DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
HALK EĞİTİM KURSLARI İLE HEM EĞİTİM HEM İŞ FIRSATI

HALK EĞİTİM KURSLARI İLE HEM EĞİTİM HEM İŞ FIRSATI

ABONE OL
2 Şubat 2022 11:50
HALK EĞİTİM KURSLARI İLE HEM EĞİTİM HEM İŞ FIRSATI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Halk Eğitim Merkezinde her yaşa hitap eden birbirinden faydalı kurslar devam ediyor. Kursiyerler istedikleri alanda hem eğitim alabiliyorlar hem de edindikleri sertifika ile iş bulma imkanına da sahip oluyorlar.

Polatlı Halk Eğitim Merkezi, “Hayat Boyu Öğrenme” prensibi ile birbirinden faydalı kurs hizmeti vererek eğitim ve istihdama katkı sağlamaya devam ediyor. Merkez bünyesinde ayrıca bu hafta yarı yıl tatildeki öğrencilere yönelik atölye etkinlikleri yapılıyor. Etkinlikler 4 Şubat tarihine kadar saat 13.00-17.00 arasında Polatlı Gençlik Merkezi sınıflarında devam edecek. Halk eğitim Merkezinde ayrıca özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için de çeşitli kurslar mevcut. Bir kursun açılabilmesi için 12 kursiyer ve bir öğretici şartı aranırken, özel eğitim kurslarında bir kişi için de kurs açılabiliyor. Bunun dışında vatandaşların hibe desteklerinden yararlanmasına da katkı sunan arıcılık kursu yoğun bir şekilde devam ediyor. Arıcılık kursunun tamamlanmasının ardından sürü yönetimi kursu açılacak. Merkezde ayrıca İngilizce ve Rusça kursları devam ederken Ankara’da bir ilk olan Çağrı Merkezi Elamanı kurs hizmeti de veriliyor. Bu kursu da başarı ile tamamlayan kursiyerler çağrı merkezlerinde iş bulma imkanına sahip oluyor.

HAYAT BOYU ÖĞRENME İMKANI

Hayat boyu öğrenme prensibiyle her alanda kurs hizmeti vermeye devam ettiklerini belirten Polatlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Dönmez, merkezde devam eden kurslar ve açılması planlanan kurslara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Polatlı Gençlik Merkezinde 31 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında beş gün boyunca saat 13.00-17.00 arasında öğrencilerin tatillerini daha verimli geçirmeleri adına çeşitli etkinlikler planladık. El sanatları, seramik, ebru vb birçok etkinliklerimiz olacak. Bu etkinlikler ile çocukların yarıyıl tatilini daha güzel geçirmeleri, eve kapanmamalarını amaçlıyoruz.”

“ARICILIK SERTİFİKASI İLE DESTEKLERDEN FAYDALANABİLİYORSUNUZ”

“Şu anda Ziraat Odasının bize sağlamış olduğu salonda arıcılık kursumuz devam ediyor. Mevcut kursumuz pazartesi günü bitiyor, hibe başvurusundan faydalansınlar diye tekrardan bir kurs daha açacağız. Bunların dışında Rusça ve İngilizce kurslarımız, bilgisayar kursumuz devam ediyor. El sanatları kurslarımız usta öğreticilerle devam ediyor.”

ÇAĞRI MERKEZİ ELEMANI KURSU SADECE POLATLI’DA

“Ankara’da başka hiçbir ilçede olmayan sadece bizim açtığımız çağrı merkezi elemanı kursumuz devam ediyor. Bu kurstan belge alacak olan kursiyerler çağrı merkezi elemanı olarak istihdam edilebilecekler. Kurs sona erdiğinde yenisini açacağız.”

“OKUMA YAZMA KURSLARI DEVAM EDİYOR”

“Belmek binasında ve öğretmen evinde devam eden aşçılık kursumuz var. Yine belmek binasında cilt bakımı ve güzellik alanında kursumuz devam ediyor. Okuma yazma kurslarımız da çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Hem kendi vatandaşlarımıza hem de yabancılara yönelik kurslarımız büyük hızla devam ediyor. 12 adet kursiyer ve şartları sağlayan bir öğretici olduğunda biz her kursu açabiliyoruz. UNICEF tarafından finanse edilen HEP (hızlandırılmış eğitim programı) adında bir projemiz var. Bu kurs Suriyeli çocuklara yönelik devam eden bir kursumuz. Hiç okula gitmemiş veya en az 3 yıldır okuldan uzak olan 10-17 yaş arası Suriyeli çocuklar kayıtlılar. Şu an iki şubede toplam 36 tane kayıtlı öğrencimiz var.”

ÖZEL EĞİTİM BİREYLERİNE BİREBİR KURS İMKANI

“Özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik kurslarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. El sanatları, spor, müzik, beden eğitimi gibi alanlarda özel eğitim bireylerinin faydalandığı birçok kursumuz var. Özel eğitim kursları bizim istisnai kurs dediğimiz kurslardır. Kişi şartı yok yani 12 kişi olmak zorunda değil. Bir kişi bile olsa biz özel eğitime yönelik kurslarımızı açabiliyoruz. Özel eğitim kurslarımızın bir kısmı Polatlı Anadolu İmam Hatip Lisesinin tahsis ettiği iki derslikte devam ediyor. Müzik kursumuz da Polatlı Duatepe Anadolu Lisesinde devam ediyor. Sporla ilgili kurslarımız da Gençlik ve Spor Müdürlüğünün tahsis ettiği spor salonunda devam ediyor. Çok güzel bir imkan sunuluyor. Özel eğitim kursiyeri için iki öğretmen görevlendiriyoruz. Almak istediği kursun branşındaki öğretmen ve bir de özel eğitim öğretmeni görevlendiriliyor. Bunun dışında Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi ile ortaklaşa açtığımız E-KPSS kursumuz devam ediyor.”

MTSK KURUMLARINDA ÖĞRETİCİ OLMAK İÇİN BELGENİZİ ALABİLİRSİNİZ

“Arıcılık kursumuzun tamamlanmasının ardından sürü yönetimi kursu açacağız. Onun dışında Almanca kursu çok bekleyen var, öğretici bulabilirsek bu kursu açacağız. Ayrıca bağımlılıkla mücadele ile ilgili çeşitli kurslar planlıyoruz. Motorlu taşıt sürücü kurslarında öğreticilik yapabilmeleri için vatandaşlar bizden trafik ve çevre bilgisi ile direksiyon öğreticiliği kurslarını talep ediyorlar. Önümüzdeki hafta trafik ve çevre bilgisi kursunu açacağız. O bittikten sonra da direksiyon usta öğreticiliği kursu açacağız. Bir kişinin MTSK kurumlarında trafik ve çevre bilgisi öğreticisi olması için birincisi en az ön lisans mezunu olması gerekiyor, ikincisi de bizden 200 saatlik eğitim sertifikasını almış olması gerekiyor. MTSK kurslarında direksiyon öğreticilerinin de en az lise mezunu olmak koşulu ile yine 200 saatlik kurs sonrası belgelerini alıp öğreticilik yapabiliyorlar.”

2022 YILINDA HEDEF; 10 BİN 500 KİŞİYE KURS HİZMETİ VERMEK

“Bunların dışında bu yıl ilk yardım kursu da vermeye başladık. Aynı zamanda Perpa binasında seramik atölyemizde hem üretim hem de kurs faaliyetimiz devam ediyor. 2021 yılında 1 Ocak – 31 Aralık tarihleri arasında pandemi şartlarına rağmen Polatlı’da 8 bin 500 kişiye hizmet verdik, 2022 yılında hedefimiz 10 bin 500 kişiye kurs hizmeti vermek.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.