DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KÖMÜR FİYATLARI CEP YAKIYOR

KÖMÜR FİYATLARI CEP YAKIYOR

ABONE OL
19 Kasım 2021 11:46
KÖMÜR FİYATLARI CEP YAKIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda gelen zamlardan kömür ve odun da nasibini aldı. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yakacak kömür fiyatları aşırı şekilde yükseldi. Geçtiğimiz yıl fiyatı 30-35 TL olan bir çuval kömür (25 kg) bu yıl 70-75 TL’den satılıyor.

Vatandaş kışı nasıl atlatacağız diye kara kara düşünüyor. Doğalgaza, elektriğe yapılan zamlardan sonra kömür fiyatları da katlandı. Polatlı’da bir ton odunun fiyatı 1000 TL civarında iken, bir ton kömürün fiyatı ise 3000-3500 TL arasında değişiyor. Sektör temsilcileri, dolardaki artış sürerse fiyatlar daha da yükselebilir diyor.

VATANDAŞ ARTAN FİYATLARA İSYAN EDİYOR

Döviz kuru başta olmak üzere diğer girdi maliyetlerindeki artış ithal kömür fiyatlarına da yansıdı. Sibirya kömürü olarak tanımlanan ithal kömürün tonu 3 bin 500 liraya yükseldi. Kışın soğuk havalarda ısınmak için 2 ton kömür almak isteyenler en az 6-7 bin lira ödemek durumunda kalacak. Kömür ve odun fiyatlarında yaşanan zammın kendilerinden kaynaklanmadığını söyleyen sektör temsilcileri, bu yıl yüksek fiyatlardan dolayı vatandaşın çok mağdur olduğuna dikkat çekti. Vatandaş ise artan fiyatlara isyan ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.