DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Bebek Kütüphanesi Emine Erdoğan tarafından açıldı

Bebek Kütüphanesi Emine Erdoğan tarafından açıldı

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:45
Bebek Kütüphanesi Emine Erdoğan tarafından açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Altındağ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bebek Kütüphanesi, Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan tarafından açıldı.

Karapürçek’te hizmet veren Bebek Kütüphanesi törenle açıldı. Ev sahipliğini Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın yaptığı açılış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaşı, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Açılış kurdelesini kesen Emine Erdoğan, “Tüm Ankaralılara hayırlı olmasını diliyorum. Bebek kütüphanelerinin sayısının tüm Türkiye’de artırılmasını temenni ediyorum.” dedi.

ÇOCUKLARLA KEYİF DOLU ANLAR

Kütüphaneyi gezerek Başkan Asım Balcı’dan kütüphane ile ilgili bilgi alan Emine Erdoğan, burada oynayan bebek ve çocuklarla yakından ilgilendi. Çocuklara oyuncak hediye eden Erdoğan, çocuklara atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiğini anlattı. Daha sonra Masal Atölyesi’nde çocuklara, “Nasrettin Hoca ve Cimri Komşusunun Hikayesi” kitabını okuyan Emine Erdoğan, onlarla keyifli zaman geçirdi.

“BU KÜTÜPHANEYİ HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Pek çok ülkede sayısı hızla artan bebek ve çocuk kütüphanelerinin çok büyük ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Asım Balcı “Bu güzel kütüphaneyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Tüm çocuklarımıza, bebeklere ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu projeye destek veren Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’a ve bugün açılışımızı gerçekleştirerek bizi onurlandıran Sayın Emine Erdoğan hanımefendiye Altındağlı hemşehrilerimiz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.MİNİKLER İÇİN HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜKendine ait bir bahçesi olan bebek ve çocuk kütüphanesi, müstakil ve çok konforlu bir binada hizmet veriyor. 0-3 yaş ve 3-6 yaş çocuklar için 2 ayrı bölümün yer aldığı kütüphane, “Montessori” eğitim modeline göre planlandı. Kütüphane yalnızca bebek ve çocuklar için değil, anne adayları ve ebeveynler için de eğitim yuvası özelliği taşıyor. Kütüphanenin, kitap etkileşimli gebe eğitimleri ve farklı yaş gruplarından çocukları olan veliler için ebeveyn eğitimleriyle sadece bebek ve çocuklar için değil, aileler, öğretmenler ve eğitim kurumları için de çok önemli bir kazanım olması amaçlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.