DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
AVCI: “ELEKTRİK FATURASI YURTTAŞI ÇARPTI, İLK SEÇİMDE AMPULÜ SÖNDÜRMELİ”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • AVCI: “ELEKTRİK FATURASI YURTTAŞI ÇARPTI, İLK SEÇİMDE AMPULÜ SÖNDÜRMELİ”

AVCI: “ELEKTRİK FATURASI YURTTAŞI ÇARPTI, İLK SEÇİMDE AMPULÜ SÖNDÜRMELİ”

ABONE OL
19 Ocak 2022 15:49
AVCI: “ELEKTRİK FATURASI YURTTAŞI ÇARPTI, İLK SEÇİMDE AMPULÜ SÖNDÜRMELİ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, yurttaşların büyük bir çoğunluğunun şikayetine neden olan Ocak ayı ödemeli elektrik faturaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Avcı, ‘’ Maliye Bakanı’nın şişkinlik diye tarif ettiği elektrik ve doğalgaz faturasındaki fahiş zamlardır. Bu zamların iğneden ipliğe herşeye yansımasıyla yoksulluğa mahkum edilen ve enflasyonla cebelleşen dar gelirli yurttaşlarımızın omuzuna bir de  enerji dağıtım şirketlerinin batmaktan kurtarılması yüklenmiştir. ‘’ ifadelerinde bulundu.

AVCI: “YURTTAŞIN MARKETTEN ALDIĞININ FİYATI BELLİ, ELEKTRİK FATURASINDA KALEMLER GİZLİ”

Elektrik faturaları incelendiğinde, ne için ne kadar ücret ödendiğini anlamanın matematik uzmanı dahi olunsa mümkün olmadığını belirtilen Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı,  ” Elektrik faturalarındaki kalemlerin, enerji bedeli altında tek bir kalem altında toplaması, yurttaşımızın bilgi edinme hakkının gasbıdır. Enerji bedeli, dağıtım bedeli, kayıp kaçak bedeli gibi bedeller, enerji bedeli adı altında toplam gösterilmektedir. Dolayısı ile tüketici hangi kalem için ne kadar ödediğini bilmiyor, tüketicinin bilgilenme hakkı olan evrensel hakkı elinden alınıyor. Vatandaşımız, önce elektrik faturasının ilk ve son okuma tarihi arasındaki gün sayısını bulacak, sonra toplam tüketim miktarını bu gün sayısına bölecek… Bu günlerin Ocak 2022’ deki günlere isabet eden tüketim miktarını yeni fiyattan, Aralık 2021 günlerini ise eski fiyattan, hesaplayacak. Daha bitmedi, şayet 2022 ocak ayına isabet eden günlerde tükettiği enerji miktarı günlük 5 Kilowatsaat’dan yüksek ise, yüksek olan günler için bir de kademeli tarifeli fiyattan hesaplayacak. El insaf…  Bir marketten bir ürün alıyorsunuz birim fiyatı olarak ne aldığınızı ne kadar ücret ödediğinizi görebiliyoruz, elektrik faturasında neden göremiyoruz? Bu fiyatlandırmalar sistem tarafından ayrıştırılarak hesaplanıp vatandaşı bilgilendirileceği ve göreceği şekilde neden yapılmıyor? ‘’ diye sordu.

AVCI: “FATURA DETAYINI YURTTAŞ GÖREMİYORSA, OCAK AYI FATURALARI ŞAİBELİDİR”

EPDK’nun acil olarak enerji dağıtım şirketlerince Ocak ayında düzenlenen faturalar ile ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapması ve fatura  detayının vatandaşlara gönderilmesini sağlayacak karar alması gerektiğini belirtilerek, aksi takdirde izah edilemeyen, her haneye 80 TL ile 150 TL arası yük getiren, esnafın çok daha ağır hissettiği Ocak ayı faturalarının şaibeli olacağının altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, ‘’ Şubat ayı faturasının daha da kabarık olacağı muhakkak… Ve bunun tek bir açıklaması var; Özelleştirmenin ağır faturası ve dağıtım şirketlerinin borcu yurttaşlara yıkılmıştır. Yılbaşı büyük ikramiyesi elektrik dağıtım şirketlerine çıkmıştır, Kademeli elektrik ucubesi olarak da vatandaşı çarpmıştır. ‘’ ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.