DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AİLE YAŞAM MERKEZİNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

AİLE YAŞAM MERKEZİNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

ABONE OL
26 Kasım 2021 10:21
AİLE YAŞAM MERKEZİNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı’da gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ile örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı Aile Yaşam Merkezi İdarecisi Tayibe Koçoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında yine örnek olacak bir etkinliğe imza attı.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Sosyolog Nuray Kayaoğlu tarafından Polatlı Aile Yaşam Merkezi’nde “Sevgiye Evet Şiddete Hayır” konulu seminer düzenlendi. Seminer sonrası farkındalık amacıyla Polatlı Cumhuriyet Meydanına yürüyüş yapıldıktan sonra burada “Sizde İz Bırakmak İster Misiniz?” etkinliğiyle kadına şiddete dikkat çekmek için panoya el basıldı. Programa katılanlara turuncu kurdele dağıtıldı.

KOÇOĞLU: BU TÜR ETKİNLİKLERİ DAHA DA ÇOĞALTIRSAK SEVGİYİ, BARIŞI, ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLARIZ

Bu tür etkinlikleri çoğaltarak sevgi, barış ve özgürlüğün sağlanabileceğini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı Aile Yaşam Merkezi İdarecisi Tayibe Koçoğlu, “Bugün 25 Kasım Kadına Şiddet Gününü işliyoruz. Sosyolog ve aile danışmanımız Nuray Kayaoğlu ile birlikte kadına, canlıya şiddeti işledik. Üyelerimizin bu tür etkinliklere ihtiyacı vardı. Bundan sonrasının da devamını bekliyoruz. İnşallah bu tür etkinlikleri daha da çoğaltırsak sevgiyi, barışı, özgürlüğü sağlarız.” dedi.

OVACIK: MANSUR BAŞKANIMIZ BU KONUDA HASSAS

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kadına şiddet konusunda hassas olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, “Son yıllarda ülkemizde kadına şiddet hat safhaya ulaştı. Bu yıl için 251 kadınımız cinayete kurban gitti. Bunun tabi çok çeşitli nedenleri var. Başta eğitim düzeyinden başlayarak, ekonomik sıkıntıların hat safhaya ulaşması, geçim sıkıntısının kadının omuzlarında oluşu, İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi gibi çok neden sayabiliriz. Bu anlamda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak da Mansur Başkanımızın da bu konuya hassas olduğunu duyarlı olduğunu defalarca beyan ettiler kendileri. Her meclis toplantısında her hafta gündeme geliyor. Tabi kadınımızı yalnız bırakmamamız gerekiyor. Bu anlamda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve meclis kurumu olarak üzerimize düşen katkıyı sunmaya hazırız. İnşallah kadına şiddet önümüzdeki süreçte yeni dönemde son bulur diye düşünüyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.