DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI BU SEÇİMDE VEKİL ÇIKARTACAK MI?

POLATLI BU SEÇİMDE VEKİL ÇIKARTACAK MI?

ABONE OL
7 Ocak 2022 11:15
POLATLI BU SEÇİMDE VEKİL ÇIKARTACAK MI?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Meydan Haber Gazetesi olarak 2021 yıl sonunda bin kişinin katılımı ile genel seçim anketi gerçekleştirdik. İlçemizde 2022 yılında yayınlanan ilk araştırma niteliğinde olan anket sonuçlarında çarpıcı veriler elde ettik.

Meydan Haber Gazetesi genel seçim anketi sonuçlarını bugün kamuoyu ile paylaşıyoruz. Polatlı merkez mahallelerinde bin kişinin yüz yüze katılım sağladığı ankette katılımcılara; “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?” “Sizce ülkenin en büyük sorunu ne?” ve “Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istersiniz?” soruları yöneltildi. Anket sonuçları son yapılan 2018 yılı genel seçim sonuçları ile karşılaştırıldığında Polatlı’da bir ve ikinci parti olan AK Parti ve MHP’nin oylarında ciddi oranda düşüş, İYİ Parti ve CHP oylarında ise artış gözlemlendi. 

İYİ Parti’de ki büyük oranda artışın sebebi İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün Polatlılı olmasına bağlanıyor. Öztürk’ün il başkanı olduğundan beri Polatlı’da yoğun saha çalışmaları gösterdiği gözlemleniyordu. Kulis bilgilerine göre ise Öztürk’ün bu sene milletvekilliği adaylık sıralamasında ön sıralarda yer alacağı duyuluyor. Herkesin aklında ise ‘Polatlı bu sefer milletvekili çıkartabilecek mi?’ sorusu yer alıyor.

“BU PAZAR GENEL SEÇİM OLSA HANGİ PARTİYE OY VERİRDİNİZ?”

Anket sonuçlar şaşırttı. 2018 genel seçimlerinde Polatlı’da AK Parti %44.80, MHP %16.56, CHP %15.62, İYİ Parti %15 ve HDP %6.34 oy oranı ile ilk beş parti olmuştu. Bin kişinin katılım sağladığı anketten 2018 yılı genel seçimlerine kıyasla dikkat çekici sonuçlar elde edildi. %55 Erkek, %45 kadın seçmenin katıldığı ankette yaş ortalaması 35 oldu. Anket sonuçlarına göre;

İYİ Parti %27’lik oran ile birinci olurken, CHP %25 ile ikinci, AK Parti ise %19 ile üçüncü sırada yer aldı. Diğer partilerin sonuçları ise; MHP %9, DEVA %3, SP %2, HDP %2, DİĞER %4, Kararsızlar %9 oldu.

“SİZCE ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU NE?”

İlçemiz merkez mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz ankette katılımcılara “Sizce ülkenin en büyük sorunu ne?” sorusunu yönelttik. Katılımcıların %62’si bu soruya ekonomi cevabını verdi. Ekonomi cevabını %9 oranla işsizlik cevabı takip etti. Katılımcıların %7’si bu soruya adalet cevabını verirken, %4 eğitim, %4 siyasiler, %2 mülteciler, %1 yolsuzluk, %9 ise bunların dışında cevap verdi. Katılımcıların %2’si ise bu soruyu “Sorun yok” diye cevapladı.

“CUMHURBAŞKANI OLARAK KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ?”

Polatlı’da bin kişinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz seçim anketinde katılımcılara Cumhurbaşkanı olarak hangi ismi görmek istediklerini sorduk. 2018 yılı Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ile karşılaştırıldığında gözle görülür orandaki fark dikkat çekti. 2018 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Polatlı’da Recep Tayyip Erdoğan %58.15 oranında oy alarak birinci isim olmuştu.

Ankette %51 oranla birinci gelen isim Mansur Yavaş oldu. Recep Tayyip Erdoğan %22 oranla ikinci, Kemal Kılıçdaroğlu ise %9 ile üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca soruya Ekrem İmamoğlu cevabını veren katılımcı oranı %8 olurken diğer isimler %3 ve kararsızlar %7 oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.