DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi Kucak Açıyor

Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi Kucak Açıyor

ABONE OL
11 Şubat 2022 12:36
Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi Kucak Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankaya Belediyesinin 2021 yılı ekim ayında hizmete açtığı Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi, ergoterapi, müzik, aşçılık, dans, spor, engelsiz oyun evi, ebeveyn atölyesi, bilgisayar atölyesi birimleriyle engelli bireylere ücretsiz hizmet veriyor. Merkez’de engelli bireylerin bağımsız yaşam becerileri kazanabileceği ev modeli atölye de bulunuyor. 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ikinci dönemi önemli projeleri arasında yer alan Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi hem engelli bireylere hem de ailelerine hizmet veriyor. 0-12 yaş arasına özel eğitim ve ergoterapi desteği verilen Merkez’de sanat, spor, dans, aşçılık, mum sabun, resim, müzik, bilgisayar, drama ve satranç gibi atölyelerde destek veriliyor. Ebeveynlere ise takı, keçe ve dekoratif el sanatları kurslarının yanı sıra psiko-sosyal destek birimi ile de hizmet veriliyor. Merkez aynı zamanda engelli hakları konusunda hukuki destek de sağlıyor. Farklı engel gruplarının hizmet alabildiği Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi, fiziksel ve ortopedik engeli olan bireylerin erişimi için de kolaylık sağlıyor. Merkezde tüm hizmetler ücretsiz veriliyor. 

Engelli bireylerin sosyalleşerek kişisel gelişimlerine katkı sağlayan Merkez, Çankaya Belediyesi Görme Engelli Spor Kulübü sporcularının halter ve goalball antrenmanlarını yapabilmelerine de olanak sağlıyor. Merkezde 4-6 yaş çocuklara okul öncesi eğitimi verilecek engelsiz oyun evi de bulunuyor. Ebeveynler için kurslar, sesli kütüphane, kafeterya, konferans ve çok amaçlı salon ile sağlık biriminin de yer aldığı merkezde zihinsel engelli bireyler için Duyu Bütünleme Odası ve günlük işlerin yapılabilmesine destek olacak ev modeli Bağımsız Yaşam Becerileri Ünitesi de bulunuyor.  

HİZMETLER ÜCRETSİZ 

Bir sözünü daha tutmuş olmanın gururunu yaşadığını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Engelli kardeşlerimizin engelsiz bir yaşama katılabilmeleri için bu önemli merkezi yaptık. Burada engelli vatandaşlarımızın yanı sıra onların ailelerine de eğitim imkanı sunuyoruz. Hem engelli bireylerin hem de ailelerinin hayata daha iyi şartlarda katılabilmelerini sağlamak bizim için büyük mutluluk. Her engelli kardeşimin hayatındaki engelleri birlikte aşmak için belediyelere önemli bir görev düşüyor. Biz de tüm hizmetleri ücretsiz verdiğimiz Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezimizde bu görevi, sorumluluğu seve seve yerine getiriyoruz” diye konuştu.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.