DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: “VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”

AVCI: “VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”

ABONE OL
18 Kasım 2021 12:45
AVCI: “VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkede üretimin ve istihdamın olmadığına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, bu nedenle vatandaşın geleceği ve ülkesi için endişeli olduğunu söyledi. Artan Yüksek enflasyon nedeniyle ülkede ekonomik buhran yaşandığını ifade eden Avcı, açıklanan TÜİK verilerinin vatandaşın aklıyla alay ettiğini söyledi.

Yüksek enflasyon sonucu ülkede ekonomik buhran yaşandığını belirten Bilal Haşim Avcı, “Son aylarda akaryakıt, temel gıda ve tüm ürünlere gelen fahiş zamlar sonrasında artan yüksek enflasyon sonucunda ekonomik buhran yaşanmaktadır. TÜİK verilerine bakıyoruz, fahiş fiyat artışları olmuşken, ekim ayı enflasyonu TÜFE de aylık 2,39, yıllık 19,89 olarak kayıtlara geçmiştir, oysa gerçek enflasyon yüzde 50 oranındadır. Bu veriler vatandaşlarımızın aklıyla alay etmek demektir.” dedi.

HÜKÜMET KENDİ ÇİFTÇİSİNİ YOKLUĞA MAHKUM ETMİŞTİR

Hükümetin yabancı üreticileri zengin edip kendi çiftçisini yokluğa mahkum ettiğini ifade eden Avcı, “Soğan üreticisini terörist ilan eden siyasi iktidar, bu yıl soğan üreticileri maliyetin altında soğanlarını satmaya çalışıyorlar, tabii ki müşteri bulup satabilirlerse, Ne yazık ki soğanlar tarlada kaldı.Türkiye’nin soğan ihtiyacının yüzde 35’i Polatlı’dan karşılanıyor. Hükümet her konuda olduğu gibi bu konularda da sessiz kalmayı tercih ediyor. Tarımsal elektrik fiyatları almış başını gidiyor, elektrik borcunu ödeyemeyen çiftçilerimizin elektriği kesiliyor ve icralık oluyor. Hayvancılık kan ağlıyor, yem fiyatlarına gelen yüksek zamlardan sonra besiciliği bitirme noktasına getirildi. Gayri safi hasılada çiftçilerimize verilen doğrudan gelir desteği yüzde 1 olarak anayasada belirtmiş olup, bugüne kadar verilen destek tutarı yüzde 05. Yani bunun yarısıdır. Bu durumda çiftçilerimizi mağdur edilmiştir. Tahılda gümrük vergilerini sıfırlayan hükümet yabancı üreticilerini zengin edip kendi çiftçisini yokluğa mahkum etmiştir.” dedi.

HEMEN HER EVDE BİR İŞSİZ VAR

Vatandaşın geleceği ve ülkesi için endişeli olduğunu belirten Avcı, “Borçlanarak da olsa tarlanızı ekin diyen bir hükümet var. Tarım Bakanı çıkıp zarar eden hiç bir çiftçimiz yok diyor. Tahıl ürünlerini dışa bağımlı yapıp, İthal eder duruma getirdiniz. Dışa bağımlı oldunuz. Üretmeden tüketen ülke yaptınız. El insaf. İcralık dosya sayısı 23 Milyona ulaşmışken sorun çözen bir iktidar değil,  sorun yaratan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı iktidarında çiftçi borçlarının faizlerini silinecektir. Anapara borçları da taksitlendirilecektir. Çiftçilerimize mazotta ÖTV’yi makul seviyeye indireceğiz. Çiftçimize “Ananı da al git” diyenler, çiftçilerimiz girdi maliyetlerinden inim inim İnlerken, bu sözler kabul edilebilir değildir. Esnaf Bakanlığı kuracağız. Esnaflarımızı yüksek vergi yükünden kurtarıp iyileştirme yapacağız. Vatandaşlarımız geçinemiyor, geleceği ve ülkesi için endişeli. Hemen hemen her evde bir işsiz var. İşsizler ordusu kurdunuz. Üretim yok, istihdam yok, genç işsiz sayısı almış başını gidiyor, insanlar geçinemiyorlar, çözüm bulamıyorsunuz. Dolayısıyla vatandaş geleceği ve ülkesi için endişeli.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.