DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KADIN İSTİHDAMINDA ÖNCÜ FİRMA: AYÇITIR

KADIN İSTİHDAMINDA ÖNCÜ FİRMA: AYÇITIR

ABONE OL
26 Kasım 2021 10:29
KADIN İSTİHDAMINDA ÖNCÜ FİRMA: AYÇITIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadına yönelik şiddetle mücadelede şüphesiz ki en önemli yöntemlerden biri de kadın istihdamı. Polatlı’da kadın istihdamı konusunda fabrikasında %65’lik kadın istihdam oranı ile Ayçıtır Kuruyemiş firması başı çekiyor.

Polatlı’da ulusal çapta adını duyurmuş başarılı firmalarından Ayçıtır Kuruyemiş, kadın istihdamına verdiği önem ile de adından söz ettiriyor. Fabrikasında %65’lik kadın istihdam oranı ile dikkat çeken Ayçıtır, özellikle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele gününde kadınların iş hayatına katılmasının şiddeti önleme, şiddete boyun eğmeme noktasında büyük önem arz ettiğini vurguluyor.

Bu kapsamda Ayçıtır Firma Yetkilisi Oğuz Aytekin ve fabrikanın kadın personelleri ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele gününe özel röportaj gerçekleştirdik.

“KADINLARIN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALARINI ÖNEMSİYOR VE DESTEKLİYORUZ”

Kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmasını önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Ayçıtır Firma Yetkilisi Oğuz Aytekin; “Ayçıtır Kuruyemiş firması olarak yaklaşık 14 yıldır bu sektörde hizmet veriyoruz. Firmamızda %65 oranında kadın istihdam ediyoruz. Makine operatörlüğünden, paketleme bölümüne ve yönetici kısmına kadar birçok alanda kadın çalışanlarımız mevcut. Kadın istihdamına öncelik veriyoruz çünkü; kadınların ekonomik özgürlüklerini kavuşmaları, kendi ayakları üzerinde durmalarını önemsiyor ve destekliyoruz. Ülkemizde de bir an önce kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulmasını temenni ediyoruz.”diye konuştu.

“AYÇITIR KURUYEMİŞ FİRMASINDA ÇALIŞMAKTAN MEMNUNUZ”

Meydan Haber mikrofonuna konuşan Ayçıtır Firması kadın personelleri ise 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü kapsamında düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler.

-Gizem Tekbaş: “Ayçıtır Kuruyemiş’te 5 yıldır Gıda Mühendisi olarak çalışıyorum. Kadına şiddet maalesef son zamanlarda ülkemizde sıklıkla duyduğumuz haberler arasında yer alıyor. Firma olarak kadına şiddete karşıyız. Firmamızda %65 oranında büyük çoğunluğumuz kadın çalışanlarımızdır. Kadınların iş hayatında daha ön planda olmasının kadına yönelik şiddette azalmaya katkı sunacağını düşünüyoruz. Firmamızda yönetimden tutun da makine operatörlüğüne, üretimden paketlemeye her alanda kadın personel bulunduruyoruz.”

-Emine Korkmaz: “8 yıldır Ayçıtır firmasında çalışıyorum. Burada çalışmaktan çok mutluyum. Kadınların geleceğe daha güvenle bakması ve hayatını daha iyi idame ettirmesi açısından çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. Ayçıtır firması da bu noktada kadın istihdamına verdiği önem ile geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Çalışmak, insanın özgüvenini artırıyor, ekonomik özgürlüğünüz oluyor. İki çocuğum var, en büyük destekçim onlar.

Kendi paranızı kazanıp harcamak kadar güzel bir şey yok. Kadına şiddeti önlemede de çalışma hayatında olmak, kendi ayakları üzerinde durmak çok önemli. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Maalesef ülkemizde bu olaylar yaşanıyor. Bir an önce son bulmasını diliyoruz.

-Fadime Tekelioğlu: “1,5 yıldır Ayçıtır Kuruyemiş Firmasında çalışıyorum. İşimden çok memnunum ve Ayçıtır Firmasında çalışmaktan gurur duyuyorum. İşimi severek yapıyorum. Kadınlar her zaman çalışmalı ve kendi ayakları üzerinde durmalılar. Ekonomik özgürlüklerini ellerine almalılar. Kadına şiddet olaylarına kesinlikle karşıyız, bir an önce son bulmasını diliyorum. Kadınlar artık şiddet görmesin, öldürülmesin.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.