DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
UĞURLU: “ARAÇLARIMIZ MAHVOLUYOR”

UĞURLU: “ARAÇLARIMIZ MAHVOLUYOR”

ABONE OL
9 Aralık 2021 10:58
UĞURLU: “ARAÇLARIMIZ MAHVOLUYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçemiz Atatürk caddesinde devam eden yol ve altyapı çalışmaları vatandaşa zorluk yaşatmaya devam ediyor. Çalışmanın sürdüğü yol aynı zamanda sürücü kursu güzergahında bulunmasından dolayı yolu günde sayısız kez kullanmak zorunda olan kurs araçları da bu mağduriyetten nasibini almış durumda.

Bilindiği gibi ilçemiz Atatürk Caddesinin Fatih mahallesinde bulunan bölümünde bir süredir ASKİ ve Fen işlerince kazı çalışmaları yapılıyor. Söz konusu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar araçlarına zarar gelmemesi için yolu uzatmak pahasına alternatif yollara sapabiliyor. Fakat çalışmanın yapıldığı bu yolun sürücü kursu direksiyon çalışma güzergahında bulunmasından dolayı sürücü adaylarının böyle bir alternatifi yok. Araç kullanmayı öğrenmek için bu zorlu yoldan geçmeleri gerek. Hal böyle olunca sürücü kurslarının kullandığı araçlar da yoldaki bozukluk nedeniyle zarar görüyor.

“HER HAFTA SANAYİDEYİZ”

Polatlı Sürücü Kursları Derneği Başkanı Hasan Uğurlu, güzergahta uygun olmayan yol şartlarının araçlarda birtakım arızalara sebebiyet verdiğini, özellikle elektronik fonksiyonların eskiye oranla araçlarda çok daha fazla kullanılmasının, mekanik aksama ek olarak yeni ve farklı tipte arızaların oluşmasına yol açtığını belirterek; “Her hafta sanayideyiz” dedi. Uğurlu, fiziki şartları kötü olan bu yolların sadece lastik ömrünü azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda lastiğin yola tutunmasını negatif yönde etkilediğinden araç hakimiyetinin kaybolmasına, dolayısıyla kursiyerler oldukça zorlandıklarına dikkat çekti.

“YOL ŞARTLARININ DÜZELTİLMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”

Başkan Uğurlu; “Araçlarda mekanik sistemler birbiri ile direk ya da dolaylı olarak bağlantılı olduğundan, lastiklerden tutun araç içi ekipmanlara kadar hemen hemen her parça, yoldan alınan darbelerden etkilenebilir. Otomobillerin yoldan aldığı darbelerde özellikle hassas olan elektronik parçalarda arızlar meydana geliyor. Aracımızda herhangi bir hata yokken, birdenbire bir çukura düşüldüğünde, sistem lambalarından biri veya birkaçı yanarak arıza işareti verebilmektedir. Hatırı sayılır miktarda ücretler ödeyerek aldığımız araçlarımızın parça ve sistemler yönünden uzun ömürlü olmasını istemek en temel hakkımız. Bozuk yollar can yakıp servet batırmamalı. Araçlara zarar veren bozuk yol şartlarının düzeltilmesini temenni ediyoruz.”diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.