DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
CHP Polatlı, ‘’ Kadın İstihdamı Buluşması’’nda CHP Genel Merkezi’nde
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • CHP Polatlı, ‘’ Kadın İstihdamı Buluşması’’nda CHP Genel Merkezi’nde

CHP Polatlı, ‘’ Kadın İstihdamı Buluşması’’nda CHP Genel Merkezi’nde

ABONE OL
4 Şubat 2022 14:28
CHP Polatlı, ‘’ Kadın İstihdamı Buluşması’’nda CHP Genel Merkezi’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka önderliğinde, CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı ile birlikte CHP Genel Merkezi’nde; “Kadın İstihdamı Buluşması” düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı programda kadınlara yönelik istihdamın yol haritası açıklandı. Türkiye’nin her ilinden gelen kadınların, CHP MYK Üyeleri, CHP PM üyeleri, CHP milletvekilleri, belediye başkanları, kadın muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin ve oda temsilcilerinin katıldığı buluşmada Polatlı’yı, Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, yönetim kurulu üyeleri ve CHP Polatlı İlçe Kadın Kolları üyeleri temsil etti.
CHP ‘’Kadın İstihdamı Buluşması’’nda Söz Kadınların
Akıllı, ‘’ Kadının Kurtuluşu, Ülkenin ve Dünyanın Kurtuluşudur “
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Av.Ali Hikmet Akıllı ‘’Kadın İstihdamı Buluşması ‘’ konferansı açılış konuşmasında, “ Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun liderliğinde iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partimizin kadın istihdamını artırıcı ve kadın emeğinin kayıt dışılığını ortadan kaldırıcı çözüm önerilerimizi ve yol haritamızı paylaştık. Hayatın her alanında emeği ve mücadelesi ile var olan kadınlar, bugün hala eşitlik mücadelesi veriyor. 21.’nci yüzyılda eşit haklar, eşit istihdam, eşit işe eşit ücret gibi başlıklarda halâ mücadele veriyor olmamız üzüntü verici… Ama bu üzüntümüzü bir nebze de olsa azaltan, gelecek güzel ve eşit günlere inancımızı perçinleyen devasa bir kadın örgütümüz var.Toplumun yarısını oluşturan kadınların potansiyelini değerlendirmeyen bir sosyal yapı, kültürel yapı düşünülemez. İstihdama katılıp ekonomik hürriyetini eline alması kadının, başı dik ve özgür bir birey olma yolundaki en önemli adımlardan biri olduğunun farkındayız. Kadının kurtuluşu ülkenin kurtuluşudur, kadının kurtuluşu insanın kurtuluşudur, kadının kurtuluşu dünyanın kurtuluşudur.” İfadelerine yer verdi.
Ayaz, ‘’ Kadının Emeği, Karanlıkları Aydınlatan Bir Meşaledir ‘’
CHP ‘’ Kadın İstihdamı Buluşması ‘’ konferans programına ilişkin değerlendirmesinde CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz, ‘’ Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Cumhuriyet Halk Partimiz, her bir kürsüsünü milletimizin her kesimine açarak milletimizin sesi olmaktadır. Bugün Kadın Kolları Genel Başkanımız sayın Aylin Nazlıaka’nın önderliğinde düzenlediğimiz ‘’ Kadın İstihdamı Buluşması ‘’ konferans programımızda kürsülerimizi emeğin anneleri, sevgili kadınlarımıza bıraktık. Emekleri, karanlıkları aydınlatan bir meşale olan kadınlarımız, sözlerini yükselttiler. Çiftçiliği bitiren zihniyet, Niğde, Nevşehir’de patates, Polatlı’da soğan depolarında çalışan kadınlarımızın, mevsimlik işçi kadınlarımızın, engelli annelerinin sesini duymuyorsa biz ses oluruz, çözüm biz oluruz. Kayıt dışılığı bitirecek, kadın istihdamını artıracak yol haritası biz oluruz. Gebze’de sendikalı oldukları için kod 29’la işten çıkarılan yüzbinlerce Zahide Hanım’ın, engelli annesi yüzbinlerce Gamze Hanım’ın,Yüzbinlerce ev işçisi Lütfiye Hanım’ın,Nevşehir’de patates deposunda çalışan binlerce Türkan Hanım’ın, Polatlı’da soğan deposunda çalışan binlerce Ayşe Hanım’ın sözünü bir yükseltir emeğini biz yüceltiriz. . YaşamHak projemizle, Aile Destek Sigortamız ile kadının insanca yaşam hakkına güvence biz oluruz. Çünkü kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partimizde kadının adı var, anlamı var, kutsiyeti var.Yarınından ve çocuklarının geleceğinden endişe duymayan kadınların Türkiye’sini birlikte var edeceğiz ‘’ ifadelerinde bulundu.
Nazlıaka, ‘’ Kadın İstihdamı Buluşması’’nda Kadınların Sesi Oldu
CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın İstihdamı Buluşması’nda, “Sayın Genel Başkanım, siz sürekli olarak bu kürsüyü halkın sesine açmamızı, milletin sesi olmasını istediğinizi söylüyorsunuz. Biz de halkın partisi olarak bunu gerçekleştirmek istedik. Ben bugün konuşma hakkımı halkın sesi için kullanayım” dedi ve sözü Nevşehir’den gelen tarım emekçisi kadınlara bıraktı.CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, ‘’ Ülkemizde biz kadınların nefesini kesen iki sorun var: birincisi kadına yönelik şiddet, ikincisi ise işsizlik. Kadına yönelik şiddetle mücadele için YaşamHak projemizi 2 yıl önce hayata geçirdik. Şimdi sıra istihdamda…Kadını istihdam dışına iten, kadına işsizliği reva gören bu düzeni kabul etmiyoruz. Bu nedenle iktidara yürüyen bir parti olarak, bu konuya da odaklandık. Yol haritamız hazır. Toplantıda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, kadın istihdamına ilişkin hedefimizi ve yol haritamızı açıkladık.” İfadelerinde bulundu.
Türkiye’nin çeşitli illerinden buluşmaya katılan kadınlar, kürsüye çıkarak işsizliğin hayatlarını nasıl etkilediğini, kayıt dışı çalışmanın olumsuzluklarını anlattı. “Türkiye’de Kadının İstihdamdaki Yeri” konusunun konuşulduğu ve moderatörlüğünü Özlem Gürses’in yaptığı ilk oturumda DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Buket Çelebiöven, KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu görüşlerini paylaştı.“Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele” konusunun ele alındığı ve Elif Doğan Şentürk’ün moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci oturumda, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Emel Memiş, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisti Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Derin Yoksulluk Ağı’nın Kurucusu Hacer Foggo, İMECE Ev İşçileri Sendikası Başkanı Ayten Kargın görüşlerini aktardı. Son oturum olan “Sağlık ve Sosyal Haklar Temelinde Kadın İstihdamı” başlığında, Emine Demirel Aksoy’un moderatörlüğünde TTB Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Dr. Arif Müezzinoğlu, EŞİK Platformu’ndan Özgül Kaptan, İzmir Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Vekili Aynur Dankaz söz alarak, mevcut duruma ilişkin analizler ve çözüm önerileri konuşuldu.
Avcı, ‘’ Yarınlarından ve Çocuklarının Geleceklerinden Endişe Etmeyen Kadınların Ülkesini Birlikte Var Edeceğiz ‘’
Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, CHP Kadın İstihdamı Buluşması konferans etkinliğine yönelik yaptığı açıklamada ‘’ Ana omurgasını kadınların oluşturduğu buluşmada kürsü kadınların,söz kadınlarındı.Nevşehir’den gelen kadınlarımız konuşurken, Polatlı’da soğan depolarında çalışan kadınlarımız gözümüzün önündeydi. Mevsimlik işçi kadınlarımız, engelli annelerimiz, istihdam dışına itilen ya da kayıt dışılığa itilen kadınlarımız… Sorunlar ortaktı ve Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürekli olarak ifade ettiği çözüm önerilerimiz ve yol haritalarımız, yarınlarından ve çocuklarının geleceklerinden endişe etmeyen kadınların ülkesini birlikte var edebilmek için…Bu verimli buluşma için emek veren başta Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları Genel Başkanımız sayın Aylin Nazlıaka ve çalışma arkadaşlarına, Ankara İl Başkanlığımıza ve Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığımızın emekçilerine, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. ‘’ değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.