DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KADIN MECLİS ÜYELERİNDEN 25 KASIM ÇALIŞMASI

KADIN MECLİS ÜYELERİNDEN 25 KASIM ÇALIŞMASI

ABONE OL
26 Kasım 2021 10:13
KADIN MECLİS ÜYELERİNDEN 25 KASIM ÇALIŞMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeleri Serpil Öztürk, Canan Türker ve Ayla Kandemir 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Polatlı Jandarma Komutanlığı, Polatlı Zabıta ekipleriyle birlikte etkinlik gerçekleştirdi. Komisyon Üyeleri, Emniyet, Jandarma ve Zabıta ekipleriyle birlikte yerel eşitlik eylem planı kapsamında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla KADES uygulamasıyla ilgili broşür dağıtarak bilgilendirmelerde bulundu.

ÖZTÜRK: EYLEM PLANININ ANA BAŞLIKLARDAN BİRİ KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE

Yerel Eşitlik Eylem Planı hakkında bilgi veren Polatlı Belediye Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Serpil Öztürk, “Yerel Eşitlik Eylem Planı, Birleşmiş Milletlerin Türkiye Belediyeler Birliği ile yaptığı protokol sonucu oluşmuştur. Bu eylem planı şu anda Ankara Büyükşehir Belediyesince de uygulanmaktadır. Biz bu eylem planını 1 Haziran 2021 tarihinde hazırladık. Belediyemiz Kadın Meclis Üyeleri ile beraber meclise sunduk. Haziran ayında meclisten oy birliği ile onay aldık. Bu eylem planında altı ana başlık var. En önemli ana başlıklardan biri de kadına şiddetle mücadele ve biz bu konuda da çalışmalarımıza başladık. Polatlı Belediyesinin Kadın Danışma Merkezi hayata geçirildi. Kadın danışma merkezi, Aile danışma Merkezi ile birlikte özellikle şiddete uğrayan kadınlara ya da psikolojik destek almak isteyen kadınlara rehberlik edip, onların yanında olduğunu hissettirip daha sonra da emniyet ekipleri ile birlikte kadının sıkıntısını gidermek noktasında çalışmaktadır.” dedi.

ÖNEMLİ OLAN POLATLI’NIN TEK YÜREK OLUP FARKINDALIĞI ARTIRABİLMESİ

Farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyleyen Öztürk, “Bugün biz burada yerel eşitlik eylem planı kapsamında şiddete karşı kadın ve erkek farkındalık çalışması yürütmek üzere toplandık. Biz bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz. Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası mücadele günü. Biz de bugün bu konuda Polatlı’da bir farkındalık oluşturmak istedik. Zabıtamız, Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarmamız da bugün burada bizimle birlikteler. Önemli olan burada Polatlı’nın tek yürek olup bu farkındalığı artırabilmesi. İnşallah amacına ulaşır diyoruz.” dedi.

EYLEM PLANINI TEKER TEKER HAYATA GEÇİRİYORUZ

Eylem planının teker teker hayata geçirildiğini belirten Serpil Öztürk, “Ayrıca Belediye Başkanımızın da Kadın Sığınma evleri konusunda çalışmaları var. Bu projemiz iki yıllık bir eylem planı ve ilk 8 ayı ocak ayının sonunda bitecek. Eylem planını teker teker hayata geçiriyoruz. Plandaki maddelerden biri de gençlerde öfke kontrolü ve şiddete eğilimin azaltılmasının sağlanması. Bu kapsamda 30 Kasım Salı günü Üniversitemiz işbirliği ile gençlerimize öfke kontrolü ve kadına şiddet konusunda hukuki hakları nelerdir bunlara yönelik ve KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapacağımız toplantı gerçekleştireceğiz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.