DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
MECLİSTE NEDEN SUSTUKLARINI BİR HAFTA DÜŞÜNDÜLER

MECLİSTE NEDEN SUSTUKLARINI BİR HAFTA DÜŞÜNDÜLER

ABONE OL
17 Aralık 2021 14:15
MECLİSTE NEDEN SUSTUKLARINI BİR HAFTA DÜŞÜNDÜLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NİYETLERİ ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen basın toplantısında CHP İlçe Başkanı Haşim Bilal Avcı, CHP Meclis Üyeleri Selami Ovacık ve İhsan Şıracı tarafından gündeme getirilen iddialara cevap verdi. Üçpınar Şehitlik İmar Planı, Kartaltepe Konutları, Polatlı Üniversitesi ve Sosyal Yardımlar gibi önemli konularda açıklamalarda bulunan Başkan Yıldızkaya; muhalefeti Polatlılı vatandaşlara şikayet etti. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık ve Polatlı Belediye Meclis Üyesi İhsan Şıracı’nın tüm açıklamalarına tek tek cevap veren Başkan Yıldızkaya Polatlı’da yalnızca eleştiri yapan zayıf bir muhalefetle birlikte çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi.

ŞEHRE DAİR HİÇBİR ÖNERİSİ, ÖNERGESİ, HAYALİ OLMAYANLAR BİZİ ELEŞTİRİYOR

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya Belediye Evi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Yıldızkaya muhalefetin görevlerini anlattığı açıklamasında CHP Grubunun şehrin sorunlarının çözümüne hiçbir katkıda bulunmadan yalnızca eleştiri yaptığını dile getirdi. Yıldızkaya açıklamasında; “Yaklaşık 8 yıldır şahsım, Belediye Meclis Üyelerimiz, teşkilatımız ve personellerimizle Polatlımıza ve hemşehrilerimize hizmet etmeye, şehrimizi daha yaşanılır hale getirmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz 8 yılda halkla bütünleşerek, herkesi ve her kesimi kucaklayarak, asla ayrım yapmadan nereden ne kadar oy aldığımıza bakmadan çalışıyor ve hizmet üretiyoruz. Polatlı hareketli ve dinamik bir şehir. Yönetimimiz döneminde şehrimizi bir çok yenilikle tanıştırdık, prestijli projeler hayata geçirdik. Gelişen ve büyüyen bir şehir olarak elbette çözüm bekleyen sorunlarımız var. Bunları da bir takvim içerisinde çözüme kavuşturma çabası ve gayretindeyiz. Polatlılı hemşehrilerimiz bizleri şehrimizde iktidar olarak, CHP Grubunu ise muhalefet olarak hizmet edelim diye bu görevlere getirdi. Burada iktidarın sorumlulukları olduğu gibi muhalefetin de sorumlulukları var. Hepimizin ortak görevi Polatlımıza ve hemşehrilerimize hizmet etmek. Yerel yönetim için dert yanmak, mazeretler üretmek ne kadar yanlışsa, muhalefet için de sadece fütursuzca eleştiri yapmak o kadar yanlıştır. Belediye yönetimlerinde muhalefette en az iktidar kadar önemlidir. Muhalefet elbette eleştiri yapacaktır. Doğru, haklı, yapıcı ve yol gösterici bütün eleştiriler başımızın üzerindedir. Varsa bir eksiğimiz ve muhalefet bizleri uyarmışsa; kabul eder o eksiği düzeltiriz. Ama eleştiriler haklı tutarlı ve doğru olmalıdır. Meseleye bu açıdan baktığımızda Polatlımız; maalesef yapıcı, şehrin menfaatlerini kendilerinden ve siyasi görüşlerinden önde tutan bir muhalefetten yoksundur. Şehre dair hiçbir önergesi, önerisi, kaygısı ve hayali olmayanların; yaptıkları eleştirilerinde bir karşılığı olmayacaktır. Değerli Basın Mensuplarımız meclis toplantılarımızı düzenli olarak takip ediyorsunuz. CHP’li sayın üyelerin basın toplantılarını takip ediyorsunuz. Son 3 yılda Polatlımızın sorunlarının çözümüne dair tek bir önerileri oldu mu? Ben şahsen göremedim.” Cümlelerine yer verdi.

CHP GRUBUNU YALANDAN KAÇINAN, İLKELİ, DÜRÜST BİR MUHALEFET ANLAYIŞINA DAVET EDİYORUM

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuya ilişkin açıklamasının devamında; “CHP Grubu geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı tertip ettiler. Kendilerine göre baktıkları yerden konuştular. CHP İlçe Başkanı ve bazı Belediye Meclis Üyeleri Belediyemize dair baştan sona yalan yanlış açıklamaları kamuoyu ile paylaştılar. Aslında her açıklamaya cevap vermiyorum bildiğiniz gibi, mümkün oldukça siyasi açıklamalardan uzak durmaya gayret gösteriyorum. Polatlı halkı bizi siyaset yapalım diye değil, şehre hizmet edelim diye seçti. Ben bu kanaatte ve inançtayım. Elbette ki eleştiri ve açıklama yapacaklar. Fakat o basın toplantısında o kadar çok yanlış açıklamalarda bulunuldu ki; sanki bunlara cevap vermezsek bu ithamları kabul ediyoruz gibi anlaşılacağını düşündüm. Aslında bu toplantının özeti şudur. Belediye Meclis Toplantısında kürsüye çıkıp konuşamayanların, sorularımız karşısında dersine çalışmamış öğrenci misali başını öne eğenlerin, bize kafelerden yüklenmelerini, cevap verme gayretlerini hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum. Kendilerine akşam toplaştıkları sofralardaki yalanları, sabah basın toplantısı kamuflajı ile gündeme getirerek; alakasız, asılsız ve yanlış rakamlar vererek siyaset yapılamayacağını hatırlatmak istiyorum. Burada yalan ifadesini aslında kullanmakta istemiyorum ama aslında öyle. Kendilerine sınırsız konuşma hakkına sahip oldukları meclis kürsüsünde konuşmalarını tavsiye ediyorum. CHP Grubunu yalandan kaçınan, ilkeli, dürüst ve yapıcı bir muhalefet anlayışına davet ediyorum.” Şeklinde konuştu.

POLATLI’NIN ÜNİVERSİTE HAYALİNE ÇOK YAKINIZ

Polatlı Gıda Tarım ve Teknoloji Üniversitesi’ne dair yapılan çalışmaları anlatan Başkan Yıldızkaya CHP Meclis Üyesi İhsan Şıracı’nın Polatlı’da Üniversite hayatının geriye gittiğine dair yaptığı açıklamalara; “Aslında yaptıkları 3 yıldır aynı şeyleri, aynı yalanları bıkıp usanmadan tekrarlamaktan başka bir şey değil. Geçtiğimiz hafta CHP Grubunun anlattıklarının ne kadar asılsız ve yalan olduğunu rakamlarla anlatmak istiyorum. Bunları defalarca bıkmadan, usanmadan anlattım. Anlamamakta ısrarlılar. Buradan bir kez daha açıklama yapmak istiyorum. Sayın İlçe Başkanı Haşim Bilal Avcı ve Belediye Meclis Üyesi İhsan Şıracı bizim dönemimizde Polatlı’da üniversite hayatının geriye gittiğini ve bunun takipçisi olacaklarını ifade etmişler. Zaten siz bizi izlemeye ve takip etmeye devam edin. Zaten hiçbir konuda yapacağınız bir katkı olmadığı gibi, şu ana kadar bir önerinizi de duymadık. Çünkü fikir yok, vizyon yok; böyle bir muhalefetimiz var. Polatlı’da üniversite hayatı hangi gerekçeyle ve veriyle geriye gitti. Bizim göreve geldiğimiz 2014 yılında üniversitedeki 1780’dir. Şu an şehrimizde 2479 öğrenci bulunmaktadır. Öğretim Üyesi sayısı 70 iken bugün 92. Daha da sayabilirim. Sayın Şıracı İlahiyat Fakültesi sessiz sedasız gitti büyük darbe aldık diyor. Düne kadar İlahiyat Fakültesi’ne ne gerek var diyenler siz değimliydiniz ki gidişine bu kadar üzülüyorsunuz. Şehir tarihinde müstakil bir üniversite açılması konusuna bu kadar yaklaşmışken, çalışmaların tamamlanmasına son adım kalmışken bu eleştirinin bizim nezdimizde hiçbir geçerliliği yoktur. Polatlı Tarım Gıda ve Teknoloji Üniversitesi vizyonunu ilk defa ortaya koyan biziz. Bu konuda çok büyük mesafe aldık. Bu hususta gayretlerinden dolayı Sayın Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’e ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Sayın Yusuf Tekin’e de teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Eylül Sakarya Zaferi 100. Yıl Kutlamaları’nda müjdeyi verdi. İnşallah artık şehrimizin üniversite hayaline çok daha yakınız.” Cümleleriyle cevap verdi.

ŞIRACI’NIN MATEMATİKLE İMTİHANI

Belediye’nin toplam borç miktarı ve arsa satışlarına ilişkin CHP Grubu tarafından verilen rakamların tamamen yanlış olduğunu dile getiren Başkan Yıldızkaya; “Şimdi gelelim Sayın Şıracı’nın rakamlarla ve matematikle olan imtihanına. Kendisi 3 yıldır tüm rakamları ilaveli konuşuyor. Bu bilerek yapıyor. Kamuoyunda bizim çok borçlu bir Belediye olduğumuzu, çok gayrimenkul sattığımızı ispatlamaya çalışıyor. 2022 Yılı bütçe rakamlarını vererek söze başlıyor ve 2014 Yılında 10 Milyon TL’lik taşınmaz satışı yapıldığını iddia ediyor. Bu rakamın doğrusu 4 Milyon 739 Bin 513 TL’dir. Konuşması boyunca verdiği rakamlarda %100’den fazla bir abartı var. Aslında doğru rakamı kendisi de biliyor. Defalarca anlattım kendilerine. 2014 Yılında Belediyenin borcunun 29 Milyon TL olduğunu ifade ediyor. Biz 2014 yılında göreve geldiğimiz gün Belediyenin borcu 65 Milyon TL’dir. 2017 Yılında 42 Milyon taşınmaz satışı yapıldığını söylüyor. Doğrusu 30 Milyon 550 Bin TL’dir. Geleceği de görerek, kalan iki yıllık görev süremizi görmezden gelerek, tahmin ederek 10 Yılda yapılacak arsa satış miktarının 400 Milyon TL gibi bir rakamı bulacağını iddia ediyor. Bakın bizim 2014 – 2021 yılları arasında yaptığımız tüm satışların karşılığı 192 Milyon TL’dir. Polatlı Belediyesi’nin bugüne kadar İller Bankası dahil olmak üzere yaptığı borçlanmanın tamamı 54 Milyon TL’dir. Daha da devam ederim ama kendisinin verdiği bütün verilerde rakam kurnazlığı var. Bütün rakamlar yüzde yüz ilaveli. %10 – %20 ilave ederek yalan söylese katlanacağım ama böyle bir yöntemi tercih ediyor konuşmalarında. Bu yöntemle halka yalan söylüyor. Merak etmesinler biz henüz Sami Bey’in dönemindeki satış rekorlarını kıramadık. Arsa satışlarında mesele elde edilen gelirlerle ne yapılıp ne yapılmadığına bakmaktır. İhsan Bey’in maksatlı, planlı ve doğru olmayan bilgileri durmaksızın tekrarladığını kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Ben bu konuşmada hangi rakamı, bu konuşmanın nesini düzelteyim.” Şeklinde konuştu.

BUNLARIN HANGİSİNİ DÜZELTEYİM

Konuya ilişkin açıklamalarının yanı sıra toplantıda bir hikaye anlatımında bulunan Başkan Yıldızkaya; “Size bu konuya ilişkin aklıma gelen bir kıssa aktarayım. Bir gün bir topluluk kurban ibadetinin nasıl doğduğu ne zaman başladığına dair bir sohbet ediyorlarmış. Adamın biri anlatmaya başlamış; Hz. Davut Allah’a yalvardı, bana bir kız evlat ver sana kurban edeyim diye dua etti. Cenab-ı Allah kendisine bir kız evlat nasip etti. Adını Ayşe koydu. Tam kurban edecekken, gökten Azrail bir keçi getirdi. O da vazgeçti, kurban ibadeti böylelikle başladı diye anlatıyor. O sıra topluluktan biri müdahale ediyor. Yahu ben bunlardan hangisini düzelteyim. Bir kere Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil oğlan, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, keçi değil koç diyor. İhsan Bey’in açıklamalarına dair aklıma bu hikaye geliyor. Hangi birini düzelteyim, hangisini anlatayım. Kendisinin matematik öğretmeni kıymetli hocamız eğer bu açıklamaları duymuşsa kulağını çeker. Ağzına biber sürer. Sayın hocam rahmetli olmuşsa kemikleri sızlıyordur. Sayın Şıracıyı süratle dört işlem esaslı bir matematik dersi almaya davet ediyorum. Rakamları toplama çıkarma konusunda sıkıntısı var ama çarpmayı iyi biliyor. Her rakamı ikiyle çarpabiliyor.” İfadelerine yer verdi.

ONLARCA TESİS YAPTIK YASSIHÖYÜK TERMAL TESİSLERİNİ Mİ BİTİREMEYECEĞİZ

Yassıhöyük Termal Tesislerine dair gündeme gelen soruları da cevaplayan Başkan Yıldızkaya; “Durmadan tekrarladıkları başka bir konu Yassıhöyük Termal Tesisleri konusu. Polatlı Belediyesi iki tane jeotermal kuyu ile bizden önceki dönemde 36 odalı bir termal tesis inşaatına başlıyor. Biz göreve geldikten sonra projeyi %35’ten %95 oranına getirdik. Tam bu esnada jeotermal kuyularımızın olduğu alana bir HES Projesi, bir baraj yapıldı. Keşke proje başlarken gerekli görüşler alınmış olsaydı. Bu hatayı ben yapmadım. Şimdi bu kuyular suyun altında. Teknik arkadaşlarımız suyun soğuyacağını, baraj Ankara çayından beslendiği için de bakteri oluşacağını söylüyorlar. Bizler de konuyu Bakanlık nezdinde inlemeye açtık. Her üç ayda bir suyun soğuyup soğumadığının, bakteri durumunun tespiti yapılacak. Su soğuyorsa orası termal amaçlı kullanılmayacak. Bir sorun görülmezse tesis devam edecek. Proje tamamlanacak. Bugün biz orayı açarsak bir kamu zararı ortaya çıkar. Polatlı Belediyesi onlarca tesis yapmış burayı mı bitiremeyecek. Zaten %95 oranında tamamlamışız. Bunun yanı sıra Yassıhöyük dediğimizde yalnızca termal tesis değil, benim aklıma Gordion Antik Kenti geliyor. Bildiğiniz gibi biz Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’ni kurduk. İki büyük tarihi mirasımıza hak ettiği değeri göstermek adına çok büyük gayret gösterdik, mesafe aldık. Gordion Unesco geçici listesinde yer alıyordu. Bu yaz ana listeye girmesini bekliyoruz. Yaptığımız çalışmalarla konuyu bu noktaya getirdik. Bu çalışmaları görmezden gelmeyi doğru bulmuyorum. Bu yıl birbirinden farklı etkinliklerle Sakarya Zaferimizin 100. Yıl dönümünü coşkuyla kutladık. Belediye tarihimizdeki en büyük kutlama programını hazırladık. Bir yıla yayılan kapsamlı programlar yaptık. CHP’li Meclis Üyelerini bu programların tümüne davet ettik. Tek bir programa dahi katılmadılar, teşrif etmediler. Bizimkine katılmadıkları gibi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin programlarına da katılım sağlamadılar. Bize karşısınız, Polatlı’ya hizmete karşısınız, tarihe de mi karşısınız? Bu bizim ortak değerimiz. İşte muhalefetin geldiği nokta burası.” Dedi.

NİYETLERİ ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK

CHP Belediye Meclis Üyesi İhsan Şıracı’nın Kartaltepe Konutları hakkında gündeme getirdiği iddialara cevap veren Başkan Yıldızkaya Alışveriş Merkezi’nin şu an %55 doluluk oranıyla çalıştığını söyledi. Başkan Yıldızkaya açıklamasında; “Kartaltepe Alışveriş Merkezi projesi 2017 yılında ihale edildi. İhale şartlarını karşılayan bir firma geldi, teklif verdi ve işi aldı. Firmaya hakediş usulü yaptığı iş oranında tapu verildi. Daha sonra müteahhit acze düştü. Daha büyük sıkıntılar doğabilir endişesiyle belediyemiz de yasal hakkını kullanarak sözleşmeyi feshetti. Kendileriyle avukatlarımız nezdinde bir protokol yaptık. AVM zaten tamamlanmıştı. 147 adette konut hak etmişti kendileri. Satışlar yapmıştı. Buradan resmi anlamda daire almış herkesin hakkını koruduk. Tapularını verdik. İki blokta bulunan 104 daireyi teslim ettik. 3 bloğun yapımı hızla devam ediyor. Kalan 2 tanesinin ihalesini de ilkbaharda yapacağız. Polatlı Belediyesi’nin şu anda orada 257 tane dairesi bulunmaktadır. Bunların takriben 100 – 120 tanesini satarak, nakite çevirerek bu projeyi tamamlayacağız. Sayın Şıracı 96 dükkanın 38 tanesini Belediye alacaktı sözleriyle imalı bir şekilde konuşuyor. Evet Polatlı Belediyesi’nin 38 adet dükkanı var. Burada neyi ima ediyor. Aslında kendisi de biliyor ama kasaba politikacılığını bırakamıyor. Polatlı’nın koskoca bir şehir olduğunun idrakinde değil. AVM projesinde konutlar 9 Blok olarak başlamıştı. Alanı genişletmek, ferah bir hale getirmek adına 2 tanesini iptal ettik. 2 Bloğu tamamlayarak sahiplerine teslim ettik Burası toplam 404 konuttan oluşmaktadır. 147 tanesinin tapusu müteahhit tarafından satılmıştır. Bize kalan 257 konuttur. Bunların 100 tanesini daha satarak kalan blokları tamamlayacağız. . Burada arsa değeri 30 – 35 Milyon TL iken şu an işyerlerimizin ve konutlarımızın karşılığı en az 120 – 130 Milyon TL civarındadır. Bu projede Belediyemizin kasasından 1 lira dahi çıkmamıştır. Polatlı Belediyesi buradan %100 karla çıkacaktır. AVM kısmına gelirsek; bizim projemiz alışverişin ötesinde bir sosyal yaşam alanıdır. İçerisinde çocuk oyun alanları, cep sinemaları, kafeler bulunmaktadır. Bunlar çalışıyor şu anda. AVM’nin %55’i dolu durumdadır. Daha da dolacaktır. Biz bu projeyi yaptığımız esnada Rahip Brunson krizi çıktı, seçimler geldi ardından pandemi geldi. Maalesef istediğimiz gibi olmadı. Ama burada şu anda bizim bir zararımız yok. Alışveriş Merkezi Polatlı için bir ihtiyaçtır. Burayı en baştan beri itibarsızlaştırmak adına CHP Grubu bu söylemlerde bulunuyorlar. Şıracı AVM’yi satın diyor. Ev yeri satıyoruz karşı oluyor. AVM’yi satın diyor. Bu tavrı ben anlayamıyorum. Kamuoyunu kandırmaya yönelik siyasi bir kurnazlık olarak görüyorum bu durumu. Sayın Şıracı buradaki durumu bilmiyoruz, haberdar değiliz derken açıkça yalan söylüyor. Her sorduğunda buradaki durumu rakamlarla bizzat ben defalarca anlattım. Bir Meclis Üyesi olarak her türlü bilgiye, belgeye ulaşma şansı var. Polatlı Belediyesi şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla Cenab-ı Allah’ın izniyle tertemiz yönetilmektedir. Kafasında tırnak üstü kadar soru işareti olan herkese her türlü bilgi, belge verilir paylaşılır. Ama bu arkadaşların niyetleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.” Şeklinde konuştu.

BU PROJELERİN HANGİSİ BETONLAŞMA

Betonlaşma iddialarına yaptıkları hizmetleri ve projeleri sayarak cevap veren Başkan Yıldızkaya; “Sayın İlçe Başkanı şehri beton yığını yaptığımızı söylüyor. Bakın Gençlik Merkezimiz gençlerle, çocuklarla dolup taşıyor. Betonlaşma mı yapmış olduk. Kreş açtık çocuklarımız eğitim alıyor. Bilim Merkezimizde çocuklarımızı bilimin mucizevi dünyası ile buluşturduk. İhtiyacımız doğrultusunda yeni bir Belediye Binası yapıyoruz. Hayvan Pazarı, Hanımlar Konağı, Köy Konakları gibi bir sürü proje yaptık. Ne yapacaktık bunları, ahşaptan mı yapacaktık. Betonlaşma dediğiniz nedir. Bakın bizim projelerimizin tamamı vatandaşlarımız tarafından kullanılıyor. Burada kullandıkları ifadeleri doğru bulmuyorum. Her sene Milli Ağaçlandırma Günü’nde Kaymakamlığımızla birlikte binlerce ağaç dikiyoruz. Yeşil alanlarımızda çocuklarımızla birlikte ağaçlandırma çalışmaları yürütüyoruz. Hiçbir programa katıldıklarını görmedim. Ağacı çok seviyorlar, dikili ağaçları yok şehirde.” Cümlelerine yer verdi.

SOSYAL YARDIM SADECE TOHUM DAĞITMAK DEĞİLDİR

Polatlı Belediyesi tarafından farklı alanlarda yapılan sosyal yardımları anlatan Başkan Yıldızkaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Sosyal Yardımlar konusunda meseleyi sadece tohum dağıtmak gibi görüyorlar. Geçmiş dönemde CHP Grubu değil miydi sosyal yardım alan vatandaşlarımıza makarnacılar diyenler. Polatlı Belediyesi bu şehirde yaşayan ihtiyaç sahiplerine bütün imkanlarını kullanarak, yardım etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Mecliste açta açıkta bizim göremediğimiz tek bir vatandaşımız varsa bizlere bildirin diye açık çağrıda bulundum. Siz yardım için geldiniz de biz olmaz mı dedik. Bizim Hilal Kart projemiz Türkiye’nin bir çok yerinde ilktir, örnektir. Bu işi biz insani ve İslami hale getirdik. 600’den fazla çocuğumuza Destek Eğitim Merkezimizde yıl boyunca ücretsiz dersler veriyoruz. Bu sosyal yardım değil mi? Evde Bakım Hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor, evde temizlik hizmetlerimiz devam ediyor, yakacak yardımlarımız, engellilerimize dair projelerimiz, günlük sıcak yemek yardımlarımız sürüyor. Bunlar sosyal yardım değil mi? Tekraren söylüyorum. Bildiğiniz açta açıkta tek bir hemşehrimiz varsa bize bildirin. Tüm imkanlarımızla yanlarındayız.” Dedi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine Sosyal Yardımlar konusunda pandemi döneminde bütçeden 1 milyon TL tasarruf edilmesi konusuna da değinen Yıldızkaya, pandemi döneminde örneğin evde sağlık hizmeti gibi birçok hizmetin riskli olduğu için verilemediğini ve bu farkın oradan kaynaklandığını söyledi.

HASTANE KONUSUNDA BENİ HEDEF ALMALARINI MANİDAR BULUYORUM

CHP’li Şıracı’nın iki hastane binasından Belediye Başkanı da sorumludur şeklinde yaptığı açıklamaya cevap veren Başkan Yıldızkaya konuya ilişkin; “İki tane hastane binasından bizleri sorumlu tutuyorlar. Tabi ki Belediye Başkanı olarak biz her şeyden sorumluyuz. CHP’den de ben sorumluyum aslında. Burada işin asıl muhataplarına değil de bana yüklenmelerini çok manidar buluyorum. Doğrudan beni hedef alarak bu işi gündeme getiriyor olmaları biraz manidar diyerek bu konuyu kapatıyorum.” Cümlelerine yer verdi.

MECLİSTE NEDEN SUSTUKLARINI BİR HAFTA DÜŞÜNDÜLER

Üçpınar Şehitlik İmar Planı konusunda yaptığı açıklamalarla basın toplantısını noktalayan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; “İmar Planı konusuna gelirsek. Üçpınar’da geçen dönem bu 5000’lik planı Büyükşehir Belediyesi onayladı. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. İlçe Belediyelerinin herhangi bir yer imara açılırken 5000’lik plan yapma ve emsal verme gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. Bunları Büyükşehir Belediyesi yasayla belirliyor. Geçtiğimiz dönem Ak Parti, MHP ve CHP’nin oybirliği ile Büyükşehir’de onaylanmış bu plan. Burada bir emsalde fazlalık varsa herkesin payı var. O dönemde Polatlı’da yoktuk diyorlar. Ankara’da vardınız. Biz bu onaylanarak gelen 5000’lik plana uygun 1000’lik plan yapmak durumundayız. O dönemde konu davalık oluyor. Mahkeme süreçleri yaşanıyor. İstinaf mahkemesi planın yürürlükte olduğuna karar veriyor. Bilirkişi sosyal donatı eksikliğinin çözümüne dair görüş bildiriyor. Bu sürecin ardından yine Büyükşehir Belediyesi tarafından sorunların çözümüne yönelik bir 5000’lik plan hazırlanıyor. Bu plan yine şu an Büyükşehir’de grubu bulunan tüm partiler; yani Ak Parti, MHP, CHP ve İyi Parti’li Meclis Üyelerinin oylarıyla oy birliği ile kabul ediliyor. Askı sürecinde herhangi bir itiraz gelmiyor. Tekrar 5000’lik plan yürürlüğe giriyor. Dairemizde plancı arkadaşlar buna uygun bir 1000’lik plan yapmak için çalışıyorlar. Bizlerde bu planı meclis gündemine alarak komisyona havale ettik. Plan imar komisyonuna gelince hem Ak Parti Grubu hem de CHP Grubu incelemeden, bakmadan red vereceklerini söylüyorlar. Ben de arkadaşlara planda bir hata görüyorlarsa bunu beraber düzeltme teklifinde bulundum. Buradaki sorunu çözmekle görevliyiz, yükümlüyüz. Mecliste soruyorum arkadaşlara. Ankara’da bu plana evet dediniz. Şimdi neden hayır diyorsunuz. Bunu bizlere, vatandaşlara izah edin varsa bir eksik ben de bileyim. Kürsüye çıkın söyleyin diyorum. Cevap yok. Susuyorlar. Düşünüp taşınıyorlar, bir hafta sonra torbanın içine her şeyi koyup bunu da gündeme getiriyorlar.” Şeklinde konuştu.

ANLAMADAN DİNLEMEDEN NASIL EVET VERDİĞİNİ ANLATIYOR

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık’ın geçtiğimiz hafta düzenlenen basın toplantısında Büyükşehir Meclisi’nde 5000’lik İmar Planı konusuna neden evet oyu verdiğine dair yaptığı; “Konu oradan geçti ama Büyükşehir’den; arkadaşlar Büyükşehir’de imar komisyon raporları, dijital olarak cep telefonlarımıza geliyor ancak orada tek tek okunarak oylanmıyor. 40 Nolu Gündem Komisyon raporu oyluyoruz. Kabul eden, etmeyen. Bu şekilde geçiyor. Detaylara girilmiyor.” açıklamasını kendisine yakıştıramadığını belirten Başkan Yıldızkaya konuya ilişkin; “Sayın Selami Ovacık neden Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde evet oyu verdiğine dair açıklama yaptığı sırada siyasi tecrübesine yakıştıramadığım bir gaf yapıyor. Bu raporlar bizlere gönderiliyor, telefonumuza geliyor, dijital ortamda geliyor, komisyonda görüşülüyor ama içerikten haberim yoktu diyor. Böyle bir şey olur mu? Bir Belediye Meclis Üyesi nasıl dikkat etmez. Örneğin Nallıhan’ı, Çubuk’u ilgilendiren bir konu olur. Çok dikkat etmeyebilirler. Bu Polatlı’nın bir meselesi. Anlamadan dinlemeden nasıl evet verdin. Orada mı yanlış yaptın, burada mı yanlış yaptın. Bunun izahını yapman lazım. Bizler bir konu gündeme geldiğinde grubumuzla oturuyor saatlerce konuşuyoruz. Kararımızı veriyoruz. Selami Bey ben neye el kaldırdığımı bilmiyorum diyor. İlçe Başkanlığı da yapmış bu çapta bir siyasetçi, önümüzdeki dönem adaylık planları yapıyor duyuyorum. Hayırlı olsun. Kendisine yakıştı mı bu açıklama. Zayıf bir CHP Grubuyla karşı karşıyayız. Buradan CHP’li kıymetli seçmenlere, hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Değerli hemşehrilerim lütfen bu arkadaşlarımızı uyarınız. Şehre katkı vermeye çağırınız. Sizleri temsilde yeterli değiller.” Cümlelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.