DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Avcı, ‘’Cumhuriyet Devrimleri, Kadınlarımızı Devlet Yönetiminde Söz Sahibi Yapmıştır.’’
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • Avcı, ‘’Cumhuriyet Devrimleri, Kadınlarımızı Devlet Yönetiminde Söz Sahibi Yapmıştır.’’

Avcı, ‘’Cumhuriyet Devrimleri, Kadınlarımızı Devlet Yönetiminde Söz Sahibi Yapmıştır.’’

ABONE OL
4 Aralık 2021 15:02
Avcı, ‘’Cumhuriyet Devrimleri, Kadınlarımızı Devlet Yönetiminde Söz Sahibi Yapmıştır.’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, yayımladığı mesajla, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 87. ‘nci Yıldönümünü ve Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Şuna inanmak lazımdır ki dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir” sözünü hatırlatan Avcı, kadınlara “Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” verilmesinin Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değer ve güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Avcı, ‘’ 5 Aralık 1934, Dünyanın Örnek Aldığı Bir Devrimin Tarihidir ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, Cumhuriyet devrimlerinden biri olan Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin  87.’nci yıldönümünde yayımladığı mesajda,  ‘’ 5 Aralık 1934’te  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir kez daha tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük ederek, kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı için harekete geçerek tam 87 yıl önce Türk kadınını en demokratik haklarına kavuşturdu. Bu kazanım dünyada 5 Aralık, “Dünya Kadın Hakları Günü” olarak gururla kutlanmaktadır. Kadınlar, 5 Aralık 1934 yılında aldıkları bu hak ile, sosyal, kültürel, ekonomik, siyasal olarak yasa önünde erkeklerle eşittir. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Avcı, ‘’ Toplumların Başarısızlıklarının Asıl Sebebi Kadınlara Karşı Olan Bilgisizlikten Gelir ‘’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Kurtuluş Savaşı’nın arka plandaki kahramanları olan Türk kadınına, Cumhuriyet Devrimiyle birlikte toplumsal, siyasal ve anayasal haklar verildiğini, kadınların devlet yönetiminde söz hakkına sahip olduğunu ifade eden Avcı, ‘’ Atatürk’ün, ” Toplumun başarısızlığının asıl sebebi kadınlara karşı olan bilgisizlikten ileri gelir, bir toplumun bir organı faaliyette iken diğer bir organı işlemez ise o toplum felç olur.” sözünü benimsemenin önemi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde daha büyük önem kazanmaktadır. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş Türkiye yolunda Türk kadınları, kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir. Unutmayalım ki Türk kadını çağdaş uygarlık seviyesine Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’le geldi ve hiç kimsenin gücü Cumhuriyet’i, Cumhuriyet’in değerlerini ve Türk kadınına verdiği önemi yok edemeyecek. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu, siyasette kadının eşit temsilini öngören kanun teklifimizin TBMM’de reddedilmesini kadınlarımızın dikkatine sunuyorum. ‘’ dedi.

Avcı, ‘’ Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 87.’nci Yıldönümünü ve Dünya Kadın Hakları Gününü Gönülden Kutluyorum ‘’

Avcı, ‘’ Kadınlarımız,  Mustafa Kemal Atatürk sayesinde birçok ülkeden daha önce elde ettiği seçme ve seçilme hakkıyla siyasal alanda etkinliğimizi artırarak daha güçlü aydınlık yarınlar için öncü olmaya devam edecektir. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 87.’nci Yıldönümünü ve Dünya Kadın Hakları Gününü bu duygularla gönülden kutluyor, Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet devrimlerinin kurucusu,  ölümsüz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve özlemle anıyorum.” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.