olan ilaçlar ancak üniversite ya da eğitim ve araştırma hastanelerinde reçete edilebiliyor. Biz burada akut dönem dediğimiz acil tedavisini verebiliyoruz.”

DİYABET HASTALARINDA HİS KUSURU TEHLİKESİ

“Diyabette hastalarımızın ayaklarında uyuşukluk, yanma, keçeleşme, elektrik çarpması gibi bir his, bazen de üşüme gibi birtakım bulgular oluyor. Hastalar da bunu şikâyet olarak ifade edemiyorlar ya da bunu maalesef bir hastalık olarak algılayamıyorlar. Hastada his kusuru olduğu için mesela bir şeker hastası ayakkabısına giren bir taş parçasını hissedemiyor, bu da ayağını zedeleyerek enfeksiyona sebep olabiliyor. Bu gibi durumlar da ayak kesilmesine kadar giden sıkıntılara yol açabiliyor. Bu sebeple diyabet hastalarının ayak bakımlarını sık sık yapmaları, ayaklarında yara olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.”

“EPİLEPTİK HASTALAR TAKİP EDİLDİĞİNDE TEDAVİDE OLDUKÇA YÜZ GÜLDÜRÜCÜ SONUÇLAR ALIYOR”

Epilepsi (Sara) hastalığında hastanın illaki kasılıp kaldığı durumlar görülmüyor. Bunun dışında boş boş bakma, dalma, elin ya da bacağın hafif titremesi, bunlar bile nöbetten sayılabiliyor. Epileptik hastalar takip edildiğinde tedavide oldukça yüz güldürücü sonuçlar alıyor. Myastenia Gravis de sık olmayarak karşılaştığımız hastalıklardan biri. Hasta sabah kalkınca gücü kuvveti yerindedir, sonra akşama doğru halsiz, yorgun, bitkin hisseder. En küçük kasımız göz kapağı olduğu için de hastalık daha sık gözkapağı düşüklüğü ile başlar. Myastenia Gravis otoimmün hastalıklardan biridir. Guatr ve bazı romatizmal hastalıklarla da birlikte seyredebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.