DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
CHP MİLLETVEKİLİ GÖK, MUHTARLAR BÖLGE TOPLANTILARINI POLATLI’DAN BAŞLATTI
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • CHP MİLLETVEKİLİ GÖK, MUHTARLAR BÖLGE TOPLANTILARINI POLATLI’DAN BAŞLATTI

CHP MİLLETVEKİLİ GÖK, MUHTARLAR BÖLGE TOPLANTILARINI POLATLI’DAN BAŞLATTI

ABONE OL
24 Ocak 2022 10:31
CHP MİLLETVEKİLİ GÖK, MUHTARLAR BÖLGE TOPLANTILARINI POLATLI’DAN BAŞLATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı’lı üreticinin tarım ve hayvancılık konusunda yaşadığı sıkıntıları, kronik hale gelen atıl binalar sorunlarını, kırsal mahalleler başta olmak üzere Polatlı’ya dair tüm sorunları, TBMM Genel Kurulu’ na taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, Beylikköprü mahallesinde 11 mahalle muhtarının katılımıyla Bölge Toplantısı gerçekleştirdi. Muhtarlar bölge toplantısına, CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık katıldı.

Gök’ten Muhtarların Enerji ve İletişim Giderlerinde Kamu Hizmetine Uygun Tarifeyi İçeren Kanun Teklifi

‘’ Yerel yönetimin ilk halkası olan, demokrasinin temel taşı olarak nitelendirilen muhtarlarımız tüzel kişiliklerine ilişkin mevzuatın ve maddi desteklerin yetersizliği sebebiyle görevlerini ifa etmekte güçlük çekmektedirler” değerlendirmesini yapan Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, muhtarlık binalarındaki elektriğin, meskenler için belirlenen tarife üzerinden faturalandırılmasını öngören bir kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduğunu ifade etti. Toplantıya katılım sağlayan, Beylikköprü, Yeniköseler, Yassıhöyük, Sazılar, Ömerler, Kıranharmanı, Karacaahmet, Karailyas, Üçpınar, Çekirdeksiz, İğciler, Gençali mahalle muhtarlarına teşekkür eden Gök, sunduğu kanun teklifinin takipçisi olacağını belirtti.

Gök, ‘’ Kanun Teklifimizde Muhtarlarımızın Gelir Gider Dengelerinin Rahatlatılması Amaçlanmıştır ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, Polatlı’da muhtarlarımızın ve mahallelerinin sorunlarını Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanlığı’nın hazırladığı ayrıntılı raporlarla ve başlattığı bölge toplantıları ile bizzat değerlendirdiğini belirterek, hazırladığı kanun teklifi ile TBMM’ ne taşıdığını ifade eeti. Gök, ‘’ Muhtarlarımızın en büyük sorunlarının başında muhtarlık giderleri gelmekte, 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun’un 21’inci maddesine göre ‘Harçlar münhasıran muhtarlara aittir. Muhtarlık işlerinin tedviri için lüzumlu kira, ısıtma, aydınlatma, hademe ücreti gibi masraflar bu harçlardan ödenir’ denilmektedir. Söz konusu masrafların hangi kaynaktan ödeneceğinin belirtilmesine rağmen kamu hizmeti gören muhtarlıkların enerji giderlerinin hangi tarifeler üzerinden faturalandırılacağına ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Muhtarlıklarımızın iletişim, enerji ve diğer temel giderlerinin kamu hizmetine uygun tarifeler ile sağlanarak süregelen fazla ödemelerin sona erdirilmesi ve muhtarlıklarımızın gelir-gider dengelerinin rahatlatılması amaçlanmıştır.” açıklamasında bulundu.

Avcı, ‘’ Muhtarlarımızla Verimli Bir Toplantı Gerçekleştirdik ‘’

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, verimli bir Muhtarlar Bölge Toplantısı gerçekleştirildiğini belirterek, katılım sağlayan Beylikköprü, Yeniköseler, Yassıhöyük, Sazılar, Ömerler, Kıranharmanı, Karacaahmet, Karailyas, Üçpınar, Çekirdeksiz, İğciler, Gençali muhtarlarına ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök’e teşekkür ederek, ‘’ Tüm mahallelerimizin sorunlarını sayın vekillerimize ve Ankara Büyükşehir Belediyemizin ilgili birimlerine iletmeye devam ediyoruz. ‘’ifadelerinde bulundu.

Ovacık, ‘’ Muhtarlarımızın Mahalleleriyle İlgili Tüm Taleplerini Büyükşehir Belediyesine İletiyor, Sonuçlanana Kadar Takip Ediyoruz ‘’

Polatlı’daki tüm mahallelerin sorunlarını, taleplerini ayrıntılı raporlar haline getirerek Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine iletttiklerini belli periyotlarda gerçekleştirdikleri güncellemelerle sorunların ivedilikle çözülmesi konusunda takibini gerçekleştirdiklerini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, ‘’ Muhtarlarımızla birebir iletişim halindeyiz. Büyükşehir Belediyesi yetkisindeki taleplerinin yerine getirilmesi hususunda samimi bir gayret içerisindeyiz. ‘’ ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.