DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AKILLI BAŞKENT TAKSİ PROJESİ BAŞLADI

AKILLI BAŞKENT TAKSİ PROJESİ BAŞLADI

ABONE OL
3 Aralık 2021 16:58
AKILLI BAŞKENT TAKSİ PROJESİ BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim öncesi verdiği sözleri bir bir hayata geçiriyor. Yavaş tarafından daha önce prototipi tanıtılan “Akıllı Başkent Taksi Projesi” kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından taksilere ücretsiz dijital taksimetre, yolcu koltuğuna da informatik ekran montajına başlandı. İlk etapta uygulanan test sürecinde 100 adet taksiye ücretsiz taksimetre ve tablet takılırken, sürecin ardından Ankara’da faaliyet gösteren tüm taksilere sistem entegre edilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’yı dünya başkentleriyle yarışır bir hâle getirmek için akıllı kent uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

Seçim öncesi verdiği sözleri birer birer hayata geçiren Yavaş daha önce prototipini tanıttığı “Akıllı Başkent Taksi Projesi”ni hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta test süreci için Başkent’teki 100 adet taksiye ücretsiz dijital taksimetre ile yolcu koltuğuna informatik ekran montajını tamamladı.

ÖNCELİK DURAK TAKSİLERİNİN

İlk etapta pilot uygulama ile gönüllü olan 100 taksici esnafının aracına dijital taksimetre ve yolcu koltuğuna ise informatik ekran montajı yapılırken, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından Başkent’te isteyen diğer taksilere de bu sistem monte edilecek.

Akıllı Durak Sistemi ile öncelik durak taksilerine verilirken, yolcu mobil uygulama üzerinden taksi çağırdığında ilk olarak en yakın durağın sıradaki taksisine bildirim gönderilecek. Durakta taksi olmadığı takdirde ise yolcuya en taksiye bildirim gidecek.

Zam dönemlerinde veya kaza sonrası yapılan kalibrasyon ve mühürleme işlemlerinde proje sayesinde taksici esnafı yüzde 65 daha az ücret ödeyecek. Günlük, haftalık ve aylık rapor ile cironun çok rahat hesaplanabileceği uygulamada, Çağrı Merkezi sistemi ile çoklu dil desteği de sağlanacak. Bu sayede yabancı müşteriler ile taksi şoförü arasında iletişim güçlüğü ortadan kalkacak.

Araç Takip Sistemi sayesinde araç 7/24 izlenebilecek ve sisteme geçen taksici esnafı ayrıca anlaşma yapılan benzinliklerde indirimli akaryakıt imkânından da yararlanabilecek.

SÜRÜCÜ PUANLAMASINDAN KAYIP EŞYA BUTONUNA KADAR BİRÇOK YENİ UYGULAMA

Proje kapsamında mobil uygulamayı indiren vatandaşlar, online taksi çağırma imkânına sahip olacak.

Taksiyi kullanan yolcular bundan sonra hem uygulama üzerinden hem de informatik ekran sayesinde gidecekleri mesafeyi, süreyi ve ödeyecekleri ücreti görebilecek.

Talep halinde yolcular, yolculuk bittikten sonra taksi şoförüne 1’den 5’e kadar puanlama verebilecek ve sürücüye ait tüm bilgileri görebilecek. Akıllı Başkent Taksi Projesi içinde yer alan ‘Kayıp Eşya Butonu’ sayesinde de araçta unutulan eşyaların bulunması daha da kolaylaşacak.

Önümüzdeki süreçte alternatif ödeme imkânının da sunulacağı uygulama ile Başkentlilere daha konforlu ve güvenli ulaşım sağlanması hedeflenirken projenin detaylarına

“akillitaksi.ankara.bel.tr” adresinden ulaşılabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.