DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BELPA BUZ PATENİ TESİSİ İHALESİ ERTELENDİ: GEÇİCİ TADİLATLA AÇIK VE KAPALI PİSTLER AÇILIYOR
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • BELPA BUZ PATENİ TESİSİ İHALESİ ERTELENDİ: GEÇİCİ TADİLATLA AÇIK VE KAPALI PİSTLER AÇILIYOR

BELPA BUZ PATENİ TESİSİ İHALESİ ERTELENDİ: GEÇİCİ TADİLATLA AÇIK VE KAPALI PİSTLER AÇILIYOR

ABONE OL
11 Şubat 2022 09:41
BELPA BUZ PATENİ TESİSİ İHALESİ ERTELENDİ: GEÇİCİ TADİLATLA AÇIK VE KAPALI PİSTLER AÇILIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

     Ankara Büyükşehir Belediyesine atıl ve kullanılamaz durumda devredilen BELPA Buz Pateni Tesisi’nin kapsamlı yenileme ihalesi, artan fiyatlar ve ekonomik koşullar nedeniyle katılım olmadığı için mart ayına ertelendi. Sporcuların ve vatandaşların talebi üzerine BELPA, tesiste geçici bakım ve yeni açık alan pisti yaptı. BELPA Buz Pateni Tesisinin açık pisti, 12 Şubat’ta kış festivali ve 13 Şubat’ta Zakkum konseri düzenlenerek kapılarını Başkentlilere açacak. Tesiste 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ünlü sanatçı Burcu Güneş, 27 Mart’ta ise Resul Dindar kış festivalinin kapanış konserinde sahne alacak.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, kullanılamaz ve atıl durumda devralınan BELPA Buz Pateni Tesisi’nde kısmi tadilat gerçekleştirerek yeniden hizmete açmaya hazırlanıyor.

Bakımsızlık nedeniyle çürümeye terk edilen buz pateni salonu ve müştemilatını 17 Kasım 2020 tarihinde Spor İl Müdürlüğü’nden geri alan Büyükşehir Belediyesi, yaptığı incelemeler sonucu tesisin kullanılamaz olduğunu tespit etti. Elektrik ve su tesisatı altyapılarının ilk günden itibaren bakımlarının yapılmadığı, insan sağlığına zararlı olabilecek küflenmelerin ve tesisat altyapısında problemlerin olduğu anlaşılırken, tesisin devri esnasında su tesisatının içinde bulunan suyun boşaltılmadan kapatılması ve yeniden aktif hale getirilmesiyle yer yer don olan tesisatın patlamasıyla sonuçlandı.

    Büyükşehir Belediyesi tesis için kapsamlı yenileme ihalesine çıktı ancak 22 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen ihale, artan fiyatlar ve döviz kurundaki hareketlilik sonrası teklif alınamaması nedeniyle iptal edildi.

BELPA TESİSTE GEÇİCİ TADİLAT YAPTI

     İhaleye katılım olmaması nedeniyle sporcuların ve vatandaşların talebi üzerine BELPA, tesiste geçici bakım ve yeni açık alan pisti yaptı.

     Buz pistini soğutan Chiller gruplarının bakım ve onarımı ile elektrik panolarının tamiratını tamamlayan BELPA, 2 adet soyunma odasını yenileyerek on ikişer soyunma dolabı yerleştirdi. Tesiste ayrıca aydınlatma ve duvar boyaları ile WC’leri de kısmi olarak yenileyen Büyükşehir Belediyesi, tesisin su tesisatı tamamen patladığı için ana vanadan soyunma odalarına kadar yeni su hattı çekti. Debisi yetmediği için sadece 2 soyunma odasına su verilen tesiste, 450 metrekarelik açık hava buz pistinin ise yapım aşaması devam ediyor.

AÇIK PİST KIŞ FESTİVALİ VE BİR DİZİ KONSERLE BAŞKENTLİLERE ‘MERHABA’ DİYECEK

    Açık hava buz pistinin kapılarını 12 Şubat’ta açacak olan Büyükşehir Belediyesi, DJ performansları, karaoke, çeşitli workshoplardan oluşan ve 45 gün sürecek kış festivali ile Başkentlileri buluşturacak.

    13 Şubat Pazar günü saat 19.30’da Zakkum konseriyle başlayacak kış festivaline ev sahipliği yapacak olan tesiste, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ise saat 19.00’da Ankara Kent Orkestrası konser verecek. BELPA Buz Pateni Tesisi, 20 Şubat Pazar günü de BELPA’nın kuruluş yıl dönümünü mehteran takımının gösterisi ve kent orkestrasının konseriyle kutlayacak. Tesiste 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ünlü sanatçı Burcu Güneş de bir konser verecek. 27 Mart’ta gerçekleştirilecek kış festivalinin kapanış konserinde ise Resul Dindar sahne alacak.

   Ankara’daki spor kulüplerinin ve sporcuların mağduriyet yaşamaması için BelPa’nın kendi imkânlarıyla bugüne kadar 378 bin 598 TL maliyetle çalışır hale getirdiği tesisin kapsamlı yapımı için mart ayı içinde yeniden ihaleye çıkılması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.