DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI ÇİFTÇİSİ İÇİN YENİ MAKİNELER

POLATLI ÇİFTÇİSİ İÇİN YENİ MAKİNELER

ABONE OL
9 Aralık 2021 11:30
POLATLI ÇİFTÇİSİ İÇİN YENİ MAKİNELER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Permakültür Tasarım Mekanizasyonu Uygulama Modeli” kapsamında döner bıçaklı toprak işleme ve havalandırma makinası ve sıvı fermente gübre enjeksiyon makinesi tasarlanarak Polatlı çiftçisinin kullanımına sunuldu.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, Polatlı’ya gelerek Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burhanettin Sütçü eşliğinde incelemelerde bulundu ve bilgi aldı. Makineler Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edilirken, İlçe Tarım Müdürülüğü de Polatlı Ziraat Odası’na tahsis etti.

KORKMAZ: YENİ MAKİNELERİMİZ HAYIRLI OLSUN

Tarım arazilerinde organik madde miktarının ve su tutma kapasitesinin artırılmasını amaçladıklarını belirten Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, “İlimizdeki tarım arazilerinde organik madde miktarının ve su tutma kapasitesinin artırılması amacıyla “Permakültür Tasarım Mekanizasyonu Uygulama Modeli” kapsamında döner bıçaklı toprak işleme ve havalandırma makinası; organik madde miktarının arttırılması, girdi fiyatlarının azaltılması ve hayvansal orijinli sıvı fermente gübrelerin toprak altına enjekte edilmesi için de sıvı fermente gübre enjeksiyon makinesi tasarlanarak Polatlı’daki çiftçilerimizin kullanımına sunulmuştur. Deneme çalışmaları tamamlanan projelerin ilimiz geneline yaygınlaştırılması planlanmaktadır. Çiftçilerimize hayırlı olsun.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.