DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Ovacık: ‘’Öğretmenlerimiz İçin Dert+Dert+Dert  Sistemine Dönüşen Sorunlar Çözülmeli‘’
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • Ovacık: ‘’Öğretmenlerimiz İçin Dert+Dert+Dert Sistemine Dönüşen Sorunlar Çözülmeli‘’

Ovacık: ‘’Öğretmenlerimiz İçin Dert+Dert+Dert Sistemine Dönüşen Sorunlar Çözülmeli‘’

ABONE OL
24 Kasım 2021 17:08
Ovacık: ‘’Öğretmenlerimiz İçin Dert+Dert+Dert  Sistemine Dönüşen Sorunlar Çözülmeli‘’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık,  24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.  Ovacık, ‘’  CHP olarak verdiğimiz ‘’ Öğretmenlik Meslek Kanunu ‘’  teklifimiz kanunlaştırılmalı, öğretmenlerimizin hakkı olan 3600 ek gösterge verilmeli, atama bekleyen öğretmenlerimizin mağduriyetine son verilmeli, öğretmenlerimizin maaş ve özlük hakları iyileştirilmeli, yönetici kadrolarında daha çok kadın öğretmen olmalı, öğretmenlerimiz için Dert+Dert+Dert  sistemine dönüşen sorunlar çözülmeli, öğretmenlerimizin yüzü gülmeli ki  24 Kasım’lar öğretmenlerimizin hak ettikleri anlamda kutlansın ‘’ ifadelerinde bulundu.

Ovacık, ‘’ Başöğretmen Atatürk’ün İzindeki Tüm Eğitimcilerimizin Günü Kutlu Olsun ‘’

Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında Ovacık, ‘’24 Kasım 1928, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği tarihtir. Atatürk’ün gerçek bir halk önderi olarak toplumun tüm kesimlerine yazı tahtası önünde yeni harfleri öğrettiği fotoğraflar gözümüzün önüne gelir. O, Kurtuluş Zaferi’nin örnek komutanı olduğu kadar sivil yaşamda bir halk önderi, bir devrimci, bir öğretmendir. Askeri zaferlerle yetinmenin bağımsızlığın korunması için yeterli olmadığının bilincindedir. Bu nedenle okul çağındakilerle sınırlı olan örgün eğitimle yetinmemiş, her yaştan, her kesimden halkın da Millet Mektepleri uygulamasıyla yeni harflerle tanışması, okuryazar olması için Başöğretmen olarak çalışmaların önünde olmuştur. ‘’dedi.

 Ovacık, ‘’ CHP olarak, öğretmenlik mesleğinin yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getirilmesi konusunda eğitimin tüm paydaşlarıyla çalıştaylar  gerçekleştiriyoruz ‘’

Öğretmenlerin sorunlarını ve CHP olarak çözüm önerilerini öğretmenlerle ve tüm eğitim paydaşlarıyla  her platformda paylaşıldığını belirten Ovacık, ‘’ 21 Kasım Pazar Günü CHP Genel Merkezimizde eğitimin tüm paydaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz ‘’ Milli Eğitim Çalıştayı ‘’ sorunların tespiti ve partimizin çözüm önerileri noktasında önemlidir. CHP olarak, öğretmenlik mesleğinin yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getirilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Eğitim emekçilerin tamamı, yoksulluk sınırının altında maaş almaktadır. Türk-İş’in Eylül 2021 dönemi yoksulluk ve açlık sınırı göstergelerine göre; açlık sınırı asgari ücretin (Asgari ücret: 2 bin 825 TL) üstüne çıkarak 3 bin 49 TL, yoksulluk sınırı ise 9 bin 931 TL oldu. Bu rakamlara göre öğretmenlerimizin tümü yoksulluk sınırı altında, ücretli öğretmenlerimiz ise açlık sınırı altında hayat mücadelesi veriyor. Yüz binlerce öğretmenimiz seçim öncesi verilen tüm vaatlere rağmen atanmamıştır. Öğretmenler ücretli ve sözleşmeli değil, kadrolu atanmalı. Statü, ek gösterge ve ek ders ücretleri iyileştirilmelidir. En kısa zamanda Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılarak; öğretmen yetiştirme, ilk atama, yer değiştirme, görevde yükselme, mali ve sosyal haklar gibi öğretmenlikle ilgili tüm konuları bu kanun kapsamında çözüme kavuşturulmalı, özlük hakları bu yasa ile güvence altına alınmalıdır. ‘’dedi.

Ovacık,’’ Başta, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim şehitlerimizi,ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor; Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, büyük bir gayret ve özveriyle, geleceği şekillendiren değerli öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ İfadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.